Ανοιχτός διάλογος με τούς δημότες

Σήμερα το βράδυ αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής στα πλαίσια του διαλόγου που ξεκίνησε με τούς δημότες παρευρέθηκε στο Κορφοβούνι και στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου Ελάτουόπου έγινε πρώτα μια μικρή ενημέρωση για τα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα,τις δομές και τις δράσεις του Δήμου μας και μετά ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους δημότες,με την κατάθεση αρκετών αιτημάτων και προτάσεων για υλοποίηση από την Δημοτική Αρχή στο προσεχές διάστημα.

Οι υπεύθυνοι για τον τομέα τους παρόντες αντιδήμαρχοι άκουσαν, κατέγραψαν αρκετά προβλήματα και αιτήματα των εδώ δημοτών που παρευρέθηκαν στην πρώτη ανοιχτή διαλογική συζήτηση με την διοίκηση του Δήμου μας.

Η άμεση αυτή επαφή με τούς δημότες και η καταγραφή των αιτημάτων τους θα βοηθήσει σίγουρα για ταχύτερη και καλύτερη επίλυση των προβλημάτων στο επόμενο χρονικό διάστημα από τις υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων.

Από την μικρή δυστυχώς συμμετοχή κατοίκων του χωριού μας το κύριο αίτημα των δημοτών που κυριάρχησε ήταν και θα είναι από ότι φαίνεται για χρόνια το θέμα της ύδρευσης τους θερινούς μήνες του καλοκαιριού.

Άλλα θέματα που τέθηκαν από τούς κατοίκους ήταν για τον αγροτικό γιατρό.επέκταση ηλεκτροφωτισμού,αγροτικοί δρόμοι,πρόσβαση των κτηνοτρόφων στην θέση Πηγάδι,ο δρόμος από τον Έλατο στο Κέντρο του χωριού.

Τέλος ήταν πολύ σωστή και συμφωνώ απόλυτα η παρατήρηση του συνδημότη μας ότι “όσα χαλίκια και τσιμέντα και αν ρίξετε ως Δήμος όσα χρήματα και αν ξοδέψετε για το χωριό, εάν δεν λύσετε εδώ και τώρα άμεσα το πρόβλημα της ύδρευσης,το χωριό θα διψάει και θα αναστατώνεται κάθε καλοκαίρι”.

Συνέχεια στα παράπονα για την ύδρευση κατατέθηκε αίτημα να ληφθούν δείγματα νερού από το δίκτυο σε διάφορα σημεία από βρύσες καταναλωτών για εξέταση και από τις πηγές που ρίχνουν νερό στην κύρια δεξαμενή άντλησης του υδραγωγείου στην Αληβροχιά.

Οι περισσότεροι κάτοικοι σήμερα αναγκάζονται να αγοράζουν νερό εμφιαλωμένο για να πίνουν και να μαγειρεύουν,άλλοι πάλι αγοράζουν με μικρότερο κόστος βέβαια από το βυτιοφόρο που περνάει κάθε εβδομάδα στο χωριό.

Η επόμενη συνάντηση πάντως πιστεύω κρίνεται να είναι ξανά πολύ σύντομα με την συμμετοχή και του Δημάρχου μας,με μεγαλύτερη συμμετοχή από την πλευρά των κατοίκων του χωριού μας,έγκαιρη ενημέρωση για την συνάντηση και με λιγότερα προβλήματα για επίλυση, αλλά με περισσότερες θετικές προτάσεις για δράσεις που μπορούν να τρέξουν σε συνεργασία πάντα με την Δημοτική Αρχή.