Ανάσταση στο Κορφοβούνι Άρτας!

ΧρόνιαDSC_1855 Πολλά, Καλό Πάσχα!

Η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, γιορτάστηκε και φέτος νωρίς στις 10:00 στον συνοικισμό της Δρυώνας στο Ναό των Αγίων Αποστόλων και αργότερα στις 12:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο Κορφοβουνίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι και φέτος το Άγιο Φως ταξίδεψε με απευθείας ειδική πτήση από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα,αργότερα σε όλη την Ελλάδα και στα Ιωάννινα όπου το παρέλαβαν οι εκπρόσωποι των Μητροπόλεων, των Εκκλησιών και των Ενοριών από όλη την Ήπειρο.

Να τονίσω εδώ από όσο θυμάμαι,ότι για πρώτη φορά ανάμεσα στις πολλές ενορίες της Μητροπόλεως μας εφέτος συγκαταλέγονταν και η δικιά μας ενορία τού χωριού.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας μικρών και μεγάλων οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το ανέσπερο Φως το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας και ακούγοντας τον χαρμόσυνο ύμνο της Αναστάσεως ο οποίος παράλληλα αποτελεί και το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου, το Χριστός Ανέστη.

DSC_1861