Δελτία τύπου

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

1. Το σημερινό καταστατικό είναι από το 2002 και με αυτό λειτουργεί ο Συνεταιρισμός 15 ολόκληρα χρόνια. Πώς το θυμηθήκαμε τώρα και όχι τόσα χρόνια πριν.

2. Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει σήμερα συγκεκριμένο σχέδιο καταστατικού για να εγκρίνουμε με ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Το καταστατικό θα τροποποιούνταν όπου χρειάζεται κατά άρθρο και παράγραφο στη Γενική Συνέλευση μετά από διαλογική συζήτηση.

3. Όσοι έχουν κάνει δελτία απογραφής για το Συνεταιρισμό υπάρχουν. Δυστυχώς πεθαίνει κόσμος μεγάλης ηλικίας που δεν μαθαίνουμε και στη θέση τους μπαίνουν οι κληρονόμοι αυτών σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Η διαδικασία αυτή θα είναι συνεχής. Πέραν αυτών ο Συνεταιρισμός δεν διαθέτει ούτε υπαλλήλους ούτε μηχανοργάνωση. Όποιος εθελοντής επιθυμεί να προσέλθει για βοήθεια ευχαρίστως.

4. Υπάρχει κατάλογος μελών ενημερωμένος κατά μεγάλο ποσοστό διότι δυστυχώς χάνονται συνεχώς χωριανοί μας. Ο αριθμός των μελών σήμερα κυμαίνεται γύρω στους επτακόσιους (700). Την πρώτη Κυριακή θέλαμε παρόντες γύρω στους πεντακόσιους (500), την δεύτερη Κυριακή γύρω στους 370 και την τρίτη Κυριακή γύρω στους 120. Απεδείχθη πως ούτε 80 δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε. Συνεπώς χρειαζόταν μεγάλη σοφία για τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την ύπαρξη απαρτίας την πρώτη και δεύτερη Κυριακή. Όποιος ασχολείται στοιχειωδώς ακόμη και με απλούς Συλλόγους αυτά τα γνωρίζει.

5. Η εξουσιοδότηση είχε τριπλό σκοπό και συγκεκριμένα: Καταγραφή του μέλους για διαπίστωση εάν έχουν υπάρξει μεταβολές. Καταγραφή για την παρουσία και παροχή ψήφου στη Γενική Συνέλευση δι’ ανατάσεως της χειρός. Συνεπώς ουδείς δεσμεύονταν τί θα ψήφιζε. Πέραν αυτών το βασικό ήταν η εκτίμησή μας ότι η τροποποίηση του καταστατικού θα γινόταν ομόφωνα όπως έγινε και στις δύο προηγούμενες ήτοι το 1985 και το 2002 που άλλαξαν οι νόμοι και έπρεπε να προσαρμοσθεί και το καταστατικό στις διατάξεις των νέων νόμων όπως και στην σημερινή περίπτωση που άλλαξε το νομικό καθεστώς και ο Συνεταιρισμός δεν είναι πλέον αγροτικός.

6. Στην παράγραφο 2 του σχολίου γίνεται λόγος για αγράμματους, σκέψεις δήθεν δικές μας, ενώ στην παράγραφο 7 λέει να ορίζονται εγγράμματα παιδιά ως εκπρόσωποι, διότι τα μεγάλης ηλικίας άτομα δεν γνωρίζουν γράμματα. Τα σχόλια του κοινού για το ποιός κάνει λόγο για αγράμματους ασχέτως της ουσίας.

7. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάσθηκε ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες και κάποιοι κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια και έβαλαν σε ανησυχία κόσμο συγκεντρώνοντας και υπογραφές. Αλήθεια που ήμασταν πέρυσι που με νόμο την άνοιξη καταργήθηκε ο Συνεταιρισμός μας και ευτυχώς εγώ μόνο το πήρα είδηση, και έτρεξα στα υπουργεία και γίνανε μεγάλες παρεμβάσεις και το φθινόπωρο και πάλι με νόμο αποκτήσαμε νομική ύπαρξη διότι μας είχαν καταργήσει από λάθος.

8. Συμφωνώ απολύτως ότι οι νέοι μας πρέπει να ενδιαφέρονται και για το Συνεταιρισμό διότι κάποια μέρα θα μας διαδεχθούν και ακόμη να γνωρίζουν τί γίνεται σήμερα και να μην αναζητούν καταστατικά του 1918 ενώ ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1977.

9. Πιστεύω απόλυτα ότι για το καλό του χωριού μας δεν χρειάζονται αντιπαλότητες, ούτε πολιτική τύπου κοινοβουλίου και όλοι πρέπει να προσπαθούμε για το καλό του τόπου και των ανθρώπων μας. Όσοι είχαμε την τύχη να μάθουμε περισσότερα γράμματα πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες και να ενημερώνουμε σωστά και υπεύθυνα τον κόσμο μας και όταν υπάρχει κάποιο λάθος, όχι εκ προθέσεως, καλόπιστα να το επισημαίνουμε για να το διορθώσουμε. Δεν πρέπει κακοβούλως να ξεσηκώνουμε τον κόσμο και τα λάθη του παρελθόντος να μας γίνουν μάθημα.

10. Στενοχωρήθηκα διότι το κείμενο με τα σχόλια κάποιοι ανεγκέφαλοι το μοιράζανε στα καφενεία και στους δρόμους και το πετάξανε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού μου. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Τα άτομα αυτά πρέπει να τα απομονώσει η κοινωνία μας, διότι μόνο ζημιά προκαλούν στον τόπο και τίποτε άλλο.

11. Αυτοί που με τις πράξεις και ενέργειές τους προκάλεσαν τη ματαίωση της Γενικής Συνελεύσεως και τη μη προσαρμογή του καταστατικού στις νέες διατάξεις του νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Νικόλαος Κέφης

Πρόεδρος Δ.Σ. ΣυνεταιρισμούΣυνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Συνεδριάζει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται 42 θέματα.

Αναλυτικότερα:

Εισηγητής: Δήμαρχος

1. Λήψη απόφασης για την δημιουργία γεωπονικής σχολής στην Άρτα

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών & Παιδείας

2. Μείωση μισθωμάτων βάσει της παρ. 4 του άρθρου 9 του Ν.4071/2012

3. Επιστροφή ποσών που προέρχονται από λάθος χρέωση τετ. μέτρων.

4. Διαγραφή χρεώσεων από βεβαιωτικούς καταλόγους

5. Λύση μίσθωσης σχολικής έκτασης στη θέση «ΜΟΥΣΙΑΣ ή ΛΙΒΑΔΙ» στη Τ.Κ. Ράχης

6. Λύση μίσθωσης Δημοτικού ακινήτου Αγίων Αναργύρων

7. Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση και επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

8. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών μίσθωσης και εκμίσθωσης ακινήτων

9. Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών

10. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για προμήθεια οχημάτων

11. Εγγραφή ως συνδρομητής σε εφημερίδες, περιοδικά και Ηλεκτρονικά Μέσα για το έτος 2017

12. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής και ποσοτικής παραλαβής «Προμήθεια αντλητικού

συγκροτήματος για το κλειστό γυμναστήριο Τ9″ Κωστακιών

13. Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2016

14. Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2016

Εισηγητής Γενικός Γραμματέας

15. Ακύρωση της αριθμ. 402/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη νέας σχετικά με την ¨Ανανέωση ή μη παραχώρησης καταστημάτων και αιθουσών συγκέντρωσης σε οικισμούς καταργηθέντος ΟΕΚ»

16. Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης, Παραλαβής και Πιστοποίησης παραδοτέων έργων για την υλοποίηση της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Παροχή συσσιτίου Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αρταίων

17. Έγκριση Σχεδίου απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (Α/Α:2) «Δομή Κοινωνικού Φαρμακείου» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό

Παντοπωλείο, Παροχή συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αρταίων» με κωδικό ΟΠΣ 5002201

18. Έγκριση Σχεδίου απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (Α/Α:1) «Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου» της Πράξης «Δομή Παροχής ΒασικώνΑγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αρταίων» με κωδικό ΟΠΣ 5002201

19. Έγκριση του σχεδίου Απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (Α/Α:1) « Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων» της πράξης με τίτλο «Κέντρα Κοινότητας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5001981

20. Έγκριση παραχώρησης χώρου του Δημοτικού Σχολείου Κορωνησίας για την στέγαση του Συλλόγου ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣΙΩΤΩΝ

21. Έγκριση παραχώρησης χώρου του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα για την στέγαση του

Μορφωτικού Συλλόγου Μύτικα «Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ»

Εισηγητής Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Αγροτικής Ανάπτυξης

22. Έγκριση Πρόσληψης Προσωπικού, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δίκαιου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων, για την υλοποίηση του Υποέργου (A/A:1) με τίτλο: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοιν. Φαρμακείο Δήμου Αρταίων», στον άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση των Διακρίσεων» του Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020», με κωδικό ΟΠΣ(MIS) 5002201

23. Αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών περισυλλογής-μεταφοράς και σίτισης-στάβλισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αιγοπροβάτων και βοοειδών)

με ιδία μέσα (προσωπικό, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός) του Δήμου Αρταίων

24. Αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών εκκένωσης βόθρου καταφυγίου αδέσποτων ζώων

συντροφιάς λόγω αδυναμίας εκτέλεσης με ιδία μέσα (προσωπικό και εξοπλισμός) του Δήμου Αρταίων

25. Έγκριση τροποποίησης του άρθρου 30 του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Τ.Ο.Ε.Β. Ζ. Αράχθου

26. Έγκριση τροποποίησης του άρθρου 35 του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Τ.Ο.Ε.Β. Ζ. Λούρου

27. Έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2017 και Απολογισμού-Ισολογισμού, οικονομικού έτους 2016, του Τ.Ο.Ε.Β. Γλυκορρίζου Άρτας

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

28. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης για αγορά βιβλίων

29. Επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία

30. Έγκριση πίστωσης για τη διοργάνωση του 3ου αγώνα δρόμου Άρτας

«Ο Δρόμος του Γιοφυριού»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου

31. Αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών «Επανασπορές και βελτιώσεις αρδευτικών

εγκαταστάσεων σε γήπεδα του Δήμου Αρταίων

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ

32. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης του έργου «Επισκευές και επεκτάσεις τσιμεντόστρωτων οδοστρωμάτων Δήμου Αρταίων

33. Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε βάρος του Κ.Α. 20-7325.001 συνολικού ποσού 294,15

34. Αδυναμία εκτέλεσης της εργασίας «Καθαρισμός ακτών Κορωνησίας»

35. Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών για τον καθαρισμό των αυλακιών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

36. Αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσίας για την «Προετοιμασία φακέλου για την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου (ΒΙΠΑ) στο Ν. Άρτας. Σύνταξη φακέλου σκοπιμότητας/ βιωσιμότητας κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας»

37. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή προτομής Γιάννη Μόραλη

38. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου Αναδάσωση καμένης

αναδασωτέας έκτασης στη θέση Αγ. Παρασκευή Τα.Κ. Αμμοτόπου

39. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου Οδοποιία Δ.Ε. Βλαχερνών

40. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου Κατασκευή δικτύου

ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία του Δήμου

41. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου Βελτίωση αθλητικών

εγκαταστάσεων Τ.Κ. Κορφοβουνίου

42. Συγκρότηση της επιτροπής Οριστικής παραλαβής έργου


Παρουσίες Αντιδημάρχων κάθε Τετάρτη στις Δημοτικές Ενότητες, για επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας των δημοτών

Γίνεται γνωστό, ότι στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες του Δήμου, οι Αντιδήμαρχοι που είναι ορισμένοι για τις Δημοτικές Ενότητες θα βρίσκονται στις έδρες των Δ.Ε. (στα πρώην Δημαρχεία) κάθε Τετάρτη από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι ως εξής:
⦁ Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πετανίτης στην Δ.Ε. Αμβρακικού
⦁ Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πανέτας στην Δ.Ε. Βλαχερνών
⦁ Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλάχος στην Δ.Ε. Ξηροβουνίου
⦁ Ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας στην Δ.Ε. Φιλοθέης
Οι Αντιδήμαρχοι θα καταγράφουν και θα συζητούν τα αιτήματα των πολιτών και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αρταίων και τις υπηρεσίες του Δήμου θα τα προωθούν προς επίλυση.


Συνεδριάζει το Δ.Σ. Αρταίων τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται 46 θέματα.
Υπενθυμίζεται ότι της παραπάνω συνεδρίασης θα προηγηθεί στις 19:00 η ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το διάστημα από το Σεπτέμβριο 2014 έως 31 Αυγούστου 2016.
Η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

TAKTIKA
Εισηγητής: Δήμαρχος
⦁ Θέσπιση της ΧΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ στο Δήμο Αρταίων
⦁ Προσδιορισμός χρεωστέας επιφάνειας για την επιβολή δημοτικών τελών και φόρων
⦁ Στρατηγικό σχέδιο (Master Plan) αξιοποίησης κοινόχρηστων χώρων και ανάδειξης του Αστικού Ιστού Τ.Κ. Αρταίων
⦁ Σύναψη προγραμματικής σύμβασης Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινών και Ημιορεινών περιοχών Ν. Άρτας και Δήμου Αρταίων για την πράξη με τίτλο «Επέκταση των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ –ΧΥΤΑ) 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της.
⦁ Συγκρότηση επιτροπής αγροτικών θεμάτων

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
⦁ Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων έτους 2017 (σχετ. η αρ. 286/2015 απόφαση Ο.Ε.)
⦁ Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Β’ Τριμήνου έτους 2016  (ΣΧΕΤ η αριθμ. 289 & 304 /2016 ΑΟΕ)
⦁ Αναμόρφωση προϋπολογισμού
⦁ Έκτακτη επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αρταίων για κάλυψη άμεσων αναγκών επισκευής σχολικών μονάδων
⦁ Τακτική επιχορήγηση του Δήμου Αρταίων προς το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας –Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού Δήμου Αρταίων Ν.Π.Δ.Δ.
⦁ Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων και εισπραχθέντων χρηματικών ποσών
⦁ Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση
⦁ Λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου λειτουργίας κυλικείου του Δημαρχιακού Μεγάρου
⦁ Διενέργεια διαγωνισμού για προμήθειες Δήμου Αρταίων και Νομικών του Προσώπων σύμφωνα με το Ν.4111/2013
⦁ Τιμητική διάθεση τάφων
⦁ Τροποποίηση της αριθμ. 118/2016 Α.Δ.Σ. η οποία αφορά την Νομιμοποίηση εκπροσώπων σε πιστωτικούς λογαριασμούς
⦁ Παραχώρηση για χρήση του Πνευματικού Κέντρου Κωστακιών στον Πολ. Σύλλογο «Η ΠΑΝΑΓΙΑ» (αριθμ. 14/2016 Α.Σ.Δ.Κ.)

Εισηγητής Γενικός Γραμματέας
⦁ Καθορισμός ασκούμενων μαθητών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ περιόδου 2016-2017
⦁ Αποδοχή αίτησης πρακτικής άσκησης καταρτιζομένου ΙΕΚ
⦁ Έγκριση για τη σύναψη σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 Δήμους (Θύλακες υψηλής ανεργίας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων ) Α’ Κύκλος

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παδείας
⦁ Ανασυγκρότηση σχολικής επιτροπής Α/θιας εκπαίδευσης
⦁ Επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
⦁ Έγκριση για προβολή του Δήμου Αρταίων στο περιοδικό «Ξεναγός»
⦁ Επιχορήγηση του λαογραφικού Ομίλου «Τα Τζουμέρκα»
⦁ Οργάνωση εκδήλωσης από το Δήμο Αρταίων με αντικείμενο την προβολή ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα με θέμα «Τα Μνημεία της Άρτας»
⦁ Διοργάνωση εκδήλωσης στα πλαίσια του έτους Μόραλη
⦁ Ορθή επανάληψη της αριθμ. 375/2015 απόφασης Δημ.Συμβουλίου που αφορά την συμμετοχή του Δήμου στην Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016″

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
⦁ Έγκριση της αριθμ. 3/2016 Απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων που αφορά την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αρταίων έτους 2017 (άρθρο 63γ Ν. 3852/2010)
⦁ Τροποποίηση Προγράμματος εκτελεστέων έργων & σχεδίου δράσης έτους 2016
⦁ Αδυναμία εκτέλσης εργασίας αντικατάστασης λόγω κλοπής συτήματος αντικεραυνικής προστασίας στον Παιδικό Σταθμό Χαλκιάδων.
⦁ Έγκριση της αριθμ. 30/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά την έγκριση της εισήγησης επί τροποποίησης του σχεδίου πόλεως στα Ο.Τ. 428 και Ο.Τ. 162 με τα της συνημμένου τοπογραφικού διαγράμματος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αρταίων.
⦁ Επί ενστάσεως του Βασ. Γκαρτζώνη νομίμου εκπροσώπου της ΤΕ «Β. Γαρτζώνης και ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. «ΙΡΙΣ ΕΡΓΩ Ε.Ε.» που αφορά την απόφαση της ΤΥΔ με αριθμ. Πρωτ. 23108/29-7-2016, περί απόρριψης της ειδικής δήλωσης διακοπής εργασιών του παραπάνω αναδόχου.
⦁ Έγκριση μελέτης του έργου Αντικατάσταση συνθετικών δαπέδων και επισκευή περίφραξης στα γήπεδα τένις στο Δήμο Αρταίων
⦁ Έγκριση μελέτης του έργου Επεκτάσεις δικτύου δημοτικού φωτισμού
⦁ Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Ηλεκτρολογική και υδραυλική σύνδεση υποβρύχιου συγκροτήματος σε γεώτρηση στο Εκθεσιακό κέντρο»
⦁ Επί αιτήσεως Λαμπρινής Γκαρτζώνη για παράταση εκτέλεσης του έργου «Ηλεκτρολογική και υδραυλική σύνδεση υποβρύχιου συγκροτήματος σε γεώτρηση στο Εκθεσιακό κέντρο»
⦁ Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή περιφράξεων ασφαλείας και συντήρης παιδικών χαρών Δήμου Αρταίων
⦁ Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου Αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους και αύλακες για την αντιμετώπιση λόγω πλημμύρας
⦁ Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου Επικάλυψη αποστραγγιστικών αυλάκων Τα.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα, Ρόκκα, Πλησιών, και Κιρκιζατών και επισκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων Τ.Κ. Καλαμιάς,Χαλκιάδων και Καλοβάτου
⦁ Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης –β’ φάση»
⦁ Γνωμοδότηση για τα ετήσια προγράμματα έργων της Δ/νσης Δασών Άρτας
⦁ Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
⦁ Σύσταση άτυπης επιτροπής για το καλλιτεχνικό έργο «Κατασκευή προτομής Γιάννη Μόραλη»
⦁ Σύσταση επιτροπών οριστικής και προσωρινής παραλαβής έργων

Εισηγητής Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου
⦁ Έγκριση ή μη της αριθμ. 21/2016 Απόφασης του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου που αφορά Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
Εισηγητής Πρόεδρος ΝΠΔΔ Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π
⦁ Έγκριση ή μη της αριθμ. 88/2016 Απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π αφορά Αναμόρφωση προϋπολογισμού.

Με πλούσιο πρόγραμμα το φετινό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στο Δήμο Αρταίων
Για μια ακόμη χρονιά, φέτος, ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», με μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συντροφεύσουν τα θερινά βράδια. Μουσική, χορός, θέατρο, συναυλίες εναλλάσσονται στο πρόγραμμα με στόχο να προσφέρουν, τόσο στους Αρτινούς, όσο και στους επισκέπτες της πόλης μια νότα χαλάρωσης.
Μέσα στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού εντάσσονται και εκείνες για την Απελευθέρωση της Άρτας (για τις οποίες θα υπάρξει ξεχωριστή αναλυτική ενημέρωση σε επόμενο δελτίο Τύπου), ενώ υπάρχει συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου, γνωστή και ως «Ανοιχτές Πύλες», στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας και στήριξης του Δήμου στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλο το εύρος του Δήμου, σε περιοχές όπως το κέντρο, η Άνω Πόλη, το Σκοπευτήριο, το Τρίγωνο και βέβαια στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Στόχος του Δήμου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της περιοχής να δημιουργήσουν πολιτιστικό έργο και να εκφραστούν. Πολλές από τις εκδηλώσεις θα γίνουν και στο θέατρο του Κάστρου της Άρτας, το οποίο ως γνωστόν έχει ανοίξει στο κοινό μόνιμα, εδώ και λίγες ημέρες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού», με τις εκδηλώσεις αρχικά για το μήνα Ιούνιο, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr και βρίσκεται σε ειδικό μπάνερ.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων
Συνεδριάζει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται 11 θέματα. Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη:
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
1. Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση
2. Επιστροφή ποσού από λάθος χρέωση τετ. μέτρων
3. Λήψη απόφασης για αδυναμία εκτέλεσης της εργασίας ‘Εργασίες ταφής εκταφής στο Δημοτικό Κοιμητήριο Άρτας και στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων’
4. Ορισμός Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτου σύμφωνα με τα οριζόμενα του Π.Δ.270/81».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
5. Συμπλήρωση της αριθμ. 221/2016 Απόφασης Δημ. Συμβουλίου που αφορά το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
6. Αδυναμία εκπόνησης της εργασίας «Καταγραφή κατάστασης διατήρησης και προτάσεις συντήρησης των οροφογραφιών και των λοιπών διακοσμητικών στοιχείων του Διατηρητέου κτιρίου Δημαρχιακού Καταστήματος από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
7. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου ¨Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου Σκουλικαρια Βελεντζικό»
8. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου ¨Αποκατάσταση βλαβών στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου Σκουλικαρια Βελεντζικό»
9. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης επιτροπών φυσικού εδάφους
10. Απόδοση του ποσού 200.767,00€ από το Δήμο Αρταίων στο Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρουγια την τελική εξόφληση δαπάνης εκτέλεσης του έργου «Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 1200 θέσεων»
11. Παραλαβή μελέτης «Μελέτη 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας»

Στο «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» εντάσσεται ο Δήμος Αρταίων
Στους Δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί άμεσα το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (γνωστό ως Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) εντάσσεται ο Δήμος Αρταίων. Τη σχετική ενημέρωση έκανε χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό την αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό Θεανώ Φωτίου.
Ο Δήμος Αρταίων μετά την ενημέρωση ότι ακόμη 17 Δήμοι θα εντάσσονταν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε κάνει ήδη από τις αρχές Μαρτίου (με το υπ. αριθμ. πρωτοκόλλου 8056/9-3-2016 έγγραφό του) το αίτημα ένταξης στο «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Στην επιστολή, η οποία είχε αποδέκτη το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφερόταν μεταξύ άλλων πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί μια από τις πλέον φτωχές Περιφέρειες της Ελλάδας και ότι ο Δήμος Αρταίων, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμου στην Περιφέρεια Ηπείρου, είναι ο φτωχότερος κεντρικός Δήμος του Νομού παρακαλούμε για την ένταξή μας στο πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».
Μόλις χθες υπήρξε ενημέρωση για την οριστική ένταξή του Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έτσι, άποροι συμπολίτες που πληρούν τα οικονομικά κριτήρια θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, που τους εξασφαλίζει την άμεση κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσής τους.
«Είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, την οποία διεκδικούσαμε, με σκοπό να βοηθήσουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο Δήμο Αρταίων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος. Να σημειωθεί, ότι μετά την ενημέρωση που θα υπάρξει αύριο στην Αθήνα από την αρμόδια Υπουργό Θεανώ Φωτίου, θα καθοριστεί και ο ακριβής χρόνος έναρξης υλοποίησης του προγράμματος στο Δήμο Αρταίων και θα υπάρξει νέα σχετική ενημέρωση.

ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ TH ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ

Δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα 30 Μαΐου.
Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 19:00 με θέμα «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (Ισολογισμού – Απολογισμού) χρήσης 2014 του Δήμου Αρταίων».
Η δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη.
Εισηγητής: Δήμαρχος
1. Προτάσεις επί του σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση (Εισηγητής κ. Ανδρέας Λώλος)
2. Υποβολή προτάσεων για συστήματα αυτοπαραγωγής σε δημόσια κτήρια προς ΚΑΠΕ
3. 3η Τροποποίηση προγράμματος Εκτελεστέων έργων & Σχεδίου Δράσης έτους 2016 – Αποδοχή πιστώσεων
Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας
4. Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας με ιδία μέσα και προσωπικό του Δήμου και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης αυτών
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
5. Λύση μίσθωσης του κυλικείου εντός Δημαρχιακού Καταστήματος και σχολικής έκτασης στη θέση «ΓΥΡΕΣ» της Τ.Κ. Ανέζας.
6. Λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση αγροτικού ακινήτου στη θέση Ροκάτικα Τ.Κ. Καλαμιάς
7. Λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση του καταστήματος αριθ. 3 πλατείας Σκουφά
8. Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση
9. Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση και επαναβεβαίωση
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παιδείας
10. Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αρταίων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
11. Έγκριση για προβολή του Δήμου Αρταίων στο περιοδικό «ΞΕΝΑΓΟΣ» και διάθεση σχετικής πίστωσης
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Αγροτικής Ανάπτυξης
12. Εκλογή υδρονομέων για την αρδευτική περίοδο έτους 2016
13. Χορήγηση αδειών παρασκευής και διάθεσης πρόχειρων γευμάτων κατά την καλοκαιρινή περίοδο ( για πώληση καλαμποκιού)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου
14. Αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών συντήρησης πρασίνου αθλητικών γηπέδων Δ. Αρταίων με ιδία μέσα
15. Αλλαγή τίτλου δαπάνης επί του προϋπολογισμού δαπανών 2016 και αδυναμία εκτέλσης της εργασίας με ιδία μέσα με το νέο τίτλο «Εργασία θρυμματισμού κλαδιών με κλαδοτεμαχιστή
16. Τρόπος χρέωσης καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων εντός και εκτός σχδίου για πρόληψη πυρκαγιάς.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
17. Έγκριση μελέτης του έργου Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 1200 θέσεων
18. Τροποποίηση της αριθμ. 132 υψομετρικής μελέτης
19. Σύσταση επιτροπών οριστικής και προσωρινής παραλαβής έργων
20. Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
21. Επί αιτήσεως της Μαριάνθης Κωστούλα η οποία αφορά την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου « Κατασκευή ομβροδεξαμενών στη θέση Παλαιοβορός και Φράξος στην Τ.Κ. Αμμοτόπου Δήμου Αρταίων»
22. Επί αιτήσεως της Μαριάνθης Κωστούλα η οποία αφορά την παράταση περατώσεως εργασιών του έργου «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου από Νερόμυλο προς περιοχή Παράγκες της Τ.Κ. Καμπής
23. Επί αιτήσεως του Βασιλείου Γκαρτζώνη η οποία αφορά την παράταση περατώσεως εργασιών του έργου « Κατασκευή πεζοδορμίου και χώρου στάθμευσης έμπροσθεν του Μουσικού Σχολείου»
24. Έγκριση πρωτοκόλλου παράδοσης προς χρήση των φωτεινών σηματοδοτούμενων κόμβων Ε25-Η και Ε26-Η της Περιφερειακής οδού.
25. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ετοιμόρροπου τοίχου στη πάροδο Πίνδου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
26. Κάλυψη εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Αρταίων για το έτος 2016
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
27. Συνδιοργάνωση Δήμου Αρταίων με Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Βετεράνων-Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αναγέννησης Άρτας για διοργάνωση αγώνα μεταξύ των ομάδων Παλαίμαχων Αναγέννησης Άρτας και Παλαίμαχων Ολυμπιακού.
28. Επιστροφή ποσού προνοιακών επιδομάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα

Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΕΥΧΩΝΕύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να γεμίζει τις ψυχές όλων με δύναμη, υπομονή και αισιοδοξία, για να ξεπεράσουμε ως άνθρωποι και ως έθνος τις δυσκολίες.

Με αγαστή συνεργασία όλων των φορέων, κοινωνική αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας και πίστη στις δυνατότητές μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε όλοι να διεκδικήσουν ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο, με πρόοδο και ευημερία. Για μια Άρτα σύγχρονη, με εξωστρέφεια, με προοπτικές και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!


Χορήγηση της πάγιας προκαταβολής στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

Το ποσό των 33.000 ευρώ ως πάγια προκαταβολή για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινοχρήστων γενικά δημοτικών χώρων δόθηκε σήμερα από το Δήμο Αρταίων προς τους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου.
Για το θέμα υπήρξε σήμερα το πρωί αναλυτική ενημέρωση από το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη σε συνάντηση των Προέδρων Τοπικών Ενοτήτων στο Δημαρχείο Άρτας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Πατήλας και Δημήτρης Νταλάκας, καθώς και οι Διευθύντριες των Οικονομικών Υπηρεσιών Βασιλική Κίτσιου και Καθαριότητας και Πρασίνου Ελένη Τζίμα.
Όπως κατέστη σαφές στους Προέδρους, επιτρέπονται μόνο δαπάνες που αφορούν επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών αλσών και κοινοχρήστων χώρων (κοιμητηρίων ευρυχωρίων, νησίδων, παιδικών χαρών, πέριξ σχολείων κ.α.).
Παράλληλα, για τις εργασίες εντός των παιδικών σταθμών αρμόδιο είναι το ΚΚΜΠΑΠ και εντός των σχολείων οι Σχολικές Επιτροπές. Μοναδική εξαίρεση γίνεται στις περιπτώσεις που υπάρχουν υψίκορμα δέντρα για το κλάδεμα-κόψιμο των οποίων αρμόδιο είναι το τμήμα Πρασίνου.
Στη συνάντηση έγινε γόνιμος διάλογος, καθορίστηκαν προτεραιότητες και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες (πράσινο, καθαριότητα, κοινόχρηστοι χώροι, παιδικές χαρές κ.α.).
Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξήρε την άψογη συνεργασία που υπάρχει, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος είναι ενιαίος και λειτουργεί ως σύνολο, ενώ κάλεσε τους Προέδρους να λύνουν από κοινού τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων τη Δευτέρα 18 Απριλίου

Με 30 θέματα συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

Ακολουθεί η ημερήσια διάταξη:
Εισηγητής: Δήμαρχος

Κατ’ αρχήν παραχώρησης δημοτικής έκτασης για κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «ΚΡΙΚΟΥΚΙΑ» Τ.Κ.Αμμοτόπου
Απόφαση Σχετικά με τον Εθνικό διάλογο για το κυνήγι
Έγκριση της αριθμ. 15/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
Έγκριση απολογισμού του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «ΕΛΕΗ ΑΡΤΑΣ»
Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού οικ. Ετους 2015 του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ
Αναμόρφωση του προϋπολογισμού (ΣΧΕΤ οι αριθμ.73/2016& 102/2016 ΑΟΕ)
Χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες του Δήμου μας εν όψει των εορτών Πάσχα 2016 (ΣΧΕΤ η αριθμ 118/2016 Α.Ο.Ε.)
Επιστροφή ποσού που προέρχεται από λάθος χρέωση τετρ. Μέτρων

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Συμμετοχή του Δήμου σε δράση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου και μετακίνηση εκπροσώπων
Πραγματοποίηση «Βυζαντινής εβδομάδας»από το Δήμο Αρταίων
Καθορισμός ημερομηνίας εορταστικών εκδηλώσεων των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου 1897 και 1912 – 1913 για το έτος 2016 και έγκριση και διάθεση σχετικής πίστωσης
Συνδιοργάνωση Δήμου Αρταίων με Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Βετεράνων-Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αναγέννησης Άρτας για την διοργάνωση αγώνα μεταξύ των ομάδων Παλαίμαχων Αναγέννησης και Παλαίμαχων Ολυμπιακού.
Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων για το έτος 2016
Έγκριση της αριθμ. 2/2016 απόφασης του Συμβουλίου Τοπ. Κοινότητας Γριμπόβου που αφορά την παραχώρηση χρήσης του διδακτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Χανόπουλου στον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΥ -2014
Έγκριση της αριθμ. 3/2016 απόφασης του Συμβουλίου Τοπ. Κοινότητας Γραμμενίτσας που αφορά την παραχώρηση χρήσης αίθουσας Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Γραμμενίτσας, στον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Γραμμενίτσας «ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παιδείας
Κατανομή πιστώσεων σε Αθλητικά Σωματεία για το έτος 2016

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Αγροτικής Ανάπτυξης
Έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 και Απολογισμού – Ισολογισμού οικονομικού έτους 2014 του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου
Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού και αποψίλωσης οικοπέδων ιδιωτών
Αλλαγή τίτλου δαπάνης επί του προϋπολογισμού δαπανών από Προμήθεια κάδων κομποστοποίησης σε Επεξεργασία κλαδευμάτων με κλαδοτεμαχιστή και μεταφορά υπολείμματος στον ΧΥΤΑ

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
Σύσταση επιτροπών οριστικής και προσωρινής παραλαβής έργων
Έγκριση πρακτικού κλήρωσης επιτροπών φυσικού εδάφους
Έγκριση μελέτης του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων»
Έγκριση μελέτης του έργου «Κατασκευή ρείθρων και τοίχου για την αποφυγή διάβρωσης οδού στην Τ.Κ. Αμμοτόπου
Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή πεζοδρομείου και χώρου στάθμευσης έμπροσθεν του Μουσικού σχολείου»
Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου Διάνοιξη οδού Πελασγών και
ολοκλήρωση διάνοιξης οδού Βαρδακουλά»
Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτόστρωση τμήματος Δημοτικής οδού στη θέση Βίραγκας Τ.Κ. Πολυδρόσου
Επί αιτήσεως της εταιρείας Λ. Βερλέκης & ΣΙΑ ΟΕ για παράταση της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση καταπτώσεων ημιορεινού και ορεινού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Αρταίων
Έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου Βελτίωση και κατασκευή της οδού που συνδέει την Τ.Κ. Ράχης με την επαρχιακή οδό Άρτας Σαλαώρας
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ασφαλτοστρώσεις τμημάτων δημοτικών οδών Δ.Ε. Αρταίων»

Εισηγητής: Πρόεδρος ΝΠΔΔ Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π
Έγκριση της αριθμ.33/2016 απόφασης ΝΠΔΔ Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π. (αναμόρφωση προϋπολογισμού)


 

.Διαγωνισμός κήπων και μπαλκονιών στο Δήμο Αρταίων!

Ο Δήμος Αρταίων στα πλαίσια της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων και έχοντας ως στόχο την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλο και περισσότερων πολιτών στις δράσεις του διοργανώνει διαγωνισμό των ωραιότερων κήπων και μπαλκονιών!
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και σε αυτόν μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες που έχουν στολισμένο το μπαλκόνι τους με φυτά και λουλούδια!
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 6 Μαΐου, στα τηλέφωνα 2681362159 και 2681362232 δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό τους και το τηλέφωνο επικοινωνίας τους. Μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή στο αρμόδιο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αρταίων (αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Νταλάκας, τηλ. 2681362265).
Για την αξιολόγηση των μπαλκονιών και των κήπων έχει συσταθεί επιτροπή, η οποία θα επισκεφθεί τα σπίτια όλων των συμμετεχόντων. Η βράβευση του νικητή θα γίνει στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην πλατεία Κιλκίς, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αρταίων για τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ δώρα θα μοιραστούν στους νικητές, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
Να σημειωθεί, ότι οι φωτογραφίες από όλους τους συμμετέχοντες θα ενταχθούν σε μια φωτογραφική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, ενώ θα αναρτηθούν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Αρταίων.

ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ LET’S DO IT ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ
Ενημερωτική συνάντηση φορέων σήμερα στο Δημαρχείο
Ενημερωτική συνάντηση φορέων που θα συμμετάσχουν στη φετινή εθελοντική δράση καθαρισμού Let’s Do It στο Δήμο Αρταίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Το «παρών» στη σημερινή συνάντηση έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Λιόντος, ο οποίος εξήγησε στους εκπροσώπους των φορέων και των Συλλόγων τους στόχους και τις προτεραιότητες του Δήμου στη συγκεκριμένη δράση.
Οι φετινές εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στο πλαίσιο του Let’s Do It θα πραγματοποιηθούν:
Στην πόλη της Άρτας στο Δάσος και στο σημείο ακριβώς πάνω από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
Σε Κορωνησία (στο λιμάνι) και Ροδαυγή
Στην εθελοντική δράση συμμετέχουν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Φορείς, Σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις και βέβαια όσοι πολίτες το επιθυμούν, με σκοπό να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι για μια Άρτα πιο όμορφη και πιο καθαρή!
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2681362116 (αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Λιόντος).


Συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για τους πρόσφυγες στο Δήμο Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων έχοντας ως βασικές αρχές και προτεραιότητες την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη αποφάσισε την συλλογή τροφίμων και διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Μάλιστα, με επιστολή του στις Μητροπόλεις Άρτης, Νικοπόλεως και Πρεβέζης, στην Αντιπεριφέρεια Άρτας και σε όλους τους φορείς της περιοχής (Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Επιστημονικούς, Συνδικαλιστικούς και Κοινωνικούς Φορείς) ο Δήμαρχος Αρταίων προτείνει τη δημιουργία δράσης συγκέντρωσης τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία Σκουφά, μπροστά από την Παρηγορήτισσα.
Παράλληλα και ανεξαρτήτως με το εάν έχει δημιουργηθεί ή όχι κέντρο υποδοχής προσφύγων στα όρια του Δήμου, αλλά με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει το πρώτο κύμα προσφύγων στα άλλα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στην Ήπειρο, ο Δήμος Αρταίων καλεί τους δημότες να προσφέρουν καθημερινά τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα κ.α., στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου (Περιφερειακή Οδός, τηλ: 2681021005) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αφού συγκεντρωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια θα αποσταλεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Άμεσα μέτρα για πρόσφυγες και Ρομά ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων
Την άμεση σύσκεψη φορέων για θέματα αστυνόμευσης στο Δήμο Αρταίων ζητά από τους νέους Αστυνομικούς Διευθυντές Ηπείρου Κώστα Σκούμα και Άρτας Πάρι Νίκου ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Σε σχετική επιστολή του ο Δήμαρχος υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης διενέργειας της σύσκεψης, αφενός για το προσφυγικό ζήτημα, και αφετέρου για το θέμα της παρουσίας Ρομά στην πόλη της Άρτας.
Το προσφυγικό αγγίζει πλέον και την Ήπειρο, μετά την επίσημη παραδοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας σε παλιό στρατόπεδο της Ηπείρου, χωρίς αυτό να κατονομάζεται, αλλά με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την περιοχή της Φιλιππιάδας. «Δημιουργείται εύλογη ανασφάλεια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής» αναφέρει σε σημείο της επιστολής του ο Δήμαρχος Αρταίων.
Σε ό, τι αφορά τους Ρομά, όπως τονίζεται στην επιστολή, έχουν δημιουργήσει τρεις οικισμούς, εκ των οποίων ο ένας στην πόλη της Άρτας και ο άλλος στην περιοχή της Φιλοθέης, ενώ ο τρίτος είναι μετακινούμενος.
«Υπό τις παραπάνω συνθήκες γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα για το Δήμο Αρταίων που πιστεύουμε πως πρέπει να τεθούν επί τάπητος και για αυτό το λόγο, αλλά και για να υπάρξει καλύτερη οργάνωση όλων των φορέων της περιοχής μας, σας ζητώ να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη εργασίας, ώστε να βρούμε λύσεις και να προετοιμαστούμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Στις 27 Μαρτίου ο φετινός 2ος «Δρόμος του Γιοφυριού» από το Δήμο Αρταίων
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για όλους τους τύπους των αγώνων
Ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον ημιμαραθώνιο «Δρόμο του Γιοφυριού», την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016. Ο αγώνας που, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην Πανελλαδική προβολή και ανάδειξη της περιοχής της Άρτας αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει πλήθος συμμετοχών από όλη τη χώρα.
Η αγωνιστική διαδρομή ξεκινά και πάλι από το Κάστρο και περνά από τα σημαντικά μνημεία της πόλης, όπως βέβαια το Ιστορικό Γιοφύρι, την Παρηγορήτρια, την Αγία Θεοδώρα κ.α., για να τερματίσει στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Οι εγγραφές για τον «2ο Δρόμο του Γιοφυριού» έχουν ήδη ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.artahalfmarathon.gr, απ’ όπου μπορούν και να ενημερωθούν για κάθε τύπο αγώνα ξεχωριστά, καθώς και να δουν φωτογραφίες και βίντεο από την περυσινή διοργάνωση, αλλά και να οργανώσουν τη διαμονή τους στην Άρτα.
Θα υπάρχουν οι εξής τύποι αγώνων:
Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου 21,1 χλμ και σκυτάλη ημιμαραθωνίου
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ
Περιπατητικός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ
Σχολικοί αγώνες Δρόμου 1000 μ. & 2000 μ.
Το κόστος εγγραφής είναι 5 ευρώ για τον ημιμαραθώνιο και τη σκυτάλη, με τα έσοδα να διατίθενται στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων. Η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου των 5 χιλιομέτρων (δρόμου και περιπατητικός) και στον σχολικό αγώνα δρόμου είναι δωρεάν.
Να σημειωθεί τέλος, ότι το βράδυ της παραμονής του αγώνα θα πραγματοποιηθεί pasta party αλλά και εκδήλωση βράβευσης παλιών και νέων αθλητών που με τις επιδόσεις τους έκαναν περήφανη την Άρτα.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή διανομή πορτοκαλιών

Από το Δήμο Αρταίων γίνεται γνωστό πως λόγω της επικείμενης απεργίας των φορτηγών ακυρώνεται η διανομή πορτοκαλιών που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 σε δικαιούχους της Κάρτας Σίτισης και του Προγράμματος ΤΕΒΑ.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της διανομής θα γίνει γνωστή με νέα ανακοίνωση. Ο Δήμος Αρταίων ζητά την κατανόηση των πολιτών.

