Το παραδοσιακό “Καγκελάρι” στο Κορφοβούνι Άρτας

DSC_3649Το έθιμο με το παραδοσιακό μεγάλο χορό “Καγκελάρι” με τα γνωστά & ονομαστά του “καγκέλια” που χόρευαν εδώ και χρόνια από την εποχή της Τουρκοκρατίας στο Κορφοβούνι Άρτας έγινε την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού μας.
Η συμμετοχή μπορούμε να πούμε ήταν ικανοποιητική σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και κρίνεται ότι ήταν αρκετά καλή.Στην κεφαλή του παραδοσιακού αυτού τρανού χορού ήταν ο εφημέριος του χωριού,ακολουθούσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορφοβουνίου,σειρά είχαν οι γεροντότεροι χορευτές του χωριού μας, οι επίσημοι καλεσμένοι επισκέπτες για το “Καγκελάρι”, ο Δήμαρχος Αρταίων, βουλευτές του νομού μας, αντιδήμαρχοι τού Δήμου Αρταίων, δημοτικοί σύμβουλοι και ακολουθούσαν οι γυναίκες χορεύτριες πάντα μετά τους άντρες όπως επιτάσσει χρόνια τώρα το έθιμο αυτό.

Πολλοί να τονίσουμε ήταν φέτος νέοι χορευτές που συμμετείχαν για πρώτη φορά  στο “Καγκελάρι” και τέλος η ευχάριστη έκπληξη ήρθε για ακόμη μια χρονιά  από τα πολλά μικρά παιδιά που είδαμε να συμμετέχουν στα ήθη & έθιμα του χωριού μας.

Υ.Γ. Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στο Fecebook στην σελίδα Κορφοβούνι Άρτας και είναι ελεύθερο για προσωπική σας χρήση.Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και μικρά βίντεο από το Καγκελάρι μας.

Σχετικό άρθρο μου εδώ για το “Καγκελάρι”