Η σημαία μας

shmaia2Αύριο 28 τού Οκτώβρη 2015 γιορτάζουμε την επέτειο τού θρυλικού ΟΧΙ απέναντι στους κατακτητές.
 Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε όλοι μας και να διαθέσουμε δύο λεπτά της ώρας και να αναρτήσουμε στα μπαλκόνια μας,στην αυλή μας την Ελληνική σημαία, μια ματωμένη σημαία που οι παππούδες μας και πρόγονοι μας την κρατούσαν ψηλά στα χέρια,τραγουδώντας τραγούδια της λευτεριάς και προχωρούσαν μπροστά με καμάρι ,αγέρωχα πρώτοι την ώρα της μάχης εναντίον όσων επιχειρούσαν να κατακτήσουν τα πάτρια τούτα εδάφη μας.

Χιλιάδες μαχητές έδωσαν την ζωή τους,αμέτρητοι οι τραυματίες και οι ανάπηροι πολέμου στο μέτωπο,στον αγώνα στα χιονισμένα και κακοτράχηλα βουνά της Ηπείρου.

Τα χρώματα της σημαίας, γαλάζιο και λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το λευκό των κυμάτων. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από περιστατικά αυτοθυσίας αγωνιστών για την προστασία της Ελληνικής σημαίας, για να κυματίζει περήφανα στα Ελληνικά εδάφη.

Σε όλους τους αγώνες του `Εθνους, οι `Ελληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το ιερό αυτό σύμβολο.
Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης, “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ”.
Ο λευκός σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη.  

  Αν οι νεκροί μας μαχητές & ήρωες μπορούσαν να μιλήσουν κάποια στιγμή, αν έβλεπαν το σημερινό χάλι των απόγονων τους, όσων δεν βρίσκουν τον ελάχιστο εκείνο χρόνο για να κρεμάσουν στο μπαλκόνι, στην αυλή του σπιτιού την περήφανη,αιματοβαμμένη γαλανόλευκη Ελληνική σημαία θα μας ξεφτίλιζαν πραγματικά.