Διανομή φρούτων σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Άρτας
Ο Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ» και σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Άρτας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας διανέμει από σήμερα 1-2-2016, φρούτα σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.
Η δράση ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα φρούτα, πορτοκάλια και ακτινίδια Αρτινής παραγωγής, θα διανέμονται κάθε Παρασκευή και ο κάθε μαθητής θα μπορεί να πάρει τρία κιλά.
Πρόκειται για μια κίνηση που στόχο έχει, αφενός την προώθηση του μηνύματος της υγιεινής διατροφής στα μικρά παιδιά και αφετέρου την προβολή και διάθεση τοπικών προϊόντων στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τα προϊόντα της Αρτινής γης.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν 19 θέματα.
Αναλυτικότερα:
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
Αναμόρφωση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης έτους 2016
Εγγραφή ως συνδρομητές σε Εφημερίδες, Περιοδικά και Ηλεκτρονικά Μέσα για το 2016
Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
Έγκριση της αρ. 1/2016 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
Έγκριση απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.(Ψήφιση πρ/σμού)
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Έγκριση δαπάνης για συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. στην Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016
Έγκριση επιχορήγησης της Φιλαρμονικής του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ»
Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και Γενικού Γραμματέα Δήμου Αρταίων
Αγορά βιβλίων
Διάθεση δαπάνης για τον εορτασμό των Θεοφανίων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αθλητισμού
Ψήφιση πίστωσης για τη διοργάνωση του 2ου αγώνα δρόμου Άρτας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης
Σύναψη σύμβασης παροχής των εργασιών περισυλλογής και περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς λόγω αδυναμίας εκτέλεσης από το προσωπικό του Δήμου Αρταίων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου
Αδυναμία εκτέλεσης της εργασίας: Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης χέρσων επιφανειών Δημοτικών Ενοτήτων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
Τροποποίηση σχεδίου πόλεως στις περιοχές του Μνημείου της Παρηγορήτριας και του Κάστρου Άρτας (σχετ. η αρ. 4/2016 απόφαση Ε.Π.Ζ.)
Παράταση της αριθμ. ΤΒ66/ΦΠ 138/2-2-2001 άδειας εκμετάλλευσης του δημοτικού λατομείου σχιστολιθικών πλακών στη θέση «Στεφάνι Ζέρβα» Δ.Ε. Βλαχερνών (σχετ. η αρ. 6/2016 απόφαση της Ε.Π.Ζ.)
Καθιέρωση 24/ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αρταίων για το έτος 2016
Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
Σύσταση επιτροπών παραλαβής έργων. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων
Επί αιτήσεως Βασ. Γκαρτζώνη για παράταση συμβατικής προθεσμίας έργου: «Κατασκευή πεζοδρομίου και χώρου στάθμευσης έμπροσθεν του μουσικού σχολείου»
Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Καθαίρεση και ανακατασκευή επικινδύνως ετοιμόρροπου τοιχίου στην 3η πάροδο Κομμένου»

Δέσμευση για λύση των προβλημάτων από την κατασκευή της Ιόνιας Οδού στην Άρτα

Συνάντηση με ανώτερα στελέχη από την κατασκευάστρια εταιρία της Ιόνιας Οδού, «ΤΕΡΝΑ», στην περιοχή της Άρτας είχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Καραγιώργος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γριμπόβου-Χανόπουλου, Καμπής και Αμμοτόπου από τις οποίες περνά ο οδικός άξονας.
Από τη συζήτηση φάνηκε για μια ακόμη φορά η πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την περιοχή της Άρτας η διέλευση της Ιόνιας Οδού, έγινε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, ενώ επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με την κατασκευάστρια εταιρία, η οποία έκανε αποδεκτά τα μικροπροβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις τοπικές κοινότητες του Δήμου από την έως τώρα κατασκευή του έργου και δεσμεύτηκε να προωθήσει άμεσα τη λύση τους, έτσι ώστε να εξυπηρετείται η καθημερινότητα των κατοίκων.
Η ανωτέρω συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων, ο οποίος απέστειλε το αριθμ. πρωτοκόλλου 41477/1-12-2015 έγγραφο στους Προέδρους των Τ.Κ. Γριμπόβου-Χανόπουλου, Καμπής και Αμμοτόπου με το οποίο τους ζητούσε να καταγράψουν τα μικροπροβλήματα που ενδεχομένως δημιουργήθηκαν από την κατασκευή της Ιόνιας Οδού στην περιοχή.

Χαιρετίζει ο Δήμαρχος Αρταίων την έγκριση των 4 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας
Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης χαιρετίζει την με αρ.πρωτ.1649/29-12-2015 απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία εγκρίνονται 4 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκπόνηση της μελέτης «Αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο».
Πρόκειται για μια απόφαση, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών από όλους τους φορείς της περιοχής μας, που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της Κοίτης του Ποταμού Αράχθου, της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής, αφού θα συμβάλλει καταλυτικά στο να μην ξαναζήσουμε στιγμές σαν και αυτές του περασμένου Φεβρουαρίου.
Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης είχε σειρά τακτικών επαφών για το θέμα αυτό στην Αθήνα, τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Υδάτων κ. Γκανούλη, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε και με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής κ. Φωτονιάτα, καθώς και με τον κ. Κοτσώνη, Διευθυντή της Δ/νσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικων Έργων της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών (Δ7), που ορίζεται και αρμόδια υπηρεσία για την δημοπράτηση και την επίβλεψη αυτών των μελετών. Τα χρήματα που εγκρίθηκαν αφορούν μελέτες, απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις και διαδικασίες δημοπράτησης της κατασκευής των απαιτούμενων έργων.
Με την παραπάνω εξέλιξη, ουσιαστικά, «μπαίνει το νερό στο αυλάκι» για να λυθεί σε εύλογο διάστημα το χρόνιο πρόβλημα της Οριοθέτησης και Διευθέτησης του Άραχθου, της αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και της ανάπτυξης της παραποτάμιας περιοχής.
Ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαριστεί δημόσια για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην θετική αυτή εξέλιξη του εν λόγω θέματος την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γεροβασίλη, τους βουλευτές του Νομού, την Αντιπεριφέρεια Άρτας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Νικολάου Σκουφά, το ΤΕΕ Ηπείρου καθώς και όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και βουλευτές.


Νέα έργα Π/Υ 206.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑ Άρτας λύνουν χρόνια προβλήματα στο Δήμο Αρταίων
Μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών νέων έργων και παρεμβάσεων συνολικού ύψους 206.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) από ίδιους πόρους περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων του 2016 για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ).
«Πρόκειται για παρεμβάσεις, που μαζί με τις συνεχιζόμενες από πέρυσι, έρχονται να λύσουν χρόνια προβλήματα, τόσο μέσα στην πόλη της Άρτας, όσο και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να αναβαθμίσουν τις υποδομές στο Δήμο Αρταίων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.
Συγκεκριμένα τα νέα έργα που θα υλοποιηθούν μέσα στη χρονιά είναι:
Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας Δ.Ε. Βλαχερνών του Δήμου Αρταίων (π/υ 60.000 ευρώ), έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής.
Μελέτη αποχέτευσης ομβρίων οδού Μητροπολίτου Πορφυρίου (π/υ 10.000 ευρώ)
Αποχέτευση ομβρίων οδού Γρηγ. Λαμπράκη (π/υ 10.000 ευρώ)
Αποχέτευση ακαθάρτων οδού Πελασγών (π/υ 8.000 ευρώ)
Αποχέτευση ομβρίων οδού Ευάγ. Γαρουφαλλιά (π/υ 10.000 ευρώ)
Βελτίωση υδραυλικών εγκαταστάσεων Δεξαμενής 750 μ3 (π/υ 12.000 ευρώ)
Κατασκευή τμημάτων δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων οδού Αγ. Κων/νου (π/υ 10.200 ευρώ)
Ενίσχυση υφιστάμενου κτιρίου Η/Μ στην δεξαμενή των 1500 μ3 (π/υ 10.200 ευρώ)
Μελέτη αποχέτευση ομβρίων οικισμού Νέων Εργατικών Κατοικιών (π/υ 5.000 ευρώ)
Κατασκευή –επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Φιλοθέης (π/υ 12.000 ευρώ)
Μελέτη δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Στρογγυλής (π/υ 7.500 ευρώ)
Βελτιώσεις Τμημάτων του Δικτύου Ύδρευσης στην Δ.Ε. Αμβρακικού (π/υ 12.000 ευρώ),
Κατασκευή- επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Βλαχερνών (π/υ 12.000 ευρώ)
Βελτιώσεις Η/Μ εγκαταστάσεων Δ.Ε. Βλαχερνών (π/υ 5.100 ευρώ)
Επεκτάσεις- βελτιώσεις του δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Ξηροβουνίου (π/υ 12.000 ευρώ)
Βελτίωση υδρομάστευσης Τ.Κ. Ροδαυγής (π/υ 10.000 ευρώ).


ΝΑΙ στην πρόσληψη των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις, αλλά με χρήματα του ΥΠ.ΕΣ.
Με έκπληξη έγινε γνωστή η ανακοίνωση των δυο Κυβερνητικών βουλευτών Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, της κ. Όλγας Γεροβασίλη και του κ. Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με το θέμα της πρόσληψης των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις από ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Αρταίων. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται γνωστό ότι:
Ο Δήμος Αρταίων προέβη στη διενέργεια νέου διαγωνισμού, καθώς δεν είχε καμία ενημέρωση για το τι επρόκειτο να γίνει με τους παλαιούς εργαζομένους, παρά τα όσα αναφέρουν στο κείμενό τους οι δυο βουλευτές του Ν. Άρτας. Εάν δεν προσλαμβάνονταν νέοι εργαζόμενοι έως 31-12-2015 θα χάνονταν οι θέσεις αυτές για το Δήμο μας, κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία ιδιαίτερα ευαίσθητων δομών, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και το πράσινο.
Το γεγονός ότι ο Δήμος δεν είχε καμία ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο αποδεικνύεται και στο από 23 Νοεμβρίου 2015 έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου 40458) προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε αυτό ο Δήμαρχος Αρταίων ανέφερε πως ο Δήμος βρίσκεται στην τελική φάση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την επιλογή των υπαλλήλων που θα εργαστούν στην υπηρεσία Καθαριότητας με 8μηνη σύμβαση και ζητούσε να μάθει, επειδή υπήρχε έντονη φημολογία περί παρατάσεως των υπαρχουσών συμβάσεων ΙΔΑΧ, εάν υπάρχει σχετική πρόθεση από πλευράς Υπουργείου «καθώς σε αυτή την περίπτωση αδυνατούμε οικονομικά να καλύψουμε τις παλιές και νέες συμβάσεις ταυτόχρονα».
Η Κυβέρνηση, τελικά, αποφάσισε να ανανεώσει τις παλαιές συμβάσεις ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ, με το άρθρο 50 του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164/Α/4-12-2015), δημιουργώντας ζητήματα συνταγματικότητας, αφού με τις κινήσεις της υπεισέρχεται στην οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.
Ουσιαστικά, με την αυτοδίκαιη ανανέωση η Κυβέρνηση δεσμεύει τα χρήματα που προορίζονταν για τους επιτυχόντες εργαζόμενους του νέου διαγωνισμού, για την συνέχιση των συμβάσεων των υφιστάμενων υπαλλήλων.
Ο Δήμαρχος Αρταίων έφερε άμεσα το θέμα προς συζήτηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αμέσως μετά μετέβη στην Αθήνα, όπου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κουρουμπλή και είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πουλάκη, ενώ είδε τον κ. Σπηλιωτόπουλο, αρμόδιο Διευθυντή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη. Στις συναντήσεις αυτές επέδωσε ιδιοχείρως το με αριθμ. Πρωτ. 42905/10-12-2015 έγγραφό στο οποίο αναλύεται το πρόβλημα που έχει προκύψει και ζητείται η άμεση επιχορήγηση του Δήμου Αρταίων με το ποσό των 180.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοτικής δαπάνης των παλιών 8μηνων συμβάσεων που αυτοδικαίως ανανεώθηκαν.
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε από το Δήμαρχο ενημέρωση για τις παραπάνω κινήσεις, παρουσία των εργαζομένων και αποφασίστηκε η συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τους βουλευτές του Νομού Άρτας. Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί το Σώμα και φυσικά οι εργαζόμενοι –επιτυχόντες του νέου διαγωνισμού, για το τι μέλλει γενέσθαι. Η συνάντηση ορίστηκε για χθες, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όμως κανείς εκ των δυο κυβερνητικών βουλευτών, αν και είχαν προσκληθεί, δεν προσήλθε. Ως εκ τούτου η συνάντηση αναβλήθηκε και λίγες ώρες μετά υπήρξε κοινή ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη και του κ. Τσίρκα, με την οποία μετέθεταν την ευθύνη για ό, τι έχει γίνει στο Δήμο Αρταίων! Προφανώς, είτε λαϊκίζουν κάνοντας «επικοινωνιακή» πολιτική με τους εργαζόμενους, είτε δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν στη Βουλή. Αντί να βοηθούν να λυθεί το πρόβλημα των συμπολιτών μας δυστυχώς κρύβονται. Εάν οι κ.κ. Βουλευτές νομίζουν ότι το να λέει κάποιος τα πράγματα με το όνομά τους στον Αρτινό λαό είναι στείρα αντιπολίτευση, τότε δεν έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους προκειμένου ο τόπος μας να πάει μπροστά.
«Πλέον, όπως έχουν τα πράγματα, το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: ή το Υπουργείο δίνει τα χρήματα που ζητά ο Δήμος Αρταίων, ώστε να προσληφθούν κανονικά όλοι οι εργαζόμενοι (κάτι που είναι βούληση της Δημοτικής Αρχής) ή θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα και περικοπές που θα βλάψουν το σύνολο των Αρτινών πολιτών: δηλαδή, είτε να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη ή να περικοπούν κάποιες υπηρεσίες και να δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, κάτι που ως Δημοτική Αρχή δεν το θέλουμε» αναφέρει ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.
Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων ΛΕΜΕ «ΝΑΙ» στην πρόσληψη των εργαζομένων –επιτυχόντων του νέου προγράμματος και μάλιστα αύριο 30-12-2015 υπογράφουμε τις σχετικές συμβάσεις τους, γιατί αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη τους για εργασία και την αναστάτωση που προκλήθηκε στην οικογενειακή τους ζωή, αλλά και γιατί θα ωφεληθούν σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αυξήσουμε τα ανταποδοτικά τέλη των Δημοτών, ούτε να περικόψουμε ανταποδοτικές υπηρεσίες, αλλά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μέχρι τέλους την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η απόφαση της Κυβέρνησης στα οικονομικά του Δήμου.


Το «Παραμυθένιο Κάστρο» της Άρτας ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή!

ΠλούσιοPoster_50x70cm_final-v_Sp το πρόγραμμα των εγκαινίων σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση
Λιγότερες από 5 ημέρες έμειναν μέχρι την έναρξη του «Παραμυθένιου Κάστρου», του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που για πρώτη φορά διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου από την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή!
Στο χώρο του Κάστρου, που θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση, μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές, ώστε όλα να είναι έτοιμα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, όταν και έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια.
Το πρόγραμμα της εναρκτήριας ημέρας είναι πλούσιο και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Την φαντασμαγορική εκδήλωση θα παρουσιάσει ο συγγραφέας-ηθοποιός με Αρτινή καταγωγή Κώστας Κρομμύδας και θα την πλαισιώσουν μουσικά η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», η Ευρωπαϊκή Χορωδία και το Σύνολο Φλάουτων του Μουσικού Σχολείου Άρτας και ο Νίκος Σιακούφης με τους φίλους του.
Το Παραμυθένιο Κάστρο του Δήμου Αρταίων θα μείνει ανοικτό έως τις 6 Ιανουαρίου και τις πύλες του αναμένεται να περάσουν χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Άγιο Βασίλη, τον σοφό Τάρανδο και τα ζωηρά ξωτικά, καθώς και να διασκεδάσουν με το πλούσιο καθημερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί. Η μεταφορά από και προς το Κάστρο θα είναι δωρεάν με τρενάκι που θα περνά από τις κεντρικές οδούς της πόλης!
Η Γενική Είσοδος στο χώρο είναι 3 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα παίρνουν ως δώρο μια μάρκα αξίας 2 ευρώ για τα παιχνίδια εντός του «Παραμυθένιου Κάστρου». Οι άπορες οικογένειες της πόλης θα προμηθευτούν κάρτες εισόδου από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων, ενώ τις ημέρες που θα λειτουργούν τα σχολεία, δηλαδή τη Δευτέρα 21, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου (μέχρι να κλείσουν για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές) δεν θα υπάρχει εισιτήριο για την είσοδο στο «Παραμυθένιο Κάστρο» της Άρτας για τις σχολικές εκδρομές κατά τις πρωινές ώρες!
Κλείνοντας να σημειωθεί, ότι η δημιουργία για πρώτη φορά του «Παραμυθένιου Κάστρου» στο Δήμο Αρταίων έγινε για να χαρίσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς στους συμπολίτες μας, αλλά και για να στηρίξει την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Για αυτό το λόγο, τα χρήματα από τα εισιτήρια θα δοθούν και πάλι στην πόλη, μιας και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εργαστούν δεκάδες συμπολίτες μας, που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, ενώ για την κατασκευή και τη διαμόρφωση του χώρου εργάζονται καθημερινά πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Με 21 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 21/12/2015 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 43883/17-12-2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εισηγητής: Δήμαρχος
Αίτημα του Δήμου Αρταίων προς το υπουργείο Πολιτισμού για την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας
Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
Έγκριση απόφασης Ν.Π.Δ.Δ. «Ψήφιση πρ/σμού και Ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.»
Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Λ.Τ
Έγκριση απόφασης Δ.Λ.Τ.«Ψήφιση πρ/σμού και Ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης έτους 2016 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Γ΄ Τριμήνου 2015(σχετ. η αρ. 374/2015 απόφαση Ο.Ε.)
Αναμόρφωση προϋπολογισμού (σχετ. η αρ. 373/2015 απόφαση Ο.Ε.)
Διαγραφή κλήσεων
Λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αρ. 6 κατ/τος στην πλατεία Σκουφά
Τροποποίηση της αριθ. 258/2015 ΑΔΣ και λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αριθ. Κ5 καταστήματος στα ‘Ψαροπλιά’
Χορήγηση θέσης στάθμευσης στην Πειραιώς (σχετ. η υπ’ αρ. 42/2015 απόφαση Ε.Π.Ζ.)
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αθλητισμού
Αδυναμία εκπόνησης «Παροχή εργασιών για τη διοργάνωση-επίβλεψη-συντονισμό τον 2ο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ » από το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Νέας Γενιάς του Δήμου Αρταίων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
Αίτηση για διάλυση της από 23-09-2002 σύμβασης της μελέτης «Τροποποίηση – Επέκταση Γ.Π.Σ. Δήμου Αρταίων και Δημοτικών Διαμερισμάτων»
Αδυναμία εκτέλεσης της υπηρεσίας «Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης σχολικών κτιρίων Δήμου Αρταίων»
Αδυναμία εκτέλεσης αυτοψιών για επαλήθευση τετραγωνικών μέτρων
Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση προσβασιμότητας πεδινού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Αρταίων»
Έγκριση 4ου ΑΠΕ του έργου: «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή ανάπλασης Τριγώνου»
Επί αιτήσεως της «Α. Τσώρος – Λ. Σακκάς Ο.Ε.» για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ασφαλτόστρωση τμήματος Δημοτικής οδού στη θέση Βίραγκας Τ.Κ. Πολυδρόσου»
Σύσταση επιτροπής Παραλαβής προμηθειών για το έτος 2016
Σύσταση Επιτροπής Καλής Εκτέλεσης υπηρεσιών ή εργασιών για το έτος 2016
Σύσταση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Ανέγερση Παιδικού Σταθμού στην Τ.Κ. Χαλκιάδων»


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για τον προϋπολογισμό

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Άρτας την Τετάρτη 09-12-2015 και ώρα 6:30μμ για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης: «Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Αρταίων και Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης έτους 2016».
DHMOTIKO SYMBOULIO PHOTOΣτις 19:30 θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με 27 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.
Αναλυτικά:
Εισηγητής: Δήμαρχος
1.Επικαιροποίηση της αρ. 347/2010 Α.Δ.Σ. για τροποποίηση σχεδίου πόλεως Άρτας επί της Εθνικής οδού Άρτας- Αντιρρίου σε οικόπεδο της SHELL HELLAS A.E. (σχετ. η αρ. 39/2015 απόφαση Ε.Π.Ζ.)
2.Μερική τροποποίηση της μελέτης: «Ανάπλαση –Αναθεώρηση σχεδίου πόλεως στη Δυτική Βαλαώρα» (σχετ. η αρ. 40/2015 απόφαση Ε.Π.Ζ.)
3.Συγκρότηση επιτροπής παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή ηλεκτρονικού εξοπλισμού Δήμου Αρταίων που δεν έχει αξία.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
4.Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παιδείας- Αθλητισμού
5.Κατανομή πίστωσης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Δ΄ Κατανομή 2015 Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων
6.Επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
7.Ψήφιση πίστωσης για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
8.Έγκριση πίστωσης για τον εορτασμό των Θεοφανείων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθ/τας Ανακύκλωσης & Πρασίνου
9.Αδυναμία ή μη της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Ιωαννίνων με ίδια μέσα για το έτος 2016
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
10.Έγκριση της μελέτης του έργου: «Αντικατάσταση στέγης κτηρίου Δήμου Αρταίων επί της οδού Σκουφά (πρώην ΣΕΣ)»
11.Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
12.Επί αιτήσεως Κ/Ξ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΓΑΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή περιφράξεων –δαπεδοστρώσεων ασφαλείας και συντήρησης παιδικών χαρών Δήμου Αρταίων»
13.Επί αιτήσεως Ε.Ε. «ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΕΔΕ» για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου από Νερόμυλο προς περιοχή Παράγκες της Τ.Κ. Καμπής»
14.Επί αιτήσεως της ΤΕΧΝΟΔΟΜΗΣ ΑΤΕ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Αμμοτόπου (Αγ. Ανάργυροι – Κιάφα, Τζούκα – Κρανούλες και συν/σμος Αμπέλια – Παλιούρια»
15.Επί αιτήσεως Τούμπουρου Πανταζή ΑΤΕ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάδειξη παραποτάμιου μονοπατιού της Βίδρας (Σκουπιώτικο) Δ.Ε. Ξηροβουνίου»
16.Επί αιτήσεως ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή ανάπλασης Τριγώνου»
17.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Αμμοτόπου (Αγ. Ανάργυροι – Κιάφα, Τζούκα – Κρανούλες και συν/σμος Αμπέλια – Παλιούρια»
18.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου από Νερόμυλο προς περιοχή Παράγκες της Τ.Κ. Καμπής»
19.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Επέκταση γέφυρας στη συμβολή της Επαρχιακής οδού Πασά με αγροτική οδό της Τ.Κ. Καλοβάτου»
20.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου: «Κατασκευή ομβροδεξαμενών στην θέση ΄Παλαιοβορος΄ και ΄Φράξος΄ στην Τ.Κ. Αμμοτόπου Δήμου Αρταίων»
21.Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου: «Βελτίωση-Ασφαλτόστρωση δρόμου Σκουληκαριά-Βελετζικό»
22.Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου: «Ανάδειξη παραποτάμιου μονοπατιού της Βίδρας (Σκουπιώτικο) Δ.Ε. Ξηροβουνίου»
23.Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου: «Ολοκλήρωση δρόμου Μηλιανά -Μεσόπυργος»
24.Έγκριση της μελέτης του έργου: «Επισκευή και συντήρηση Δημοτικών οδών (επισκευή τσιμεντοστρώσεων, πεζοδρομίων, τοίχοι αντιστήριξης, βροχοπαγίδες, ασφάλιση κλπ)
25.Έγκριση της μελέτης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις στις Δ. Ε. Ξηροβουνίου – Φιλοθέης –Βλαχέρνας και Αμβρακικού»
26.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αποκαταστάσεις Δημοτικών οδών Ορεινού όγκου από κατολισθήσεις»
27.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Περίφραξη γηπέδου Τ.Κ. Ανέζας»

Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στο Δήμο Αρταίων
Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων -ΔΗΚΕΔΑ και το Οικοτροφείο Αίολος-Ε.Ψ.Ε.Π την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Το πλούσιο πρόγραμμα ξεκινά στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 9 το βράδυ και γίνονται με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, του πρότυπου κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης ΑΜΕΑ «Αγία Θεοδώρα», του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν. Άρτας, του ΚΕΔΔΥ και του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
10:00-11:00πμ: Παιδική διαδραστική παράσταση «Η πριγκίπισσα Κουμ Κουατ και τα κλεμμένα χαμόγελα» από τη θεατρική ομάδα «Φτου και Βγαίνω»-αίθουσα Διώνη
11:00-12:00πμ: Θεατρικό παιχνίδι (αυτοσχεδιασμός-αισθησιοκινητική). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί πρωινός μπουφές.
17:00-19:00μμ: Εικαστικό εργαστήρι-Παιδικές χειροτεχνίες στο κέντρο της πόλης (πλατεία Αγίου Δημητρίου) σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων. Θα υπάρξει ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινότητας με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
17:30-19:00μμ: Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης από τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας (Π.Ο.Α) με τίτλο «Ποδηλατούμε για την Αναπηρία» με τη συμμετοχή των δομών Ειδικής Αγωγής και των δημοτικών σχολείων της πόλης. Αφετηρία-Τερματισμός: Πλατεία Αγ. Δημητρίου (σε περίπτωση βροχής η ποδηλατοβόλτα και το εικαστικό εργαστήρι δεν θα πραγματοποιηθούν)
21:00μμ: Προβολή ταινίας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, με τίτλο «Οι Άθικτοι» στην αίθουσα Διώνη του Δήμου Αρταίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα: 2681027943 (Μπούτικου Κατερίνα-Κοινωνική Λειτουργός, ΚΔΑΠ ΜΕΑ) 2683023950 (Παπαβασιλείου Σόνια- Κοινωνική Λειτουργός, Οικοτροφείο «ΑΙΟΛΟΣ»).

Με πλήρη εξοπλισμό και νέες στολές οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στην Άρτα
Με πλήρη εξοπλισμό και φορώντας νέες στολές θα πραγματοποιούν, πλέον, περιπολίες οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στην Άρτα. Τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, που ήδη εδώ και κάποιες εβδομάδες έχουν ξεκινήσει περιπολίες στους δρόμους της πόλης, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος τους έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο δράσης τους, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα το σεβασμό προς τον πολίτη και την τήρηση του Νόμου.
«Σκοπός μας δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμα, αλλά να τηρηθεί η νομιμότητα από όλους, κάτι που συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας» ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης, ο οποίος επεσήμανε πως ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας θα πρέπει να είναι και συμβουλευτικός προς τους πολίτες.
Η πρώτη εβδομάδα περιπολίας με τις νέες στολές θα έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ θα επαναδιανέμεται έντυπο υλικό, στο οποίο θα εξηγείται ο τρόπος δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τις αρμοδιότητες, όπως ορίζονται στην ΚΥΑ 16773/15-5-2015. Λόγω και του μειωμένου αριθμού υπαλλήλων, οι πιο βασικές εξ’ αυτών είναι:
Έλεγχος της τήρησης των όρων της κανονιστικής για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)
Έλεγχος παράνομης στάθμευσης των οχημάτων σε πεζοδρόμους, πλατείες κτλ
Έλεγχος διέλευσης οχημάτων από τους πεζοδρόμους
Έλεγχος διατάξεων σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση και την αφισορύπανση
Έλεγχος τήρησης διατάξεων για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα
Έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους.
Έλεγχος για το παρεμπόριο

Με απόλυτη επιτυχία η 2η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς στο Δήμο Αρταίων
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς στο Δήμο Αρταίων. Οι εκδηλώσεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πάνω στον πρωτογενή τομέα και η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια, σε μια Γιορτή που πλέον καθίσταται θεσμός.
«Ήταν ένα τριήμερο –διαφήμιση για την πόλη μας και τα τοπικά μας προϊόντα. Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά πάνω σε αναπτυξιακά θέματα της περιοχής μας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις και να τους προσφέρουμε κάθε τι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξή τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνέχισε: «Πρέπει να καταλάβουμε, ότι μόνο με συνεργασία και με πολύ δουλειά θα πάμε ψηλά την Άρτα, γιατί δεν μας χαρίζεται τίποτε».
Όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ενδελεχώς στις επιστημονικές ημερίδες που έγιναν. Η πρώτη αφορούσε τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας και η δεύτερη ήταν αφιερωμένη στο «επιχειρείν» και την αγροτική παραγωγή. Μάλιστα, στο τέλος της συγκεκριμένης ημερίδας βραβεύτηκαν ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και ο Όμιλος «ΚΟΛΙΟΣ ΑΒΕΕ» για την προσφορά τους στο τοπικό «επιχειρείν» και για την επί χρόνια δραστηριοποίησή τους εντός και εκτός Ελλάδος.
Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου διοργανώθηκε στα Ψαροπλιά έκθεση τοπικών προϊόντων από συσκευαστήρια της περιοχής, με τη συμμετοχή και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τα μέλη της οποίας έφτιαξαν κρύα πιάτα βασισμένα στο πορτοκάλι, στο μανταρίνι, στο ακτινίδιο και στην ελιά. Την Κυριακή το πρωί στο Γλυκόριζο έγινε γιορτή παρουσία Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου καθώς και της Λέσχης Αρχιμαγείρων, η οποία βράβευσε Συλλόγους για τα εκλεκτά εδέσματα που έφτιαξαν. Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής έγινε από σεφ της Λέσχης σεμινάριο γευσιγνωσίας που απευθυνόταν σε καταστηματάρχες εστίασης του Δήμου. Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η αξιοποίηση των προϊόντων της Άρτας στις τοπικές συνταγές και η προώθηση του Αρτινού μενού.
Ο Δήμος Αρταίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς και συγκεκριμένα: Την Περιφέρεια Ηπείρου, το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου που έδωσαν το «παρών», τον Σύλλογο «Μακρυγιάννης», τους ομιλητές των δυο ενημερωτικών εκδηλώσεων, τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση στα Ψαροπλιά, τα καταστήματα εστίασης που ενημερώθηκαν στο σεμινάριο γευσιγνωσίας, τους χορηγούς και όλους τους Αρτινούς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης που έδωσαν το «παρών» σε ένα τριήμερο -γιορτή για τα τοπικά μας προϊόντα.

Στην Άρτα η κινητή μονάδα «Ιπποκράτης» από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Δήμος Αρταίων μαζί με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της πόλης και σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχονται την κινητή μονάδα «Ιπποκράτης». Το πολυϊατρείο θα βρίσκεται στο Δήμο μας από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, μπροστά από το Δημαρχείο Άρτας.
Ο ιατρικός προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από γιατρούς µε τις εξής ειδικότητες: παιδίατροι, παιδοχειρουργός, οφθαλμίατροι, ωτοριν/λόγοι και ορθοπεδικοί. Οι εξετάσεις θα γίνονται από ώρα 9 το πρωί έως 4:30 το απόγευμα.
Τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς και θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση, καθώς και το ατομικό τους βιβλιάριο υγείας. Οι γονείς/εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού για τον προληπτικό έλεγχο των παιδιών μπορούν να το κάνουν καλώντας στο 2681021004 (κα Λαμπρινή Πετανίτη).
Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και οι 2 κινητές µονάδες προληπτικής ιατρικής (Ακουολογική/ Οφθαλμολογική µονάδα και Οδοντιατρική/Παιδιατρική µονάδα) πραγματοποιούν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από το 2002 έως και σήµερα σε περισσότερα από 66.000 παιδιά στην Ελλάδα.
Η δράση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας αφιερώνεται στην µνήµη του οδοντίατρου Γεώργιου Γεωργίου – µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας και εθελοντή των δράσεων του Οργανισμού του «Χαµόγελου του Παιδιού», που πρόσφατα έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή.

ΞΕΝΙΑ και Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων
Το ευαίσθητο θέμα της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας άνοιξε προς διάλογο ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έγινε στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο Αρταίων.
Ο Δήμαρχος έφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους Αρτινούς, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν δυο επιλογές: από τη μια, να γίνουν κινήσεις για τη χρηματοδότηση μέσω κάποιου προγράμματος, ώστε να το ανακαινίσει και αξιοποιήσει ο ίδιος ο Δήμος ως καφετέρια/εστιατόριο στο ισόγειο και πολιτιστικούς χώρους στους ορόφους ή να αξιοποιηθεί με την μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ως καφετέρια/εστιατόριο και ξενοδοχείο. Ο Δήμαρχος ζήτησε την άποψη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.
Σε ό, τι αφορά το Χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αρταίων, συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και θα ανοίξουν οι πύλες. Το Χωριό θα φιλοξενηθεί, ως γνωστόν, στο χώρο του Κάστρου, δίπλα στο ΞΕΝΙΑ.
«Υπήρχε και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρταίων και συνέχισε: «Θέλουμε να χτίσουμε κάτι σιγά- σιγά. Έχουμε την αγωνία και το άγχος για το πώς θα πετύχει το εγχείρημα. Θα είναι κάτι πολύ καλό για την πόλη μας, καθώς θα στηριχθεί η τοπική οικονομία, μιας και θέλουμε να δουλέψουν κάποιοι τοπικοί έμποροι και κατασκευαστές».
Τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη δέσμευση που έλαβε ο Δήμαρχος Αρταίων από το Υπουργείο Πολιτισμού, το έτος 2016 θα ανακηρυχτεί ως «έτος Μόραλη», ικανοποιώντας έτσι το εκπεφρασμένο αίτημα του Δήμου Αρταίων, ο οποίος θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον μεγάλο καλλιτέχνη που γεννήθηκε στην Άρτα. Υπενθυμίζεται, ότι για το επόμενο έτος θα πραγματοποιηθεί μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Αρταίων, το συντονισμό των οποίων θα έχει ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό.

Και το απόγευμα θα λειτουργεί ΚΕΠ στην πόλη της Άρτας

Στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης των δημοτών, ο Δήμος Αρταίων, από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, θα λειτουργεί και απογευματινές ώρες το ΚΕΠ, που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 109 (τηλέφωνο 2681021516).
Συγκεκριμένα, το ωράριο λειτουργίας θα παραμένει ανοικτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το Σάββατο το ΚΕΠ θα παραμένει ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


Συνάντηση εργασίας με Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Αρταίων

Μια ιδιαίτερα εSYNANTHSH ME SYLLOGOUSποικοδομητική συνάντηση εργασίας με Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Δήμου για συ
νεργασία και ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή.
Το «παρών» έδωσαν δεκάδες εκπρόσωποι Συλλόγων που κατέθεσαν προτάσεις και σκέψεις για συνεργασίες, αλλά και για τη δημιουργία εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα στο Δήμο Αρταίων.
«Στόχος μας είναι να συνθέσουμε την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας. Η Άρτα έχει να δείξει πάρα πολλά και είμαστε υπέρ της συνεργασίας και της δουλειάς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ κ. Γιώργος Πανέτας και ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου κ. Θανάσης Αρκουμάνης.


«Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 23-11-2015 και ώρα 7:00 μμ.»

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας τη Δευτέρα 23-11-2015 και ώρα 7:00μμ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 23/11/2015

Εισηγητής: Δήμαρχος

 1. Αδυναμία παροχής εργασιών για τη διοργάνωση- επίβλεψη –συντονισμό του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο ΞΕΝΙΑ Άρτας

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών

 1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (σχετ. η αρ. 335/2015 απόφαση Ο.Ε.)

 2. Έγκριση και ψήφιση πίστωσης για την Διαφημιστική – Τουριστική προβολή του Δήμου Αρταίων

 3. Έγκριση πρακτικών Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών

 4. Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση

 5. Επιστροφή ποσού που προέρχεται από λάθος χρέωση τετρ. μέτρων

 6. Παραχώρηση ή μη γραφείου Λαϊκής Αγοράς

 7. Επί αιτήσεως του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού για παράταση παραχώρησης χρήσης του 1ου ορόφου του Δημοτικού Κατ/τος της Δ.Ε. Αμβρακικού

Εισηγητής: Πρόεδρος Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.

 1. Έγκριση της αρ. 72/2015 «Αναμόρφωση πρ/σμού» απόφασης Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Δ/κών

 1. Έγκριση και διάθεση πίστωσης για την οργάνωση της εκδήλωσης με θέμα: «Γιορτή πορτοκαλιού, ακτινιδίου, ελιάς και μανταρινιού»

 2. Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον Καλούσιο Ξενοφώντα

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

 1. Επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

 1. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στολισμός του Δήμου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ

 1. Τρ/ση της υπ’ αρ. 365/2015 Α.Δ.Σ. «Αδυναμία εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Μελέτη κόστους –οφέλους αναβάθμισης Δημοτικού Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού & προσαρμογή για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ELENA της ΕΤΕ Ε.Ε.»

 2. Έγκριση της μελέτης του έργου: «Επέκταση δημοτικού φωτισμού σε διάφορα σημεία του Δήμου»

 3. Έγκριση 1ης Τροποποίησης της Μελέτης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ-ΒΕΛΕΤΖΙΚΟ»

 4. Έγκριση 2ης Τροποποίησης της Μελέτης του έργου : «Ολοκλήρωση δρόμου Μηλιανά – Μεσόπυργος»

 5. Επισκευές και συντηρήσεις σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

 6. Επισκευές και συντηρήσεις σχολικών συγκροτημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 7. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για δημοτικά έργα συνολικής δαπάνης μέχρι 5.869,00 €

 8. Σύσταση επιτροπών οριστικής παραλαβής έργων. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων

 9. Έγκριση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Παράδοσης και Παραλαβής έργου προς χρήση του έργου: «Επισκευή Σχολικών Συγκροτημάτων στο Δήμο Αρταίων»

 10. Επί αιτήσεως Κ/Ξ ΡΟΜΒΟΣ ΑΕΕΤΕ-ΕΚΑΤΕΛ ΑΤΕ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση δρόμου Σκουληκαριά – Βελετζικό»

 11. Επί αιτήσεως Μπουζάνη Χριστόφορου για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Επισκευή Σχολικών Συγκροτημάτων στο Δήμο Αρταίων»

 12. Έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα του έργου: «Αποξήλωση παιδικών χαρών στο Δήμο Αρταίων»

 13. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή περιφράξεων –δαπεδοστρώσεων ασφαλείας και συντήρηση παιδικών χαρών Δήμου Αρταίων»

 14. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Επισκευή Σχολικών Συγκροτημάτων στο Δήμο Αρταίων»

 15. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους και αύλακες για την αντιμετώπιση ζημιών λόγω πλημμύρας»

 16. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία του Δήμου»

 17. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποπεράτωση γηπέδου Καμπής»

 18. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση ρυμοτομούμενων τμημάτων (Οδοί Ανεμομύλων-Σέλτσου-Πόντου-Π. Δέλτα)


Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη για την 42η Επέτειο του Πολυτεχνείου
Με αφορμή την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης παραβρέθηκε στην σχολική γιορτή του 8ο Δημοτικού Σχολείου Αρταίων, όπου και δήλωσε:
«Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες για Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, Ειρήνη και Παιδεία. Βέβαια, η ανάγκη για όλα αυτά μεγαλώνει, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε αντίθετοι στην τρομοκρατία, αλλά και στη φυλάκιση των ιδεών και της ίδιας της ελευθερίας, που καταστρατηγεί την ατομική ελευθερία και τη δημιουργία.
Χρειαζόμαστε πολιτικές και αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν ως λαό σε καλύτερες ημέρες. Δεν ξεχνάμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για τα ιδανικά μιας ολόκληρης γενιάς».


 Τριήμερο πλούσιων εκδηλώσεων για το Δήμο Αρταίων η 2η Γιορτή Πορτοκαλιού- Ακτινιδίου- Ελιάς και Μανταρινιού
oikogiorti1Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πρωτογενή τομέα και στις προοπτικές του, τόσο για την περιοχή της Άρτας, όσο και της Ηπείρου γενικότερα, διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για την 2η Γιορτή Πορτοκαλιού- Ακτινιδίου- Ελιάς και Μανταρινιού που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ως στόχο έχει, αφενός τη διασύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή και αφετέρου την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, αλλά και εκτός αυτής.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Την πρώτη ημέρα ενημερωτική ημερίδα με ομιλίες επιστημόνων για το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, την δεύτερη ημέρα έκθεση τοπικών προϊόντων στα Ψαροπλιά, ποδηλατοβόλτα που θα περνά από όλες τις περιοχές στις οποίες παράγονται τα παραπάνω προϊόντα, καθώς και την Ημέρα Καριέρας για τον πρωτογενή τομέα και το «επιχειρείν». Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα βραβευτούν τοπικές επιχειρήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα.
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, τρίτη ημέρα της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί στο Γλυκόριζο (πρωί) γιορτή με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ το απόγευμα θα γίνει εκδήλωση γευσιγνωσίας, όπου θα παρουσιαστούν από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων προς τους επαγγελματίες εστίασης της περιοχής συνταγές με τοπικά προϊόντα, με στόχο την προώθηση και ανάδειξη του Αρτινού μενού.
Στο παραπάνω πλαίσιο, ο Δήμος Αρταίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους εθελοντές επιθυμούν να βοηθήσουν καθώς και σε όσους παραγωγούς, ιδιοκτήτες συσκευαστηρίων και πολιτιστικούς συλλόγους θέλουν να πάρουν μέρος στην 2η Γιορτή Πορτοκαλιού- Ακτινιδίου- Ελιάς –Μανταρινιού να δηλώσουν συμμετοχή στο 2681362289 (Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας Ανάπτυξης –Γεωργίας-Κτηνοτροφίας-Αλιείας) και στο 2681023573 (Γρ. Τύπου).

Δυναμικό «παρών» του Δήμου Αρταίων στην Έκθεση Philoxenia 2015

PHILOXENIA 3Με μεγάλη επιτυχία συνοδεύτηκε η συμμετοχή του Δήμου Αρταίων με δικό του περίπτερο στην διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia, που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος έδωσε δυναμικό «παρών» στο περίπτερο, εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τουριστικά αξιοθέατα, τα μνημεία της περιοχής μας, αλλά και τα τοπικά προϊόντα, για τα οποία ενημερώθηκε από αρμοδίους υπαλλήλους του γραφείου Τουρισμού του Δήμου.

«Η συμμετοχή του Δήμου μας με δικό του περίπτερο σε διεθνή τουριστική έκθεση στέφθηκε από επιτυχία, κάτι που δείχνει και την γενικότερη δυναμική που έχει η περιοχή μας. Πρόκειται για κινήσεις που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο εξωστρέφειας και σχεδιασμού που έχουμε. Οι κινήσεις αυτές θα συνεχιστούν το Μάρτιο με τη συμμετοχή μας σε μια ακόμη διεθνή έκθεση, στη Μόσχα, όπου στόχος είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, που μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Νίκο Λιόντο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ηλία Σερβετά, τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ κ. Γιώργο Πανέτα, την Πρόεδρο της Δ.Ε. Αρταίων κ. Φωτεινή Μπούκα και άλλα στελέχη του Δήμου έδωσαν το «παρών» στην Έκθεση.


