Δοξολογία & δέηση υπέρ πεσόντων αγωνιστών Κορφοβουνιωτών

20160816-DSC_3531 Τελέστηκε σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κορφοβουνίου δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στα πεδία των μαχών ηρώων & αγωνιστών Κορφοβουνιωτών.
Οι παρόντες χωριανοί δυστυχώς  για ακόμη μια χρονιά ήταν ελάχιστοι,απουσίαζαν όλοι σχεδόν που θα έπρεπε να είναι εδώ σήμερα μαζί με τις αρχές της Δημοτικής Τοπικής Κοινότητας Κορφοβουνίου και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κορφοβουνίου για να τιμήσουμε όλοι μαζί όπως έχουμε υποχρέωση τους νεκρούς αγωνιστές & ήρωες του_IGP9234ed χωριού μας.
Θα πρέπει να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε κάποτε όλοι εμείς τις ευθύνες που έχουμε για την ημέρα αυτή.
Δεν τιμάει κανένα μας,όλους εμάς σήμερα να έχουμε αυτή την ανταπόκριση ως χωριό απέναντι στους προγόνους μας που πολέμησαν για την πατρίδα,την ελευθερία,τα ιδανικά της πατρίδας στα πολλά πεδία των μαχών.
Όλοι εμείς σήμερα οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού βρεθήκαμε εκεί,σε αυτόν τον ιερό χώρο,κάποιοι άλλοι όμως δεν σέβονται ούτε το μνημείο,το βεβηλώνουν καθημερινά με σκουπίδια,με φθορές στις πέτρες,αλλά και κάποιοι άλλοι πάλι το βράδυ στο πανηγύρι διόλου δεν θα σεβαστούν και θ_IGP9233edα παρκάρουν τα αυτοκίνητα γύρω από το μνημείο των πεσόντων, δεν θα σκεφτούν ποτέ τι συμβολίζει ως μνημείο αυτό εκεί για όλους εμάς τούς λιγοστούς που τιμήσαμε σήμερα στην λιτή αυτή τελετή τους νεκρούς μας χωριανούς.

 Να τονίσω εδώ ότι επιτέλους μετά από χρόνια που διαμαρτύρομαι και με αναρτήσεις τελευταία,αλλά και με προτάσεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου,φέτος κάτι ξεκίνησε και επιτέλους για αρχή έγινε τσιμεντόστρωση και αργότερα όπως είπαν πλακόστρωση του δαπέδου γύρω από το μνημείο των πεσόντων.

 Η πρόταση της σελίδας είναι να κλείσει η διάβαση για τα αυτοκίνητα με ξύλινες ζαρντινιέρες με λουλούδια και να γίνει πλακόστρωση τού χώρου τώρα,δόξα το θεό πέτρες έχουμε αρκετές και όλοι οι επαγγελματίες θέλω να πιστεύω θα τις προσφέρουν δωρεάν,αλλά και πολλούς χωριανούς καλούς πετράδες να βοηθήσουν,να συντηρηθεί το μνημείο με τον καθαρισμό της πέτρας,όπως  και οι μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα να ανανεωθούν.