Δοξολογία & δέηση υπέρ πεσόντων αγωνιστών Κορφοβουνιωτών

Τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κορφοβουνίου δοξολογία και μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων υπέρ αναπαύσεως των αγωνιζομένων πεσόντων στα πεδία των μαχών της πατρίδας μας ηρώων & αγωνιστών από το χωριό μας.
Οι παρόντες χωριανοί δυστυχώς  για ακόμη μια χρονιά σήμερα το πρωί ήταν ακόμη λιγότεροι, ελάχιστοι, απουσίαζαν σχεδόν όλοι που θα έπρεπε να είναι εδώ και όλοι μαζί όπως επιβάλλεται, οι αρχές του Δήμου Αρταίων, της Δημοτικής Ενότητας Βλαχερνών και της Τοπικής Κοινότητας Κορφοβουνίου για να τους τιμήσουμε,να τους θυμηθούμε ως ελάχιστο φόρο τιμής με την συμμετοχή μας όπως έχουμε πάντα υποχρέωση τους νεκρούς αγωνιστές & ήρωες του χωριού μας.

Το ξαναγράφω εδώ και πάλι ότι θα πρέπει κάποτε να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε όλοι εμείς τις ευθύνες που έχουμε με την απουσία μας την ημέρα αυτή του χρόνου.
Δεν τιμάει κανένα μας,όλους εμάς σήμερα να έχουμε αυτή την ανταπόκριση ως χωριό απέναντι στους προγόνους μας που πολέμησαν για την πατρίδα,έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία,τα ιδανικά της πατρίδας στα πολλά πεδία των μαχών.
Όλοι εμείς σήμερα οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού βρεθήκαμε εκεί σε αυτόν τον ιερό χώρο,κάποιοι άλλοι όμως δεν σέβονται ούτε το μνημείο,το βεβηλώνουν καθημερινά με σκουπίδια,με φθορές στις πέτρες,αλλά και κάποιοι άλλοι πάλι το βράδυ στο πανηγύρι διόλου δεν θα σεβαστούν και θ_IGP9233edα παρκάρουν τα αυτοκίνητα γύρω από το μνημείο των πεσόντων, δεν θα σκεφτούν ποτέ τι συμβολίζει ως μνημείο αυτό εκεί για όλους εμάς τούς λιγοστούς που τιμήσαμε σήμερα με την παρουσία μας στην μικρή λιτή αυτή τελετή τους νεκρούς  συνχωριανούς μας.

Να τονίσω εδώ ότι επιτέλους μετά από πολλά χρόνια που διαμαρτύρομαι με αναρτήσεις μου, αλλά και με τις προτάσεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου,πέρυσι ξεκίνησε επιτέλους για αρχή τσιμεντόστρωση του χώρου που συνεχίστηκε ξανά πριν λίγο καιρό από τον Συνεταιρισμό και αργότερα όπως λέγεται θα ακολουθήσει η πλακόστρωση του τσιμεντένιου δαπέδου γύρω από το μνημείο των πεσόντων.

Η πρόταση της σελίδας είναι να κλείσει η διάβαση για τα αυτοκίνητα με ξύλινες ζαρντινιέρες με λουλούδια και να γίνει πλακόστρωση τού χώρου τώρα,δόξα το θεό πέτρες έχουμε αρκετές και όλοι οι επαγγελματίες θέλω να πιστεύω θα τις προσφέρουν δωρεάν,αλλά και πολλούς χωριανούς καλούς πετράδες να βοηθήσουν,να συντηρηθεί το μνημείο με τον καθαρισμό της πέτρας,όπως  και οι μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα να ανανεωθούν.