 

Επίσημη ένταξη του Δήμου Αρταίων στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών

Στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, του οποίου πλέον αποτελεί το 55ο μέλος, έδωσε το «παρών» ο Δήμος Αρταίων, εκπροσωπούμενος από το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ηλία Σερβετά και τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ-SYNDESMOS IAMATIKWN PHGWN 2ΟΤΑ Γιώργο Πανέτα.
Η συνεδρίαση έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia και το «παρών» έδωσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς και η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.
Ως γνωστόν, στα όρια του Δήμου Αρταίων λειτουργούν οι Ιαματικές Πηγές στο Χανόπουλο και στρατηγικός στόχος του Δήμου Αρταίων είναι η ανάπτυξη του ιαματικού- ιατρικού τουρισμού, που μπορεί να τονώσει την τοπική οικονομία.
«Η σύνδεση ιαματικού-ιατρικού τουρισμού είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν μας ασυγκίνητο, καθώς μπορεί τα έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό να μειώνονται διαρκώς, ωστόσο η ανάγκη για ανάπτυξη συγκεκριμένων θεματικών πεδίων στο τουριστικό κομμάτι μεγαλώνει. Και οι Ιαματικές Πηγές μπορούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που επεσήμανε ακόμη πως οι πηγές στο Χανόπουλο, λόγω της σύνθεσής τους, εντάσσονται στις μεταλλικές πηγές και η κατηγορία αυτή θεωρείται μοναδική στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο κ. Τσιρογιάννης πρότεινε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Συνδέσμου να γίνουν στην πόλη της Άρτας, ώστε να παρουσιαστούν επίσημα στα μέλη του Συνδέσμου οι πηγές του Χανόπουλου.
Να σημειωθεί, ότι ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος συμμετείχε στην Philoxenia με δικό του περίπτερο, στο οποίο ο ιδιοκτήτης των Ιαματικών Πηγών είχε δικό του χώρο και διένειμε ενημερωτικό υλικό.
Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1983 και μεταξύ των στόχων του είναι:
Η ανάδειξη , προβολή και προστασία των ιαματικών φυσικών πόρων της χώρας μας και του περιβάλλοντός τους
Η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας με χρήση ιαματικών φυσικών πόρων
Η επιστημονική έρευνα και μελέτη των υδρογεωλογικών, χημικών, βιολογικών και περιβαλλοντολογικών χαρακτηριστικών των ιαματικών φυσικών πόρων, των τοπικών ιστορικών, πολιτιστικών στοιχείων που συνδέονται με τη χρήση των ιαματικών πηγών καθώς και η στατιστική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θερμαλιστικών θεραπειών.
Η διενέργεια ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη του θερμαλισμού, την αειφόρο διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος και κάθε άλλης ενέργειας ή δράσης που αφορά στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Διανομή μήλων στο Δήμο Αρταίων την Παρασκευή

milaΔιανομή μήλων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στους κατόχους της κάρτας σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και στους εγκριθέντες του προγράμματος ΤΕΒΑ. Η διανομή θα γίνει από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα «Διώνη» του Δήμου Αρταίων.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στους αρμοδίους υπαλλήλους του Δήμου την κάρτα σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το ΑΜΚΑ, την Αστυνομική Ταυτότητα και το ΑΦΜ και το πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Η δράση εντάσσεται στις ενέργειες της Κοινωνικής Σύμπραξης (εταίρος της οποίας είναι ο Δήμος Αρταίων) του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ (με αριθμ. Πρωτ. 3320/89565) των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Αρταίων δίνει το «παρών» στη Philoxenia 2015

artaΓια πρώτη φορά ο Δήμος Αρταίων θα δηλώσει «παρών» στην διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, από 12 έως 15 Νοεμβρίου.
Με γνώμονα την στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη, πάνω σε στέρεες βάσεις, ο Δήμος θα συμμετάσχει στην έκθεση με δικό του περίπτερο, από το οποίο οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να προμηθευτούν το κατάλληλο πληροφοριακό υλικό για την περιοχή, να δουν αναλυτικά τα πλούσια βυζαντινά μνημεία, αλλά και τους τουριστικούς προορισμούς που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Άρτας.
Παράλληλα, η περιοχή μας θα πρωταγωνιστεί σε ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού «ΞΕΝΑΓΟΣ», το οποίο θα διανεμηθεί σε όλους τους εκθέτες, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης.
Η συμμετοχή στη Philoxenia 2015 είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών του Δήμου, με στόχο την εξωστρέφεια και την ισχυροποίηση της Άρτας σε συγκεκριμένες αγορές και είδη τουρισμού. Θα ακολουθήσει, την άνοιξη, η συμμετοχή στην διεθνή έκθεση της Μόσχας.


Περισσότερα τα χρήματα για νέα έργα στην Άρτα στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016

Με σημαντικά νέα έργα που αναμένεται να αλλάξουν άρδην την εικόνα της πόλης και δείχνουν την αναπτυξιακή πυξίδα με την οποία θα κινηθεί και το νέο έτος η Δημοτική Αρχή Αρταίων, αλλά και με την συνέχιση μιας σειράς κρίσιμων κDHMOTIKO SYMBOULIO PHOTOαι αναγκαίων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες βράδυ, το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων του 2016.
Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται σε έργα 4.617.545,21 ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι νέα (2.496.800 ευρώ). Το κόστος των συνεχιζόμενων έργων ανέρχεται σε 2.120.745,21 ευρώ.
«Θεωρούμε το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2016 εφικτό, παρά τις δυσκολίες σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τους Αρτινούς, για αυτό και τα έργα που υπάρχουν στο πρόγραμμα ανεβάζουν επίπεδο την Άρτα και δείχνουν τον τρόπο που θα κινηθεί η δημοτική αρχή στα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.
Μεταξύ άλλων, στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 προβλέπεται ο εξωραϊσμός της πλατείας Καραϊσκάκη (120.000 ευρώ), η κατασκευή στεγάστρων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και Μονοπωλίου και η τοποθέτηση κολωνακίων, αλτανών και δένδρων στους πεζόδρομους για αποτροπή της παράνομης στάθμευσης (200.000 ευρώ), η διαμόρφωση παιδικών χαρών στα πρότυπα των νέων προδιαγραφών ασφαλείας (200.000 ευρώ), οι επισκευές και οι επεκτάσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων (200.000 ευρώ), οι επισκευές αυλάκων και επεκτάσεις τεχνικών Δημοτικών οδών (100.000 ευρώ) και η διαμόρφωση Δημοτικού οικοπέδου στην γέφυρα Καλογήρου για στάθμευση των Δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων (70.000 ευρώ).
Παράλληλα, προβλέπεται φωτισμός ιστορικών μνημείων Άρτας (αρχικά σε Παρηγορήτρια, Αγία Θεοδώρα και Κάστρο), η κατασκευή Ναού στο νέο Δημοτικό Κοιμητήριο Άρτας (α΄ φάση – φέρων οργανισμός), η επισκευή εγκαταστάσεων Δημοτικών γηπέδων, οι γεωτρήσεις στα Δημοτικά γήπεδα Κορφοβουνίου και Πλησιών και η διαμόρφωση τμήματος περιβάλλοντος χώρου κλειστού γυμναστηρίου Τ9 στους Κωστακιούς, το οποίο σύμφωνα με το Δήμαρχο θα είναι έτοιμο με την αυγή του νέου έτους.
Νέες μελέτες θα γίνουν για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Δυτική πλευρά της ιστορικής γέφυρας Αράχθου, για τη διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Θεοδώρας, για την ανάπλαση – αναθεώρηση σχεδίου πόλης στην Ανατολική Βαλαώρα, για την κατασκευή γεωτρήσεων στα Δημοτικά γήπεδα Κορφοβουνίου και Πλησιών και για τον κυκλικό κόμβο επί της Περιφερειακής οδού στην Δυτική είσοδο της πόλης. Το συνολικό κόστος των νέων μελετών ανέρχεται σε 223.800 ευρώ.
Τέλος, να σημειωθεί ότι προβλέπονται (από τον προϋπολογισμό του νέου έτους) απαλλοτριώσεις για διάνοιξη δρόμων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.

«Πράσινο φως» στην Α’ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων
Το «πράσινο φως» στο Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου έδωσε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Πρόκειται για την εκπόνηση της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου όπου ζητήθηκαν προτάσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι προτάσεις των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου. Έχουν συλλεχθεί οι σχετικές απαντήσεις, ενώ η εκπόνησή του πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Προγραμματισμού, Οργάνωσης και ΤΠΕ.
«Το Επιχειρησιακό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο εμπεριέχει τις βασικές αρχές ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων έως το 2019, με σκοπό τη βελτίωση της αναπτυξιακής του δομής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Πρόκειται για άξονες και μέτρα που έχουμε εντάξει σε αυτή τη φάση, περισσότερο ενδεικτικά. Θα θέλαμε και τις προτάσεις όλων των παρατάξεων» ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.
Και συνέχισε: «Επιζητούμε τη διαβούλευση και όταν φθάσουμε στην τελική συζήτηση θα κάνουμε μια ειδική συνεδρίαση παρουσία και των κοινωνικών και θεσμικών φορέων της περιοχής ώστε να το συναποφασίσουμε. Το Σχέδιο πρέπει να είναι ρεαλιστικό και να στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη της Άρτας για τα επόμενα χρόνια».
Οι προτάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών έλαβαν υπ’ όψιν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 (ΣΕΣ) καθώς και το όραμα της Δημοτικής Αρχής, για μια Άρτα σύγχρονη, που με γοργά και με στέρεα βήματα θα αναπτυχθεί σε μια σειρά τομέων, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η αγροτική παραγωγή.


Δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες της πόλης ο Δήμος Αρταίων

Ο Δήμος Αρταίων έχοντας ως πάγια αρχή την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων είναι δίπλα στα αιτήματα και στα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών της πόλης.
Η Ένωση Ποme polyteknousλυτέκνων Νομού Άρτας «Η Αγία Θεοδώρα» γιόρτασε την ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, με τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη να δίνει το «παρών» και να συζητά με τα μέλη του Συλλόγου τα αιτήματά του, αλλά και τις πιθανές λύσεις αυτών. Μαζί ήταν ο Αντιδήμαρχος Κώστας Πατήλας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Βλάχος και Κώστας Ζέρβας.
Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε: «Η ενίσχυση των πολυτέκνων είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου. Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει την θέση μας υπέρ της στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών της πόλης μας και το επόμενο διάστημα θα γίνουν από κοινού δράσεις για την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων τους».


 

Η αντιπλημμυρική «θωράκιση» της Άρτας επί τάπητος στο Συντονιστικό του Δήμου
Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων, ώστε η περιοχή της Άρτας να μην ξαναζήσει εικόνες σαν και αυτές του περασμένου χειμώνα, έγινε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, η συνεδρίαση του ΣυντονιστSYNTONISTIKOικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, εν όψει του χειμώνα.
Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου, τονίστηκε απ’ όλους, πως αυτό που προέχει είναι η Άρτα και η ασφάλεια των πολιτών, για αυτό και η συνεργασία όλων των φορέων αποτελεί το «κλειδί» για την επιτυχία.
«Ο Δήμος Αρταίων κάνει καθημερινά εργασίες καθαρισμών αυλάκων με συνεργεία του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γιώργος Καραγιώργος και συμπλήρωσε πως «το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει ενημερωτική καμπάνια στους πολίτες της Άρτας, ώστε να αντιληφθούν όλοι, ότι πρέπει να βοηθήσουν στις ενέργειες που γίνονται για τους καθαρισμούς αυλάκων, ώστε να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα».
Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά- ενημέρωση στις εξελίξεις για την υπόθεση, τόσο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης (η πρώτη φάση ως γνωστόν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ), όσο και για την εκπόνηση από την υπηρεσία Δ7 του Υπουργείου Υποδομών της μελέτης για την Οριοθέτηση και Διευθέτηση της Κοίτης του Ποταμού Αράχθου, θέμα που για δεκαετίες εκκρεμεί, αλλά τώρα με συντονισμένες κινήσεις φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία για να λυθεί.
Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν ακόμη οι Εμμανουήλ Γοργόλης Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, Αθανάσιος Μικρούλης Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Απόστολος Μαρκοστάμος Ανθυπολοχαγός (ΥΓ) από το ΚΕΝ Άρτας, Νικόλαος Τριανταφυλλάκης από τη ΔΕΥΑ Άρτας, Κωνσταντίνος Νάκος από την Π.Ε. Άρτας, Παναγιώτης Ζυγουβέλης, μέλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικός Σύμβουλος και Θεόδωρος Μπαλατσούκας, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αρταίων.


«Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 2 -11-2015 και ώρα 20:00»

dimos31-7-2015Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας την Δευτέρα 2-11-2015 και ώρα 20:00μμ, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Αναλυτικά ο πίνακας θεμάτων ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων την 2η Νοεμβρίου 2015

Εισηγητής: Δήμαρχος

 1. Ψήφιση Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου Αρταίων 2014-2019

 2. Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος 2016

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών

 1. Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων έτους 2016 (σχετ. η αρ. 319/2015 απόφαση Ο.Ε.)

 2. Τακτική επιχορήγηση του Δήμου Αρταίων προς το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.

 3. Έγκριση της υπ’ αρίθμ. 2/2015 πράξης του Δ.Σ. του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ «Α΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού»

 4. Έγκριση της υπ’ αρίθμ. 2/2015 πράξης του Δ.Σ. του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ «Έγκριση προϋπολογισμού 2016»

 5. Έγκριση της υπ’ αρίθμ. 4/2015 πράξης του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Γηροκομείο Γεωργίου & Σοφίας Μάτσου» «Έγκριση κοινωνικού προϋπολογισμού 2016»

 6. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (σχετ. οι αρ. 306/2015 και 315/2015 αποφάσεις Ο.Ε.)

 7. Μεταφορά ή μη του παλαιού νεκροταφείου της Τ.Κ. Αμμοτόπου

 8. Ανανέωση ή μη παραχώρησης καταστημάτων και αιθουσών συγκέντρωσης σε οικισμούς καταργηθέντος ΟΕΚ

 9. Λύση μίσθωσης του αρ. 6 κατ/τος στην πλατεία Σκουφά

 10. Παραχώρηση χρήσης γραφείου του κοινοτικού κατ/τος Λιμίνης στον Πολιτιστικό- Λαογραφικό Σύλλογο Λιμίνης «ο Άγιος Νικόλαος»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

 1. Έγκριση για συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA και έγκριση πίστωσης

Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.

 1. Έγκριση της υπ’ αρ. 24/2015 απόφασης «Αναμόρφωση πρ/σμού» της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τ.Υ.Δ.

 1. Έγκριση μελέτης του έργου: «Αποκατάσταση ετοιμόρροπου τοίχου στην πάροδο Πίνδου»

 2. Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού

 3. Αδυναμία εκτέλεσης της εργασίας: «Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης επαρχιακών και αγροτικών οδών Δ.Ε. Αμβρακικού και Δ.Ε. Φιλοθέης»

 4. Επί αιτήσεως ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή ανάπλασης Τριγώνου»

 5. Επί αιτήσεως της εργοληπτικής επιχείρησης «Μαριάνθη Κωστούλα ΕΔΕ.» για παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου από Νερόμυλο προς περιοχή Παράγκες της Τ.Κ. Καμπής»

 6. Σύσταση επιτροπών οριστικής και προσωρινής παραλαβής έργων. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων

 7. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αναδάσωση καμένης αναδασωτέας έκτασης στη θέση Αγία Παρασκευή Τ.Κ. Αμμοτόπου Δήμου Αρταίων»


Ανακοίνωση για άδεια απόσταξης στέμφυλων για τσίπουρο, έτους 2015

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι, με την έναρξη της αποστακτικής περιόδου,  από 1/11/2015 μέχρι και 31/12/2015 για το τρέχον έτος, οι αμπελοπαραγωγοί του Δήμου Αρταίων, οι οποίοι διαθέτουν έως έναTSIPOURO photo στρέμμα αμπέλια και επιθυμούν τη χορήγηση βεβαίωσης αμπελοπαραγωγού (για την έκδοση άδειας απόσταξης στέμφυλων για παραγωγή τσίπουρου) βάσει του άρθρου 7 παρ.3/ε του Ν.2969/2001(ΦΕΚ 281Α’/18-02-2001), θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων που ανήκουν.

Με την αίτηση (δίνεται από το Δήμο), οι ενδιαφερόμενοι αμπελοπαραγωγοί πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω έγγραφα:

1) Αποδεικτικό για την ύπαρξη αμπελιού όπως :

α) Δήλωση ΟΣΔΕ στην οποία να εμφανίζεται το αμπέλι ή

β) Ε.1 ή Ε.9 οικ. έτους 2014 ή

γ) οποιοδήποτε άλλο έγγραφο πιστοποιεί την ύπαρξη του αμπελιού

2)  Αστυνομική Ταυτότητα

3)  Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Για την υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, απαιτείται εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε  να απευθύνεστε στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης-Γεωργίας-Κτηνοτροφίας & Αλιείας του Δήμου μας (τηλέφωνα: 2681362289, 2681362137, πληρ. : Μαρία Ανδρέου, Φωτεινή Κουτσούμπα ),  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Ειδοποιητήρια σε πολίτες για οφειλές παλαιότερων ετών προς το Δήμο Αρταιων
dimos31-7-2015Στα ειδοποιητήρια που στέλνονται σε πολίτες του Δήμου Αρταίων και αφορούν πρόστιμα και παραβάσεις παλαιότερων ετών, που αν και είχαν βεβαιωθεί, δεν έχουν πληρωθεί, αναφέρθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο σταθμό ART TV.
Τα ειδοποιητήρια αφορούν κλήσεις από την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, κατά τα έτη 2010 ως και το 2013, το μη καταβληθέν τέλος παρεπιδημούντων που ανέρχεται στο 0,5% του ακαθάριστου τζίρου για τα καταστήματα εστίασης και για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου. Το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στο 1.204.029,05 ευρώ.
Ο κ. Τσιρογιάννης εξήγησε πως μπορεί να έχει προκληθεί αναστάτωση στους συμπολίτες, ωστόσο εάν δεν γίνουν τα νόμιμα, τότε θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις προς το Δήμο, μιας και τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί στο ταμείο του Δήμου. «Κάποιες προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν υποσχεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους να σβήσουν τις κλήσεις. Ποτέ δεν σβήστηκαν όμως. Πρέπει να υπάρξει ισονομία, αλλά και νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Η πλειοψηφία των συμπολιτών είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις αυτές και έχουν πληρώσει ό, τι τους αναλογεί. Σκοπός μας δεν είναι το κέρδος, αλλά να επιστρέψουμε ανταποδοτικά και πάλι στην πόλη, με έργα και παρεμβάσεις, τα χρήματα αυτά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.
Σε ό, τι αφορά τις κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία ανέρχονται σε 14.315 και το συνολικό βεβαιωθέν ποσό είναι στα 842.012,00 ευρώ. Ακύρωση των κλήσεων θα γίνεται στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων Ι.Χ. (η κλήση θα βεβαιώνεται στους προηγούμενους ιδιοκτήτες) καθώς και σε περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί λάθος στοιχεία στις κλήσεις.
Αναφορικά με το τέλος παρεπιδημούντων, το συνολικό βεβαιωθέν ποσό είναι στα 154.567,87 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου είναι 207.449,18 ευρώ.
Η προθεσμία πληρωμής είναι ως το τέλος Νοεμβρίου, χωρίς προσαύξηση και αν δεν έχουν τακτοποιηθεί ως τότε οι οφειλές, τότε αυτομάτως πηγαίνουν στην Εφορία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολίτες να πάρουν φορολογική και δημοτική ενημερότητα.
Ο Δήμος Αρταίων το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποστείλει έγγραφο στην ΚΕΔΕ και στο Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο θα ζητά την υποβολή αυτών των χρεών στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες. 

Με λαμπρότητα τα θυρανοίξια στην Παναγία της Κορωνησίας

KORWNHSIA NAOSΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν χθες το απόγευμα τα θυρανοίξια στην Παναγία της Κορωνησίας, τον Ιερό Ναό με ιστορία άνω των 10 αιώνων, που αναστηλώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, μέσα από το ΕΣΠΑ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: «Πλούτος δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι και η πολιτιστική παράδοση που έχει κάθε τόπος. Και ο τόπος μας είναι πλούσιος. Τα σημερινά θυρανοίξια εδώ στην Παναγία της πανέμορφης Κορωνησίας, μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Όχι μόνο γιατί παραδίδουμε έναν Ιερό Ναό, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία μέσα από τους αιώνες, αλλά γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη τέτοια σύμβολα – σημεία αναφοράς που αποδεικνύουν το λαμπρό πολιτιστικό του παρελθόν. Ως Δήμος Αρταίων δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση αυτών των συμβόλων. Αυτός ο πλούτος θα πρέπει να βγει προς τα έξω, να γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Και να είστε σίγουροι, ότι θα γίνει. Σωστά, με σεβασμό και με αποτελέσματα».
»Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους όσους εργάστηκαν για την αποκατάσταση του Ναού, στην Περιφέρεια Ηπείρου που ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης».


