Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Κορφοβούνι

_IGP0382edΜε την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό ναό & πολιούχο του χωριού μας Άγιο Γεώργιο Κορφοβουνίου ξεκίνησε σήμερα ο εορτασμός της εθνικής μας γιορτής για το ιστορικό εκείνο “ΟΧΙ” απέναντι στους ξένους κατακτητές.
Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό τού Δημοτικού σχολείου όπου με λίγα λόγια μάς υπενθύμισε τα γεγονότα της ημέρας εκείνης του 1940, ξημερώματα της 28ης Οκτώβρη,το μήνυμα του ιστορικού “ΟΧΙ”  σε όλους εμάς τούς νεότερους απόγονους των αγωνιστών ηρώων που πολέμησαν με ψυχή,θυσιάστηκαν,έμειναν πολλοί ανάπηροι υπερασπίζοντας την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδα μας.
Αν συγκρίνουμε λίγο τους εαυτούς μας με τον τότε Ελληνισμό του 1940 θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι από την ντροπή μας. Ποια είναι αλήθεια σήμερα η δική μας στάση της γενιάς μας έναντι των διαφόρων προκλήσεων και σειρήνων γύρω μας.
Ακολούθησε στο Ιερό χώρο του μνημείου των πεσόντων ηρώων με την παρουσία πιστών τής ενορίας μας,των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου & τού Νηπιαγωγείου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων,ακολούθησε μετά η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Αρταίων Ζέρβα Κων/νο, τόν τοπικό πρόεδρο Κορφοβουνίου Κολιό Βασίλειο,τον εκπρόσωπο για την εθνική αντίσταση,από την ένωση αναπήρων & θυμάτων πολέμου,εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων,το Δημοτικό σχολείο,το Νηπιαγωγείο,ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων ηρώων και τέλος όλοι μαζί ψάλλαμε τον εθνικό μας ύμνο.

_IGP0384ed_IGP0385ed

_IGP0386ed_IGP0387ed_IGP0389ed

_IGP0390ed_IGP0393ed_IGP0396ed

_IGP0391

_IGP0394