 

Πρόταση Δήμου Αρταίων στο Υπ. Πολιτισμού για ανακήρυξη του 2016 σε «έτος Γιάννη Μόραλη»
Την πρόταση προς το Υπουργείο Πολιτισμού να ανακηρυχθεί το έτος 2016 ως «έτος Γιάννη Μόραλη» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Πρόκειται για κίνηση που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος για προώθmoralisηση και ανάπτυξη του πλούσιου πολιτιστικού υπόβαθρου της Άρτας και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην εξωστρέφεια της περιοχής και στην δημιουργία πολιτιστικής ταυτότητας.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φορείς της πόλης, που θα προετοιμάσει το πλαίσιο των εκδηλώσεων. Στο παραπάνω πλαίσιο, θα δημιουργηθεί μια σειρά δράσεων, όπως τελετές στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, που ως γνωστόν φέρει το όνομα του μεγάλου Αρτινού καλλιτέχνη, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για συμμετοχή μαθητών με έργα τους στις εκδηλώσεις, θα γίνουν ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής από μαθητές του μεγάλου ζωγράφου, ενώ θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της περιοχής και φυσικά θα υπάρξει συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.
Ο Γιάννης Μόραλης
Ο ζωγράφος Γιάννης Μόραλης γεννήθηκε στην Άρτα στις 23 Απριλίου 1916 και πέθανε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 2009 και υπήρξε ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Θήτευσε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών για 35 συνεχή χρόνια. Το 1965 του απονέμεται από τον Βασιλιά Κωνσταντίνο ο Ταξιάρχης του Φοίνικα, ενώ είναι και η χρονιά στη διάρκεια της οποίας φιλοτεχνεί δέκα συνθέσεις που παρεμβάλλονται μεταξύ των ποιημάτων, στη συλλογή Ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, των εκδόσεων Ίκαρος. Επίσης συμμετέχει στην έκθεση Διακοσμητικά υφαντά τοίχου σε σχέδια Ελλήνων ζωγράφων, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών –Χίλτον και πάλι, και στην Μπιενάλε Ταπισερί της Λοζάνης. Το 1979 του απονέμεται το Αριστείο Τεχνών από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2011, δυο χρόνια μετά το θάνατό του, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη η έκθεση με τίτλο «Γιάννης Μόραλης. Αρχιτεκτονικές συνθέσεις», και στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου η έκθεση Τιμή στον Γιάννη Μόραλη.Σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Υποδομών στο Δημαρχείο Άρτας

ΣυγκρατημένPHOTO 1η αισιοδοξία Χρ. Τσιρογιάννη για την διευθέτηση της Κοίτης του Αράχθου
Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Αρταίων. Η σύσκεψη έγινε παρουσία της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και βουλευτή Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, των δημάρχων Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, Νικολάου Σκουφά Στάθη Γιαννούλη, Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνου Γαρνέλη, Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, της Περιφερειακής Συμβούλου και της εκπροσώπου της Π.Ε. Άρτας Αναστασίας Σίμου, όπου ενημέρωσαν και ανέλυσαν τα αιτήματα της περιοχής τους στο Γενικό Γραμματέα Υποδομών. Παρόντες, επίσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αρταίων Γιώργος Καραγέωργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κεντρικών Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης και Αργύρης Μπουζάνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Τα αιτήματα του Δήμου Αρταίων σε ό, τι αφορά τα κυρίαρχα θέματα υποδομής για την περιοχή μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, ο Δήμαρχος Αρταίων. Πιο συγκεκριμένα, για το μείζον θέμα της Οριοθέτησης της Κοίτης του ποταμού Αράχθου, ο Δήμαρχος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία για αίσιο αποτέλεσμα από τη στιγμή που τα έργα θα χαρακτηριστούν πλέον σαν έργα υποδομής εθνικής σημασίας και αρμόδια υπηρεσία για να «τρέξει» τις μελέτες θα είναι η αρμόδια Διεύθυνση Δ7 του Υπουργείου Υποδομών, η οποία και θα μελετήσει συνολικά τον ποταμό Άραχθο, δηλαδή και τα έργα του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Νικολάου Σκουφά. «Έχει μπει το νερό στο αυλάκι σιγά- σιγά» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρογιάννης.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αρταίων ζήτησε:
Να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, διότι η ολοκλήρωσή της θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής της Άρτας.
Να εξετασθεί η δυνατότητα κατασκευής πλήρη κόμβου στον Αμμότοπο, καθώς επίσης να κατασκευαστεί η παράκαμψη του Αμμοτόπου από και προς την Ιόνια, για να μην επιβαρυνθεί από τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο η εν λόγω περιοχή.
Να γίνει άμεση αποκατάσταση των βάθρων της νέας γέφυρας.
Την δημοπράτηση της κατασκευής του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα.
Την χρηματοδότηση του έργου οδοποιίας για την εκτροπή της κυκλοφορίας (αλλαγή χάραξης του δρόμου) στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας και την πεζοδρόμηση του δρόμου μπροστά από το Ιστορικό γιοφύρι και το Λαογραφικό Μουσείο.
Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα βάθρα του Ιστορικού γιοφυριού από την πλημμύρα της 1-2-2015, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα.
Την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των έργων που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα της 1-2-2015, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, το παραποτάμιο πάρκο της πόλης, αγροτική οδοποιία, αναχώματα, τεχνικά κτλ
Την ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και των ΣΧΟΑΑΠ του Δήμου Αρταίων, καθώς και την βελτίωση της προσβασιμότητας της Άνω Πόλης.
Την ανακατάταξη του Οδικού Δικτύου από την Γέφυρα Καλογήρου μέχρι την Γέφυρα Ζούτου από πρωτεύουν εθνικό σε τριτεύων εθνικό δίκτυο, λόγω και της αποφόρτισης της από την Ιόνια οδό, που θα έχει ως αποτέλεσμα και την καλύτερη αξιοποίηση των οικοπέδων που εφάπτονται στην εθνική οδό, αφού θα μπορούν να οικοδομηθούν σε απόσταση 30 μέτρων από τον άξονα του δρόμου, αντί 60 μέτρων.
Την ανάπτυξη της Κορωνησίας και την προστασία και αξιοποίηση του Αμβρακικού Κόλπου.
Την ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών έργων πεδιάδας Άρτας.
Την χρηματοδότηση για την ασφαλτόστρωση κεντρικών αγροτικών διακοινοτικών δρόμων, για την εξυπηρέτηση των πτηνό-κτηνοτρόφων και των παραγωγών της περιοχής μας.
Την αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου και την κατασκευή των παραλίμνιων δρόμων περιμετρικά αυτής.
Την ολοκλήρωση κατασκευής των διανομαρχιακών δρόμων Άρτας – Τρικάλων, Άρτας – Καρδίτσας και Άρτας –Ευρυτανίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Δέδες επεσήμανε πως τα έργα στην Ιόνια οδό εξελίσσονται κανονικά και μέχρι τις αρχές του 2016 «θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε σημαντικά τμήματα στην κυκλοφορία». Μεταξύ των άλλων προτεραιότητα για την Άρτα, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση των αρδευτικών και των εγγειοβελτιωτικών έργων, καθώς και τα έργα οριοθέτησης, διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας της κοίτης του ποταμού Αράχθου. Χαρακτήρισε δε, πολύ σημαντική την σύνδεση των εγκάρσιων αξόνων με την Ιόνια Οδό. Τέλος επεσήμανε ότι αυτή ήταν η πρώτη ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική συνάντηση εργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Άρτας και θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η δεύτερη συνάντηση με κλιμάκιο τεχνικών, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση των απαραιτήτων έργων υποδομής για την Άρτα.


 

«Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 12 -10-2015 και ώρα 19:00»

Συνεδριdimos31-7-2015άζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας την Δευτέρα 12-10-2015 και ώρα 19:00μμ, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Αναλυτικά ο πίνακας θεμάτων ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων την 12η Οκτωβρίου 2015

Εισηγητής: Δήμαρχος

 1. Έκδοση κανονισμού λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αρταίων

 2. Κωδικοποίηση οικισμού Αγίων Αναργύρων

 3. Πρόταση προς Υπουργείο Πολιτισμού για ανακήρυξη του έτους 2016 ως «έτος Γιάννη Μόραλη»

 4. Αδυναμία εκπόνησης «Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου Αρταίων» από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ του Δήμου

 5. Αδυναμία εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Μελέτη κόστους –οφέλους αναβάθμισης Δημοτικού Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού & προσαρμογή για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ELENA της ΕΤΕ Ε.Ε.»

Εισηγητής: Πρόεδρος Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.

 1. Έγκριση της υπ’ αρ. 59/2015 απόφασης «Έγκριση διενέργειας προμηθειών του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π. με διαγωνισμό από το Δήμο Αρταίων και δέσμευση του Δ.Σ. περί ψήφισης πιστώσεων του πρ/σμού οικ. έτους 2016» του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Αρταίων»

 2. Έγκριση της υπ’ αρ. 65/2015 «Αναμόρφωση πρ/σμού» απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Αρταίων»

Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

 1. Έγκριση της υπ’ αρ. 1/2015 «Αναμόρφωση πρ/σμού»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών

 1. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Β΄ τριμήνου έτους 2015(σχετ. η αρ. 270/2015 Ο.Ε.)

 2. Απ’ ευθείας ανάθεση της προμήθειας: «Προμήθεια καυσίμων έτους 2015» (σχετ. η αρ. 283/2015 Ο.Ε.)

 3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (σχετ. η αρ. 288/2015 Ο.Ε.)

 4. Διενέργεια διαγωνισμών για προμήθειες Δήμου Αρταίων και Νομικών του Προσώπων, σύμφωνα με τον Ν. 4111/2013

 5. Συμμετοχή ή μη στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

 6. Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση

 7. Λήψη απόφαση για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση αναψυκτηρίου στο νέο Κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων’

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

 1. Έγκριση για προβολή του Δήμου Αρταίων στο περιοδικό «Ξεναγός»

 2. Κάλυψη ηχητικών αναγκών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2015

 3. Τρ/ση της υπ’ αρ. 259/2015 Α.Δ.Σ. «Έγκριση ένταξης του Δήμου Αρταίων στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ)»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης

 1. Εξαίρεση της Μουστακλή Βασιλικής του Χρήστου από τις καταστάσεις βοσκής του Δήμου Αρταίων έτους 2015 όπως εγκρίθηκαν με την αρ.271/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

 2. Έγκριση πρακτικού της επιτροπής εισαγωγής ζώων στις βοσκές και ελέγχου αυθαίρετης βόσκησης Δήμου Αρταίων για επιβολή προστίμου στην Ντζούβαλη Σαββούλα του Ευαγγέλου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου

 1. Αδυναμία ή μη της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Ιωαννίνων με ίδια μέσα

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ

 1. Παράταση περατώσεως των εργασιών του έργου: «Ανάδειξη παραποτάμιου μονοπατιού της Βίδρας (Σκουπιώτικο) Δ.Ε. Ξηροβουνίου Δήμου Αρταίων

 2. Τροποποίηση της μελέτης του έργου: «Ανάδειξη παραποτάμιου μονοπατιού της Βίδρας (Σκουπιώτικο) Δ.Ε. Ξηροβουνίου Δήμου Αρταίων

 3. Έγκριση ετήσιας συνδρομής σε δίκτυο μονίμων σταθμών αναφοράς προσδιορισμού θέσης (GPS)

 4. Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού»

 5. Επί αιτήσεως του Γεωργίου Γεωργακογιάννη για παράταση προθεσμίας περαίωσης της εργασίας «Αποξήλωση παιδικών χαρών»

 6. Επί αιτήσεως του Θωμά Χριστιά για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Οδοποιία Δ.Ε. Αμβρακικού»

 7. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του φυσικού εδάφους Δημοτικών έργων

 8. Σύσταση επιτροπών οριστικής και προσωρινής παραλαβής έργων. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων

 9. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Διάνοιξη παρόδου οδού Πίνδου»

 10. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αναδιαρρύθμιση εσωτερικών χώρων Δημοτικού καταστήματος Δ.Ε. Φιλοθέης»

 11. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή ανωνύμου Δημοτικής οδού στην περιοχή εισόδου της πόλης (Ο.Τ. 03-04)»

Ενίσχυση οικογενειών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση έως και 600 ευρώ δικαιούνται όσες οικογένειες ζουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους για το 2015 δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ καθώς επίσης και αν καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Σε ό, τι αφορά το Δήμο Αρταίων δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών έχουν οικογένειες από τις εξής περιοχές: Αμμότοπου, Βλαχέρνας, Γριμπόβου, Δαφνωτής, Κορφοβουνίου, Παντανάσσης, Πιστιανών, Ροδαυγής.
Δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις έχουν οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων (4.700) ευρώ για το έτος 2015.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε :
-Εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
-Τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.
Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:
• Αίτηση του δικαιούχου, στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN.
• Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
• Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους, για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2015 για εισοδήματα του 2014 – φορ. έτος 2014).
• Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.
• Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, προς την ΥΔΕ περί της μη ύπαρξης σε βάρος του κανενός στοιχείου εκχώρησης ή κατάσχεσης.
Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο- αρχηγό της οικογένειας. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο μέλη).
Να σημειωθούν επίσης τα εξής:
1.) Υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. ήτοι: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Κύπρος, Λετονία,, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία.
2.) Ως μονογονεϊκή οικογένεια νοείται γονέας χωρίς σύζυγο ή σύντροφο με ένα τουλάχιστον παιδί εξαρτημένο από αυτόν.
3.) Για την καταβολή της Οικονομικής Ενίσχυσης του έτους 2015 πρέπει οι αιτούντες να έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις για τα έτη 2010 – 2011 – 2012 – 2013 και 2014. Σε αντίθετη περίπτωση να απευθύνονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για σχετική τακτοποίηση, των φορολογικών τους υποχρεώσεων. 

Άνοιξε τις πύλες της η 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη

Τις πύλεEKTHESI1ς της άνοιξε το βράδυ της Κυριακής η 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη , με τον κόσμο να κατακλύζει το εκθεσιακό κέντρο της «Διώνης». Στο μεγαλύτερο εμπορικό ραντεβού για την πόλη της Άρτας, που θα διαρκέσει ως το ερχόμενο Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, αναμένονται πάνω από 50.000 επισκέπτες.
«Στη φετινή έκθεση υπάρχουν πολλές ξεχωριστές θεματικές ενότητες, όπως τεχνολογία, τουρισμός, θέρμανση, ενώ προβάλλεται η περιοχή της Άρτας με ποικίλους τρόπους, όπως η γευσιγνωσία των τοπικών μας προϊόντων, τα πολιτιστικά μας μνημεία και τα αξιοθέατα μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Και συνέχισε: «Αναφο
ρικά με την συμμετοχή φέτος, τόσο το κομμάτι της Εμποροπανήγυρης όσο και εκείνο της Έκθεσης, παρουσιάζουν 100% πληρότητα. Ως Δημοτική Αρχή θέλοντας να στηρίξουμε περισσότερο την τοπική αγορά, δώσαμε επιπλέον κίνητρα για τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων που ισούνται με έκπτωση 20% για την συμμετοχή στην έκθεση και αντιστοίχως 30% για την εμποροπανήγυρη. Φέτος έχουμε μια Έκθεση στην οποία διπλασιάστηκαν τα διαθέσιμα τετραγωνικά (από 1000 σε 2000), ενώ υπέρ- τριπλασιάστηκαν οι εκθέτες (από 20 σε πάνω από 70), από τις οποίες 60 επιχειρήσεις και φορείς είναι από την Άρτα. Eνδείξεις που σαφώς στέλνουν ένα μήνυμα για τη δυναμική, όχι μόνο της παρούσας έκθεσης, αλλά και της ίδιας της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε υπέρ των συνεργασιών που θα πάνε την Άρτα μπροστά, για αυτό και η φετινή προσπάθεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μας με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας και του Νομού μας, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας, τους οποίους και ευχαριστώ. Ένας εκ των βασικών μας στόχων ήταν η πόλη να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο την Έκθεση και όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο σε αυτή. Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, έχει προγραμματιστεί μια σειρά παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της Άρτας».
»Βασική μας πεποίθηση είναι ότι οι δυσκολίες που διέρχεται ο παραγωγικός κόσμος ξεπερνιούνται μόνο με ανάπτυξη. Και αυτή την ανάπτυξη θέλουμε να δώσουμε. Ήδη προχωράμε τις μελέτες για την δημιουργία του μόνιμου κλειστού εκθεσιακού κέντρου, εδώ σε αυτό το χώρο που τώρα βρισκόμαστε, ένα έργο που θα δώσει καθαρή αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη και στην τοπική οικονομία, καθώς θα διεξάγονται Πανελλαδικές εκθέσεις όλο το χρόνο μιας και ο χώρος εδώ διαθέτει μεγάλο χώρο στάθμευσης, κινηματογράφο και συνεδριακό κέντρο. Φυσικά δεν στεκόμαστε μόνο εκεί, ωστόσο το μόνιμο εκθεσιακό κέντρο αποτελεί την βάση της ανάπτυξης που ως Δημοτική Αρχή Αρταίων έχουμε σχεδιάσει και να είστε σίγουροι, θα υλοποιήσουμε».
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, που αναφέρθηκε στη σημασία της διεξαγωγής της Έκθεσης σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και δήλωσε δίπλα στην προσπάθεια του «επιχειρείν» της Ηπείρου να σταθεί όρθιο στην κρίση.
Να σημειωθεί ότι την κορδέλα των εγκαινίων τιμητικά έκοψε η Αρτινή μαθήτρια Κωνσταντίνα Σαραντάρη που ήρθε πρώτη στις Πανελλαδικές εξετάσεις σε όλη την Ήπειρο και δεύτερη στην Ελλάδα.
***
Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος, που τέλεσε και τον Αγιασμό, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Βασίλης Τσίρκας, η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Κατέρης και Νικόλας Κάτσιος, οι Δήμαρχοι Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης, Ζηρού Νίκος Καλαντζής και Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου Γιώργος Πανέτας, οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Κωνσταντίνος Σκούμας, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.


Στοχευμένες κινήσεις για την προβολή της Άρτας το επόμενο διάστημα

Στις δράσεις τοDSCN6213υ Δήμου Αρταίων στον τουρισμό και στην γενικότερη προώθηση της Άρτας αναφέρθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ART TV. Όπως επεσήμανε «έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να συνθέσουμε, και αυτό για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε η Άρτα να βγει στο προσκήνιο».
Με αφορμή τα εγκαίνια της 3ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας και της Εμποροπανήγυρης, που θα γίνουν την προσεχή
Κυριακή στις 9 το βράδυ στο εκθεσιακό κέντρο «Διώνη» του Δήμου, ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή ικανοποίησε το διαχρονικό αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης για επέκταση της έκθεσης και έτσι «φέτος τα διαθέσιμα τετραγωνικά στην κλειστή έκθεση έχουν διπλασιαστεί (από 1000 σε 2000), ενώ οι εκθέτες έχουν υπέρ-τριπλασιαστεί (από 25 σε 75)».
Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους κατοίκους της Άρτας και της Ηπείρου να δώσουν το «παρών» στην Έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 3 Οκτωβρίου, ενώ ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις του Νομού Άρτας (περίπου 60) που συμμετέχουν, καθώς και το Επιμελητήριο Άρτας, τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΕΒΕΑ και φυσικά την Αναπτυξιακή του Δήμου (ΑΔΑΕ) που συνδιοργανώνουν την Έκθεση.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα είναι ανοιχτή η 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη έχουν προγραμματιστεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Άρτας.
Στις τουριστικές εκθέσεις
Σε ό, τι αφορά το κομμάτι της τουριστικής προβολής, ο Δήμος Αρταίων θα συμμετέχει στην διεθνή έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ σε μια στοχευμένη κίνηση για την άνοδο του θρησκευτικού και μνημειακού τουρισμού θα δώσει το «παρών» τον Μάρτιο σε έκθεση στη Μόσχα.
Οι εκδηλώσεις -σταθμοί
Φυσικά, ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει και θα μεγαλώσει το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που στόχο έχουν την προβολή της περιοχής. Έτσι, το Νοέμβριο θα γίνει η 2η Γιορτή Πορτοκαλιού –Μανταρινιού –Ακτινιδίου και Ελιάς, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιστημονική ημερίδα και ημέρα καριέρας, καθώς και μια ημερίδα γαστρονομίας.
Επίσης, από Δευτέρα βγαίνει η πρόσκληση για το Χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πρώην Ξενία, μέσα στο Κάστρο, ενώ προγραμματίζεται για το Πάσχα η πρώτη εκδήλωση με την ονομασία «Βυζαντινή Άρτα», η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων της πόλης. Φυσικά, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και η επέτειος Απελευθέρωσης της Άρτας, όμως για αυτές τις δυο εκδηλώσεις περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν εν ευθέτω χρόνω.Και φέτος θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Αρταίων

KOINWNIKO FRONTISTHRIO PHOTOΣυνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Αρταίων, προσφέροντας στους μαθητές της περιοχής βοήθεια στα μαθήματα. Για το θέμα είχαν σύσκεψη σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Χάρης Παπάζογλου και Οικονομικών Κώστας Πατήλας με τον Πρόεδρο των Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Κώστα Βούλγαρη.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί για μαθητές 3ης Λυκείου (όλα τα μαθήματα), για το σχολικό έτος 2015-2016 και παρέχει δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα. Να σημειωθεί, ότι οι μαθητές αυτοί θα ενσωματωθούν στα ήδη υπάρχοντα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της Άρτας, χωρίς οικονομική αξίωση από τα φροντιστήρια.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της πόλης μας, γιατί σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία δείχνουν το ευαίσθητο κοινωνικό τους πρόσωπο και δίνουν την ευκαιρία για βοήθεια στη γνώση σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Τα δικαιολογητικά
Καλούνται, λοιπόν, οι γονείς μαθητών 3ης Λυκείου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, υποβάλλοντας τη, στο Γραφείο Δημάρχου από τις 8 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι μέχρι 5 Οκτωβρίου με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά, για τον γονέα ή κηδεμόνα:
•Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
•Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
•Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
•Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
•Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν).
•Πιστοποιητικό Εντοπιότητας του Δήμου Αρταίων.
•Έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν στοιχεία για τα κοινωνικά κριτήρια: τρίτεκνοι-πολύτεκνοι, άτομα οικογενειών με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες.
•Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
•Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 € πραγματικό και όχι τεκμαρτό, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια).
Να σημειωθεί ότι ο ανώτατος αριθμός των μαθητών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, δεν θα ξεπερνά τα 10 άτομα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2681362101-61131 (Γραφείο Δημάρχου).Προς οριστική ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Άρτας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε γνωστό πως το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης Άρτας (προϋπολογισμού 11.200.000 ευρώ) συμπεριλήφθη στην εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη» για την 10916338_1588739674740753_6316290385778332958_oπρογραμματική περίοδο 2014-2020.
Το έργο εγκρίθηκε από την 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος στις 3 Ιουλίου 2015 ως έργο προτεραιότητας λόγω της σημαντικής εθνικής σημασίας του, αλλά και διότι εξυπηρετεί την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης Άρτας που αντιμετωπίζει τον περιβαλλοντικό κίνδυνο από πιθανή θραύση των δυο μεγάλων φραγμάτων, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από την ΔΕΗ για παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Πιο αναλυτικά, το έργο «Αντιπλημμυρική προστασίας της πόλης της Άρτας» συμπεριλήφθηκε στις δράσεις του Άξονα 11, του θεματικού στόχου 5ii και του Ειδικού Στόχου 19 του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Να σημειωθεί ότι θα περιληφθεί στη χρηματοδότηση και η μελέτη ωρίμανσης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας και των πέριξ περιοχών, συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 ευρώ. Από το συνολικό έργο η μοναδική φάση που ενεργοποιήθηκε και πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα είναι εκείνη για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Άρτας.
Σε αυτό το σημείο ο Δήμος Αρταίων θέλει και επίσημα να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν συμβάλλει ως τώρα στις ενέργειες που γίνονται για την οριστική ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ και ειδικά την καταγόμενη από την Άρτα, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ειδική γραμματέα ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική, γεγονός που είναι γνωστό στο Δήμαρχο Αρταίων μιας και είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα για το θέμα.

«Με αυτά τα έργα η πόλη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Άρτας θωρακίζεται. Στόχος μας είναι να μην ζήσουμε ξανά τις εφιαλτικές στιγμές του φετινού Φλεβάρη και το γρηγορότερο δυνατόν να προστατέψουμε την περιοχή μας, τους κατοίκους και τις ιδιοκτησίες τους. Η βοήθεια της συντοπίτισσας μας κ. Φωτονιάτα ήταν καθοριστική και θα ήθελα να την ευχαριστήσω και επίσημα» ανέφερε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


Έκθεση εικαστικών τεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης»

Ο Δήμος Αρ25-9-2015 EKTHESI ART-Aταίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου «art-a», διοργανώνουν έκθεση εικαστικού περιεχομένου στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γ. Μόραλης», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό μέχρι και στις 31 Οκτωβρίου 2015, καθημερινά από 09:00 – 13:30 και 18:00 – 21:00 και το Σάββατο από 10:00 – 14:00.


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

VsSp photo 4

Άμεση η ανάγκη συνέχισης του «Βοήθεια στο Σπίτι»
Επίσκεψη Χρ. Τσιρογιάννη σε ωφελούμενους του προγράμματος
Στη λειτουργία των δομών του «Βοήθεια στο Σπίτι» βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλη Βλάχο και εργαζομένους επισκέφθηκαν σπίτια ωφελούμενων του προγράμματος, όπου και συζήτησαν τα προβλήματά τους, τις ενδεχόμενες αλλαγές που θέλουν ή πρέπει να γίνουν κ.α.
Να σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν σε όλο το Δήμο Αρταίων 5 δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με 400 ωφελούμενους ηλικιωμένους. Συνολικά εργάζονται 15 άτομα από τις ειδικότητες: κοινωνικού λειτουργού, νοσηλεύτριας και οικογενειακής βοηθού (πληροφορίες στο τηλ. 2681071830). Οι εργαζόμενοι βοηθούν τους ωφελούμενους σε βασικές λειτουργικές ανάγκες, όπως αγορά τροφίμων, μαγείρεμα, αγορά φαρμάκων, μέτρηση πίεσης, σακχάρου, ψυχολογική υποστήριξη κ.α.
«Η δουλειά που γίνεται από τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Άρτα είναι πολύ καλή και τους αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς είναι λίγοι αριθμητικά για τους δημότες που εξυπηρετούν. Θεωρούμε δεδομένο, ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων που ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους πρέπει να ανανεωθούν και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να δοθούν και επιπλέον χρήματα στο πρόγραμμα για την διεύρυνση του, ώστε να καλύπτει περισσότερους ωφελούμενους, καθώς και να προστεθούν νέες ειδικότητες όπως π.χ. φυσικοθεραπευτές. Αυτά ως Δήμος Αρταίων θα τα στηρίξουμε με κάθε τρόπο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Τσιρογιάννης έχει τονίσει την αναγκαιότητα της συνέχισης του «Βοήθεια στο Σπίτι» και με επιστολή του ήδη από τις 20 Αυγούστου στον πρώην υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως έγινε γνωστό στο Δήμο Αρταίων, στο χώρο στάθμευσης στο τέρμα της οδού Βενιζέλου (πρώην Ράδιο Κορασίδη) κάποιος εμφανιζόμενος ως υπάλληλος του Δήμου έκοβε εισιτήρια αξίας 1 ευρώ το ένα σε όσους συμπολίτες ήθελαν να σταθμεύσουν εκεί το όχημά τους.
Πληροφορούμε τους συμπολίτες μας πως η συγκεκριμένη κίνηση ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Αρταίων και ο συγκεκριμένος πολίτης δεν είναι υπάλληλος του Δήμου μας. Υπενθυμίζεται, ότι ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, ενώ ο Δήμος Αρταίων έχει ενημερώσει την Αστυνομία για το παραπάνω συμβάν. Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στην Άρτα


ΕπαναλειτοDHMOTIKH ASTYNOMIA ARTASυργεί η Δημοτική Αστυνομία και στην Άρτα και για το λόγο αυτό ο Δήμος Αρταίων ξεκινά άμεσα ενημερωτικές δράσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο άμεση προσαρμογή των πολιτών. Το επόμενο διάστημα θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό, στο οποίο θα εξηγείται ο τρόπος δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας.
Σε πρώτη φάση, έως τέλος Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής και ανοχής, ενώ σε δεύτερη φάση, από αρχές Οκτωβρίου θα εφαρμοστούν τα νόμιμα. «Σκοπός μας, βέβαια, δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η τήρηση της νομιμότητας από όλους τους πολίτες, που συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, που συναντήθηκε σήμερα με τους δημοτικούς αστυνόμους, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία (5 από 19 που υπηρετούσαν προηγουμένως).
Η Δημοτική Αστυνομία έχει τις αρμοδιότητες, όπως ορίζονται στην ΚΥΑ 16773/15-5-2015. Λόγω και του μειωμένου αριθμού υπαλλήλων, οι πιο βασικές εξ’ αυτών είναι:
Έλεγχος της τήρησης των όρων της κανονιστικής για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)
Έλεγχος παράνομης στάθμευσης των οχημάτων σε πεζοδρόμους, πλατείες κτλ
Έλεγχος διέλευσης οχημάτων από τους πεζοδρόμους
Έλεγχος διατάξεων σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση και την αφισορύπανση
Έλεγχος τήρησης διατάξεων για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα
Έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους.
Έλεγχος για το παρεμπόριο


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

DHM 9os 2015Αναζητά λύσεις στο πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων ο Δήμαρχος Αρταίων
Την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας σε ό, τι αφορά την περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων ζητά ο Δήμος Αρταίων από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Με επιστολή, που υπογράφει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ζητείται η χορήγηση της δυνατότητας στους Δήμους (οι οποίοι εκ του νόμου είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για τα προγράμματα διαχείρισης ανεπιτήρητων ζώων), να χρησιμοποιούν, υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις των σχετικών νόμων, ειδικά όπλα αναισθητοποίησης, αποκλειστικά για τα βοοειδή. Σημειώνεται πως τα ειδικά όπλα που κατείχε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού Άρτας επεστράφησαν στην αρμόδια υπηρεσία του τότε Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί σύμφωνα με την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου εξέλειπαν οι λόγοι χρήσης τους και, ως εκ τούτου, είναι αδύνατη η χρήση τους.
Ο Δήμος Αρταίων μετά από επανειλημμένες -έγγραφες αλλά και προφορικές- καταγγελίες προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και κατοίκων των περιοχών Αμπελίων, Αμμοτόπου, Φανερωμένης και Κορωνησίας, προχώρησε από φέτος, στην εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, με την σύσταση της τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος, με τη λειτουργία παραχωρούμενης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στο Γρίμποβο Άρτας, με κωδικούς εκμετάλλευσης που χορηγήθηκαν από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας και με την ανάθεση σε ιδιώτες των εργασιών περισυλλογής και μεταφοράς των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων αλλά και της στάβλισής τους στην παραπάνω κτηνοτροφική εκμετάλλευση. Παράλληλα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί και πρόστιμα.
«Προχωρήσαμε στην τοποθέτηση προσωρινής και πρόχειρης περίφραξης με πάσσαλους και πλέγμα ή αγκαθωτό σύρμα, χώρων που αποτελούν περάσματα των ζώων αυτών για αναζήτηση τροφής και νερού, στην περιοχή της Σαλαώρας στην Κορωνησία και στην περιοχή της Φανερωμένης, με το σκεπτικό ότι θα συγκεντρώνονταν τα ζώα στον περιφραγμένο χώρο και θα διευκολύνονταν με τον τρόπο αυτό η περισυλλογή τους. Οι επανειλημμένες αυτές προσπάθειές μας, όμως, δυστυχώς στέφθηκαν με αποτυχία, δεδομένου ότι το βάρος των ζώων αυτών και η ορμή και δύναμη με την οποία κινούνται, λόγω του ελεύθερου τρόπου ζωής και βόσκησής τους, κατέστρεψαν τις περιφράξεις. Το αποτέλεσμα ήταν να αποδράσουν και να συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς τον έλεγχο των φερόμενων ιδιοκτητών τους, καταστρέφοντας ιδιωτικές περιουσίες» αναφέρεται στην επιστολή.
Να σημειωθεί ότι, τα βοοειδή στην περιοχή της Σαλαώρας, ως επί το πλείστον, δεν φέρουν ενώτια, ενώ τα βοοειδή στην περιοχή της Φανερωμένης και στην περιοχή των Αμπελίων Αμμοτόπου φέρουν ενώτια με τον κωδικό εκμετάλλευσης.
Η δεύτερη επιστολή
Σε άλλη επιστολή, για το ίδιο θέμα, προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ο Δήμος Αρταίων ζητά ενημέρωση για τις τυχόν ενέργειες που έχουν προχωρήσει βάσει των καταγγελιών για φθορές από τα παραπάνω ζώα, αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε φερόμενους ιδιοκτήτες των ανεπιτήρητων βοοειδών και αν έχουν γίνει περικοπές των επιδοτήσεων και των κρατικών επιχορηγήσεων που εκ του νόμου δικαιούνται οι φερόμενοι ιδιοκτήτες.
Τέλος, «σας ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση που, αποδεδειγμένα και με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο, καταλήξουμε στα ονοματεπώνυμα των φερόμενων ιδιοκτητών των ανεπιτήρητων βοοειδών στις παραπάνω περιοχές, πέραν των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων του Δήμου μας, θα σας αποστείλουμε νέο έγγραφο, για να προβείτε επιπρόσθετα, σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες, αρμοδιότητάς σας, προκειμένου, συνολικά, να σταματήσει η ασύδοτη στάση και αδιαφορία των φερόμενων ιδιοκτητών των ανεπιτήρητων αυτών βοοειδών, τόσο απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, όσο και στους ιδιοκτήτες των περιουσιών που έχουν πληγεί, όλα τα τελευταία χρόνια» καταλήγει η επιστολή. 

Αρνητική απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Αρταίων για την αναθεώρηση του Χωροταξικού της Περιφέρειας Ηπείρου
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ο Δήμος Αρταίων ζητά ισόρροπη ανάπτυξη και την κατάταξη της Άρτας στη θέση που της αξίζει»
Ομόφωνα αρνητική ήταν η χθεσινοβραδινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων ως προς την αναθεώρηση Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη «διαπιστώσαμε ότι η Άρτα μελετήθηκε πλημμελώς, όπως πλημμελώς μελετήθηκε και εν συνεχεία η αναπτυξιακή της προοπτική η οποία προσανατολίζεται στην συνέχιση της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα».
Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Τσιρογιάννης, αυτό καθίσταται προφανές:
από τις μικρής έκτασης αναφορές-μελέτης της περιοχής της Άρτας στο κείμενο σε σχέση αρχικά με τα Ιωάννινα και στη συνέχεια με Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα,
από την κατάταξη της αναπτυξιακής της προοπτικής ως μιας καθαρά αγροτικής περιοχής που πρέπει να συνεχίσει τον αγροτικό της χαρακτήρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι ο Δήμος Αρταίων είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ηπείρου και
από τη μη αναφορά στο πλούσιο μνημειακό απόθεμα της Άρτας που προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές της.
«Η Άρτα αποτελεί ένα δυναμικό οικιστικό σύνολο -το δεύτερο σε μέγεθος μετά τα Ιωάννινα στην Ήπειρο-, διαθέτει πλειάδα υπηρεσιών δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης και μεγάλο μνημειακό απόθεμα. Ο Δήμος Αρταίων και κύρια η πόλη της Άρτας αποτελεί τόπο φορτισμένο με ιδιαίτερο Φυσικό, Οικολογικό, Ιστορικό, Αρχαιολογικό και Πολιτισμικό ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και σημαντικές μοναδικές παροχές στους τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης και εν γένει του τομέα των υπηρεσιών. Επομένως θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο ΠΠΧΣΑΑ. Ο Δήμος Αρταίων, ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν μπορεί να έχει μόνο ως αναπτυξιακή του προοπτική τη συνέχιση της αγροτικής του ανάπτυξης, αλλά την εξέλιξή του ως πρότυπος Δήμος ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης.
Ο Δήμος Αρταίων ζητά να προστεθούν στις Ζώνες Τοπίων του ΠΠΧΣΑΑ περιοχές του Δήμου ως εξής:
Ως Ζώνη Τοπίου Διεθνούς Αξίας, η Ζώνη Κορωνησίας και Ευρύτερης Περιοχής,
Ως Ζώνη Τοπίου Εθνικής Σημασίας, η Ζώνη πόλης της Άρτας (πρωτεύουσα Ηπείρου στους Αρχαίους και Βυζαντινούς χρόνους) – Ποταμού Αράχθου και ευρύτερης περιοχής,
Ως Ζώνη Τοπίου Εθνικής Σημασίας, η Ζώνη Περιοχής Ξηροβουνίου και οικισμού Ροδαυγής,
Ως Ζώνη Τοπίου Περιφερειακής Αξίας, η Λίμνη Πουρναρίου και η άμεσα ευρύτερη περιοχή αυτής,
Ως Ζώνη Τοπίου Ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής, η Ζώνη Βίγλα-Ράχη-Πολύδροσο-Στρογγυλή-Ανέζα-Κορωνησία,
Ως Ζώνη Τοπίου Ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής, η Ζώνη Εκτεταμένης Αισθητικής Υποβάθμισης της Άρτας από Εγκαταλειμμένα Λατομεία και
Ως Ζώνη Τοπίου Ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής, η Ζώνη Κάμπου της Άρτας που είναι επιβαρυμένη από πτηνό-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Επιπλέον, ο Δήμος ζητά να προστεθούν στον πίνακα με θέμα «αναγκαία έργα- παρεμβάσεις» τα παρακάτω απαραίτητα έργα, που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο, όπως:
Η Οριοθέτηση του ποταμού Άραχθου με τα έργα διευθέτησής του και η εξασφάλιση πλήρους προσβασιμότητας εκατέρωθεν αυτού, που απουσιάζει.
Η πραγματοποίηση της οδικής σύνδεση Άρτας – Τρικάλων την περίοδο 2014-2020 και όχι την περίοδο 2020-2030.
Η συμμετοχή της Κορωνησίας στα υπό δημιουργία υδατοδρόμια
Η ανάγκη δημιουργίας εγγειοβελτιωτικών έργων στο Δήμο Αρταίων.
Δράσεις για τον τουρισμό κρουαζιέρας από Πρέβεζα στην Άρτα.
Στις δράσεις οργάνωσης τουριστικού δικτύου να προστεθούν και οι αρχαιότητες της Άρτας και της Αρχαίας Αμβρακίας.
Να προωθηθούν δράσεις για το μνημειακό απόθεμα της Άρτας (Αρχαία Αμβρακία, Κάστρο, Γεφύρι, Ι.Ν. Παρηγορήτριας κα)
Στην υπερτοπική σημασία πόλων έλξης να προστεθεί η Αρχαία Αμβρακία, το Γεφύρι και η Παρηγορήτισσα.
Η αναβάθμιση και ολοκλήρωση υποδομών του ΤΕΙ Ηπείρου
Η ύδρευση του Δήμου Αρταίων όπου παρουσιάζει προβλήματα
Η συμπλήρωση των υποδομών εκπαίδευσης και η προσθήκη του Ειδικού Σχολείου Άρτας, του Μουσικού Σχολείου και το 5ου Γυμνασίου Άρτας προς ανέγερση.
Η αναβάθμιση των υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η ανάγκη για πολεοδομικό σχέδιο σε όλο το εύρος του «Καλλικρατικού» Δήμου Αρταίων.
Η προώθηση του αγροτουρισμού στο Δήμο Αρταίων
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε αρνητικά, βάσει της εισήγησης του Δημάρχου, «μέχρι να συμπεριληφθούν οι προτάσεις μας στο υπό Αναθεώρηση Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου και να υπάρξει άμεσα συνεργασία του Δήμου Αρταίων με τους μελετητές και τους επιβλέποντες του κειμένου, προκειμένου να συμπληρωθεί η προς ψήφιση Υπουργική Απόφαση, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου και την κατάταξη του Δήμου Αρταίων στη θέση που του αξίζει».

Στήριξη στην υποψηφιότητα των Ιωαννίνων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε τη στήριξη της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
«Είμαστε θετικοί στην υποψηφιότητα και θα στηρίξουμε με υλικοτεχνικό εξοπλισμό υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα πραγματοποιηθούν και στην Άρτα εκδηλώσεις και θα προβληθούν τα πολιτιστικά μας μνημεία και αξιοθέατα» ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και για το λόγο αυτό θα κατατεθεί σειρά προτάσεων για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της Άρτας.

Παραχώρηση κατά χρήση του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων εντός του παλιού κοιμητηρίου της Άρτας
Τέλος, το Σώμα ενέκρινε την παραχώρηση κατά χρήση του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων του Παλαιού Κοιμητηρίου Άρτας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άρτας.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Α 56/23-2-77, το Ν. 590/27-5-77 καθώς και τον Κανονισμό 8/1979 περί Ιερών Ναών και Ενοριών στους μη Ενοριακούς Ναούς των Κοιμητηρίων σε Δήμους με πληθυσμό μέχρι 50.000 κατοίκους, η διοίκηση ασκείται από τον πλησιέστερο Ενοριακό Ναό. Επίσης, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, πλησιέστερος Ενοριακός Ναός του Κοιμητηριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου.
«Επειδή πιστεύουμε ότι ο ιερός χώρος του Ναού των Αγίων Αποστόλων του Κοιμητηρίου, ο οποίος πρόσφατα αλλά και κατά το παρελθόν έχει πλειστάκις βεβηλωθεί, θα συντηρηθεί, θα φυλαχθεί και θα λειτουργήσει καλύτερα προς όφελος των δημοτών από την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, προτείνουμε όπως εφαρμοσθεί η ισχύουσα Νομοθεσία περί Κοιμητηρίων και περιέλθει η διοίκηση όπως προβλέπεται στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Άρτας και θα διοικείται από 5μελή επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της Εκκλησίας και του Δημοτικού Συμβουλίου. Προτείνουμε την παραχώρηση κατά χρήση του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων του παλαιού Κοιμητηρίου Άρτας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άρτας, μέχρι το τέλος της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου» κατέληξε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


 

AGIASMOS 3Όλα έτοιμα στα σχολεία του Δήμου Αρταίων εν όψει της νέας χρονιάς

Αυτοψία της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα εν όψει της νέας σχολικής περιόδου έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Παράλληλα, επισκέφθηκε και τον νεόκτιστο παιδικό σταθμό στην Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ (από ΕΣΠΑ), που θα φιλοξενήσει 40 παιδάκια.

Ο Δήμαρχος Αρταίων αναφέρθηκε στις εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου, τονίζοντας πως «πρόκειται για παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 18 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με γνώμονα την ασφάλεια και την υγιεινή των εγκαταστάσεων. Να τονισθεί ότι η Δημοτική Αρχή για την επίσπευση των εργασιών, αλλά και για επιπλέον παρεμβάσεις συντήρησης χρησιμοποίησε και τα άτομα που προσεληφθήσαν, από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (5/μηνα). Ο Δήμος Αρταίων ολοκληρώνει τις μελέτες για την ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου στο Γλυκόριζο, ενεργειακές παρεμβάσεις σε μεγάλα συγκροτήματα στην πόλη της Άρτας, τα οποία στοχεύει στην ένταξη και υλοποίησή τους από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και επισκευή σχολικών μονάδων από ίδιους πόρους».

Να σημειωθεί, πως έγιναν και οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου. «Σκοπός των εργασιών αυτών είναι η συμβολή στην καταπολέμηση ανεπιθύμητων εντόμων υγειονομικής σημασίας, η παρουσία των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει εστίες μόλυνσης σε κτίρια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγιεινή των χώρων και την εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα» κατέληξε ο κ. Τσιρογιάννης.

Τέλος, μιλώντας για το έργο του παιδικού σταθμού στους Χαλκιάδες, ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε πως «πρόκειται για ένα σχολικό κτίριο – στολίδι για την Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων το οποίο θα επιδιώξουμε ως Δημοτική Αρχή να αποτελέσει ένα άριστο σχολικό περιβάλλον, ενώ δύναται να καλύψει τις ανάγκες και άλλων Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής. Ο παιδικός σταθμός αποτελεί την πρώτη εικόνα της κοινωνίας για ένα παιδί και για μας αποτελεί βασικό μέλημα να προσφέρουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά του Δήμου μας».


Έγινε η διακομματική σύσκεψη στην Άρτα εν όψει των βουλευτικών εκλογών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο Δημάρχου Αρταίων για τον «Καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους», κάτι που θα επικυρωθεί με την απόφαση του αποψινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, προσκάλεσε όλα τα κόμματα να παρευρεθούν στη σύσκεψη. Το «παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι από ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων, ΕΠΑΜ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από όλους τους εκπροσώπους κομμάτων να επιδείξουν πολιτικό πολιτισμό και αλληλοσεβασμό, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να δοθεί χρόνος προβολής στους εκπροσώπους των κομμάτων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Άρτας.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Σύσκεψη για τα θέματα της μικροπαραβατικότητας, των Ρομά και των μεταναστών ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων
Επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, υποστράτηγο Γιώργο Καραΐτση, έστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ζητά την διεξαγωγή άμεσης σύσκεψης για την επίλυση προβλημάτων μικροπαραβατικότητας, αλλά και για τα θέματα κοινωνικοποίησης των Ρομά στην περιοχή μας, μιας και έχουν δημιουργηθεί δυο οικισμοί Ρομά, ο ένας στην πόλη της Άρτας και ο άλλος στην περιοχή της Φιλοθέης, ενώ υπάρχουν και μετακινούμενοι/διερχόμενοι Ρομά που διαμένουν για λίγες ημέρες στο Δήμο.
Στην ίδια επιστολή ο κ. Τσιρογιάννης ζητά να συζητηθεί στην σύσκεψη και η ενδεχόμενη λήψη μέτρων από όλους τους φορείς της περιοχής, σε περίπτωση που το μείζον θέμα της παρουσίας μεταναστών και προσφύγων στα ανατολικά της χώρας, αγγίξει την Ήπειρο, η οποία είναι πύλη εξόδου μεταναστευτικών ροών προς τη Δυτική Ευρώπη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Άρτας πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη και ώρα 7:30 το απόγευμα στην «Αίθουσα Διώνη – Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας», ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων».

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της Δράσης 3 «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» του προγράμματος «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 380050.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύ καλή η ανταπόκριση των επιχειρήσεων εν όψει της 3ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για την 3η Γενική Πανελλήνια Έκθεση Άρτας, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας και θα διαρκέσει μια εβδομάδα.
Η έως τώρα ανταπόκριση και η συμμετοχή επιχειρήσεων της περιοχής μας και μάλιστα αρκετών μεγάλων επιχειρήσεων είναι πολύ καλή, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, γεγονός που δείχνει την ιδιαίτερη δυναμική που έχει αναπτύξει η έκθεση, η οποία φέτος αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 40.000 επισκέπτες από όλη τη χώρα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπουν και οι τελευταίες πινελιές, ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 27 Σεπτεμβρίου.
Κύριος στόχος της προσπάθειας είναι να στηριχθεί κυρίως η τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ η Δημοτική Αρχή καλεί όλες τις Αρτινές επιχειρήσεις που το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς προσφέρει χαμηλές τιμές για αυτές, στην ενοικίαση των περιπτέρων της Έκθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Αρταίων, την ΑΔΑΕ – ΟΤΑ, το Επιμελητήριο Άρτας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.
Πληροφορίες:
•Ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων: www.arta.gr
•Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α :Τηλ: 26810-78840/Fax:26810-75425
•Διοργανώτρια Εταιρία «ΚΥΚΛΟΣ» Οργάνωση Εκθέσεων: Τηλ: 26510-37114, 37119 /Κιν:6944107862


«Συνεδρίασdimos31-7-2015η του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη09-09-2015 και ώρα 19:30»

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας την Τετάρτη 09-09-2015 και ώρα 19:30μμ, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Αναλυτικά ο πίνακας θεμάτων ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων την 9η Σεπτεμβρίου 2015

Εισηγητής: Δήμαρχος

 1. Στήριξη της υποψηφιότητας «Ιωάννινα- Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το έτος 2021

 2. Παραχώρηση κατά χρήση του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων του Παλαιού Δημοτικού Κοιμητηρίου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

 3. Προτάσεις του Δήμου Αρταίων επί του προς Αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.

 1. Έγκριση της αρ. 52/2015 απόφασης «Έγκριση Απολογισμού χρήσεως 2014» του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.

Εισηγητής: Πρόεδρος Διαδημοτικής Επιχείρησης

 1. Έγκριση της αρ. 1/2015 «Έγκριση Ισολογισμού χρήσης 2014 – Έγκριση Έκθεσης Πεπραγμένων έτους 2014» απόφασης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Χονδρεμπορίου Γεωργικών Προϊόντων και Αποθηκών Πρακτορείων Μεταφορών

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών

 1. Έγκριση καθιέρωσης αποζημίωσης, ως έξοδα παράστασης, στους Προέδρους του Νομικού Προσώπου Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π., της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου Α.Δ.Α.Ε.

 2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού

 3. Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση

 4. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέν

 5. Επιστροφή ποσού που προέρχεται από λάθος χρέωση τετρ. μέτρων

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

 1. Επιχορήγηση Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής για την πραγματοποίηση της γιορτής κάστανου και τσίπουρου στις 11 Οκτωβρίου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης

 1. Παράταση αρδευτικής περιόδου 2015

 2. Έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού οικ. έτους 2015 και Απολογισμού – Ισολογισμού οικ. έτους 2014 του Τ.Ο.Ε.Β. Γραμμενίτσας – Βλαχέρνας

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου

 1. Καθορισμός ειδικότητας προσωπικού ενός (1) ατόμου, εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ

 1. Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού»

 2. Επί αιτήσεως εργοληπτικής επιχείρησης «Φλούδας Μιχαήλ ΕΔΕ» για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Διαπλάτυνση και ανακατασκευή πεζοδρομίων Δημοτικών οδών στην πόλη της Άρτας και τσιμεντόστρωση στην Τ.Κ. Λιμίνης»

 3. Έγκριση 2ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.του έργου: «Ολοκλήρωση δρόμου Μηλιανά – Μεσόπυργος»

 4. Έγκριση Πρωτοκόλλου Διαπίστωσης βλαβών του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ – ΒΕΛΕΤΖΙΚΟ»

 5. Σύσταση επιτροπών παραλαβής έργων. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου

 6. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Κομμένου και Λέοντος»

 7. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών στην Δ.Ε. Αρταίων»

 8. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Κορφοβουνίου»

 KADOS ODOU THIAKOGIANNI

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού στην Άρτα

Τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών σε περιοχές της Άρτας. Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, η Διευθύντρια του τμήματος Καθαριότητας του Δήμου κ. Ελένη Τζίμα και ο επιστάτης καθαριότητας κ. Άρης Ζέρβας.

Τοποθετήθηκαν συνολικά 18 κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες άδειων γυάλινων μπουκαλιών, όπως σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ, ουζερί κ.α.) Σε αυτούς τους κάδους οι πολίτες καλούνται να ρίχνουν μόνο γυάλινα μπουκάλια.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε δήλωσή του έκανε έκκληση στους καταστηματάρχες και στους συμπολίτες να μην πετούν άλλου είδους αντικείμενα στους συγκεκριμένους κάδους. «Πρέπει να προστατέψουμε, να τηρήσουμε και να αναπτύξουμε την ανακύκλωση, καθώς τα οφέλη για όλους μας θα είναι πολλά και σημαντικά. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται παιδεία και σεβασμός στην αξία της ανακύκλωσης, στοιχεία τα οποία είμαι σίγουρος πως οι συμπολίτες μας διαθέτουν και θα τα δείξουν».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέο ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει φέτος στη Γραμμενίτσα, με 4 ειδικότητες. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται στο 1Ο ΕΠΑΛ Άρτας τις ώρες 8:30 το πρωί ως 1:30 το μεσημέρι.
Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι:
Βοηθός Φαρμακείου,
Βοηθός Φυσιοθεραπείας,
Αισθητικής και
Κομμωτικής
Να σημειωθεί ότι μπορούν να εγγράφονται, τόσο οι απόφοιτοι Γυμνασίου, όσο και εκείνοι που έχουν τελειώσει το σχολείο, αλλά θέλουν να αποκτήσουν πτυχίο. Οι απόφοιτοι μπορούν να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Υπενθυμίζεται ότι στο 1ο ΕΠΑΛ Άρτας λειτουργούν δυο ειδικότητες του τομέα Υγείας –Πρόνοιας: Βοηθός Νοσηλευτή και Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. Τέλος, λειτουργεί και η ειδικότητα Γραφικών Τεχνών, του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2681022901 και 2681075306.


 

DHM 9os 2015

Δήλωση Χρ. Τσιρογιάννη για τον ένα χρόνο από την ανάληψη της Δημαρχίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της ηγεσίας του Δήμου, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε:

«Στο Δήμο Αρταίων αυτό το χρόνο προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε και να διευκολύνουμε την καθημερινότητα και την κοινωνική πολιτική, ενώ κάναμε μια σειρά έργων, που σε συνδυασμό με όσα προγραμματίζουμε, τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα, μπορούν να αλλάξουν άρδην την εικόνα της Άρτας, μετατρέποντάς την σε μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή πόλη.

Ζούμε σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, με τα οικονομικά των Δήμων να χειροτερεύουν διαρκώς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ολοένα και περισσότερα προβλήματα, καθώς η έλλειψη πόρων δημιουργεί για όλους μας πολύ σημαντικά εμπόδια στην διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά και στο σχεδιασμό νέων έργων. Αυτά, φυσικά, δεν αποτελούν δικαιολογία.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους του Δήμου και τους συνεργάτες μου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, για την έως τώρα άψογη συνεργασία μας στην υλοποίηση των στόχων μας.

Το επόμενο χρόνο προγραμματίζεται μια σειρά καίριων παρεμβάσεων, οι οποίες θα αναλυθούν στον επερχόμενο απολογισμό και στη στοχοθεσία για το νέο έτος. Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων μένουμε σταθεροί στις αξίες και στις αρχές μας. Προεκλογικά είπαμε ότι «αλλάζουμε την Άρτα, εμείς μπορούμε» και παρά τις δυσκολίες αυτό θα γίνει πράξη».


 Αφιέρωμα στην Άρτα από Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι

Στην Άρτα βρίσκεται αυτές τις ημέρες το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ARTE, το οποίο, στα πλαίσια της εκπομπής «Arte Reportage» αποτυπώνει την καθημερινή ζωή σε μια ελληνική πόλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Σήμερα το πρωί, το συνεργείο του γαλλικού σταθμού, το οποίο μάλιστα έχει στη σύνθεσή του την Αρτινής καταγωγή πολιτιστική μάνατζερ Ευαγγελία Ντζιούνη, ακολούθησε το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη στην περιοδεία του στη Λαϊκή Αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με τους παραγωγούς.

Το κανάλι εκπέμπει τόσο στη Γαλλία, όσο και στη Γερμανία και επέλεξε την Άρτα ως μοναδική πόλη της χώρας, για να κάνει το ρεπορτάζ του.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έχει αποτυπωθεί η καθημερινή ζωή στην Άρτα, τα προβλήματα των πολιτών, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου και οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μας.

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και η εκπομπή θα προβληθεί από το κανάλι στις 12 Σεπτεμβρίου. 

DHMOTIKO ODEIO ARTAS 2015ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Το Δημοτικό Ωδείο Άρτας, εδώ και 28 χρόνια συμβάλει στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και συμμετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

Έτσι και φέτος, το Δημοτικό Ωδείο προσφέρει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, να σπουδάσουν οποιοδήποτε είδος μουσικής, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό, με έμπειρους καθηγητές και χαμηλά δίδακτρα.


Λειτουργούν τα εξής Τμήματα και Σχολές:

Μουσικής Προπαιδείας Κλασικής Κιθάρας
Πιάνου
Φωνητικής Μονωδίας
Ανώτερων Θεωρητικών
Σύνθεσης
Βιολιού

Βιολοντσέλου
Μπουζουκιού
Ηλεκτρικής Κιθάρας
Φλάουτου

Κλαρινέτου

Σαξοφώνου
Ντραμς

Ακορντεόν

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έκπτωση 50%,  Φοιτητές έκπτωση 20%.


Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου  Ώρες 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00

Τηλέφωνο: 2681073595 – FAX: 2681073592 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  Άρτα, 26-08- 2015

Αλλάζουν όψη οι παιδικές χαρές του Δήμου Αρταίων. 

Ο Δήμος Αρταίων έχοντας ως προτεραιότητα σε κάθε δράση του και ενέργεια την ασφάλεια των δημοτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των μικρών παιδιών, ώστε να μπορούν να χαρούν ξέγνοιαστα το παιχνίδι στις παιδικές χαρές, υλοποιεί το έργο κατασκευής περιφράξεων, δαπεδοστρώσεων ασφαλείας και συντήρησης παιδικών χαρών.

Για το λόγο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Καραγεώργος, επισκέφθηκε παιδικές χαρές σε διάφορα σημεία του Δήμου, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών.

Το έργο αυτό αφορά 11 παιδικές χαρές που βρίσκονται στις παρακάτω περιοχές: 

Πλατεία Ζαγκαβιέρου Άρτας

Ι.Ν. Ταξιαρχών Άρτας

Οδού Λουριώτη

Γραμμενίτσας
•Κορωνησίας
•Ανέζας
•Αμπελιών
•Χαλκιάδες
•Καλαμιάς
•Καλόβατου
•Ρόκκα

και περιλαμβάνει εργασίες επισκευής και απομάκρυνσης κατεστραμμένων οργάνων παιδικών χαρών, την κατασκευή δαπέδου ασφαλείας, την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και ξύλινων και σιδηρών θυρών, καθώς και ηλεκτροφωτισμό αυτών.

Επίσης, λόγω μη πιστοποίησης, καταργούνται πλήρως και αποξηλώνονται οι παιδικές χαρές στα παρακάτω σημεία του Δήμου Αρταίων:

1. Έναντι Διοικητηρίου των ΤΕΙ

2. Πλατεία Ναυαρίνου

3. Μπιζανίου και Λεκατσά (όπισθεν Ay. Νικολάου)

4. Δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο (ΑΔΑΕ)

5. ΤΚ Κορφοβουνίου (εντός οικισμού)

6. Γρίμποβο (ενυός σχολείου)

7. Καλαμιά (δίπλα στο δημοτικό σχολείο)

8. ΤΚ Ρόκκα (εντός δημοτικού σχολείου)

9. Κιρκιζάτες (κεντρική πλατεία)

10. Κιρκιζάτες (δίπλα στον IN Παναγιάς)

11. ΤΚ Ράχης (Δημοτικό σχολείο)

12. Πολύδροσο μικρή πλατεία (πίσω από εκκλησία)

13. Πολύδροσο στο νηπιαγωγείο

14. ΤΚ Βίγλα στο Δημοτικό σχολείο

15. ΤΚ Βίγλα στον παιδικό σταθμό

16. ΤΚ Βίγλα στην πλατεία

17. Καλογερικό εντός του σχολείου

18. ΤΚ Γαβριάς

19. ΤΚ Ψαθοτοπίου

20. ΤΚ Στρογγυλής

21. Κεραμάτες (εντός του δημοτικού σχολείου)

22. Κεραμάτες (δίπλα στο νηπιαγωγείο)

23. Χανόπουλο ΤΚ Γρίμποβο (δίπλα στον IN Γέννησης Θεοτόκου)

24. Χανόπουλο ΤΚ Γρίμποβο (κεντρική πλατεία)

25. Χανόπουλο ΤΚ Γρίμποβο (δημοτικό σχολείο)

26. Αμμότοπος (εντός του δημοτικού σχολείου)

27. Αμμότοπος (πρώην δημαρχιακό κατάστημα)

28. Αμμότοπος (πλησίον πρατηρίου καυσήμων του κ. Γκαρτζώνη)

29. Πιστιανά (εντός του σχολείου)

30. Πιστιανά (παλαιός συνοικοσμός)

31. ΤΚ Ροδαυγής

32. Δαφνωτή

33. Σκούπα (στο δημοτικό σχολείο-δίπλα στον IN Αγ. Αθανασίου)

34. Σκούπα (δίπλα στον IN Αγ.Μαρίνας)

35. Σκούπα στον Κάρδαμο

36. ΤΚ Φανερωμένης

37. ΤΚ Καμπής (απέναντι από την ιδιοκτησία του κ. Ηλία Φασιά)

38. ΤΚ Καμπής (στην περιοχή Μαγκινέικα)

39. ΤΚ Καμπής (δίπλα στο δημοτικό σχολείο)

40. ΤΚ Παντάνασσας (εντός αύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου)

41. ΤΚ Λιμίνης

42. Νέες εργατικές κατοικίες στην κεντρική πλατεία Χειμάρας

43. Νέες εργατικές κατοικίες εντός του νηπιαγωγείου

44. Γλυκόριζο

45. Γλυκόριζο στον Αγ. Γεώργιο

και τα όργανα που θα αποξηλωθούν θα μεταφερθούν σε αποθήκη του Δήμου για φύλαξη. Επίσης θα αποξηλωθούν και τα επικίνδυνα κιγκλιδώματα που οριοθετούν τους εν λόγω χώρους.

 


 

Προς δημοπράτηση οι μελέτες Στεγάστρων Πλατειών και Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων.

Στη φάση της δημοπράτησης εισέρχονται δύο (2) σημαντικές μελέτες για τον Δήμο Αρταίων, καθώς εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιουλίου.

Πρόκειται για μελέτες που εντάσσονται στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων και στο Σχέδιο Δράσης 2015 και αφορούν:

 • Μελέτη στεγάστρων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πλατεία Μονοπωλείου (Από Alpha bank έως Εκκλησία Κασσοπίτρας), προϋπολογισμού 5.300,00 € και

 • Μελέτη σχεδίου τοπικής διαχείρισης αστικών στερών αποβλήτων στο Δήμο Άρτας, προϋπολογισμού 18.450,00 €

Αναλυτικά, για τη μελέτη στεγάστρων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πλατεία Μονοπωλείου (Από Alpha bank έως Εκκλησία Κασσοπίτρας) τονίστηκε ότι, επειδή παρατηρείται το φαινόμενο της τοποθέτησης πολλών και μεγάλων τεντών και τραπεζοκαθισμάτων που υπερβαίνουν το χώρο που θα έπρεπε να καταλαμβάνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους Δημότες καθώς παρεμποδίζεται η ομαλή διέλευση των πεζών, ο Δήμος αποφάσισε να κατασκευάσει στέγαστρα έτσι ώστε να οριοθετηθούν οι χώροι που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα και έτσι να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα.

Όσον αφορά τη μελέτη «Σχεδίου Τοπικής Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στο Δήμο Αρταίων», έχει ως στόχο την ορθολογική διαχείριση των ΑΣΑ και τη μείωση του κόστους διαχείρισής τους, η οποία εκτιμάμε ότι θα συμβάλλει:

 • Στη σημαντική αύξηση των ποσοστών διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης προκειμένου ο Δήμος μας να συμβάλλει μερικώς στην επίτευξη του στόχου του 50% το 2020 βάσει της Οδηγίας 2008/98 και του Νόμου 4042/2012 κάτι που θα επιφέρει νέα έσοδα στο Δήμο μας, από τη διάθεση υλικών.

 • Στην έναρξη προγράμματος διαλογής στην πηγή οργανικών, προκειμένου ο Δήμος μας να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του 10% το 2020 του Νόμου 4042/2012 και στο νέο στόχο (40%) που έχει προσδιοριστεί στο νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης ΑΣΑ.

 • Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

 • Στην σημαντική μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται για ταφή στο ΧΥΤΑ και κατ’ επέκταση στη σημαντική μείωση του ετήσιου κόστους – εισφοράς του Δήμου για την ταφή των αποβλήτων

 • Στην αποφυγή του κόστους του τέλους ταφής ανεπεξέργαστων απορριμμάτων υπέρ Πράσινου Ταμείου από 1.1.2016 για τις ποσότητες που θα διαλέγονται χωριστά.

Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:

 • Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στο Δήμο (συμπ. όλων των διαφορετικών ρευμάτων, π.χ. σύμμεικτα, συσκευασίες, ΑΗΗΕ, μπαταρίες, κλπ.)

 • Διαμόρφωση τοπικών στόχων για τη διαχείριση των ΑΣΑ βάσει του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων

 • Διαμόρφωση εξειδικευμένων προτάσεων για το Δήμο, όπως ενδεικτικά αναφέρονται:

 • Προώθηση οικιακής κομποστοποίησης

 • Δημιουργία συστήματος διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων (αποβλήτων τροφών) με σκοπό τη μεταφορά τους σε μονάδα κομποστοποίησης

 • Δημιουργία πράσινου σημείου για την αύξηση της διαλογής στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και υλικών προς επαναχρησιμοποίηση. Ένα ‘πράσινο’ σημείο, αποτελεί χώρο εντός του Δήμου, μικρής έκτασης, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη (π.χ. έπιπλα, ΑΗΗΕ), ειδικά απόβλητα (όπως μπαταρίες, χρώματα, κλπ.), πράσινα απόβλητα (κήπων, πάρκων) και άλλα είδη με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωση, ανάλογα κάθε φορά με τις ανάγκες της αγοράς.

 • Δράσεις ευαισθητοποίησης σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού (π.χ. σχολεία, επιχειρήσεις)

 • Οικονομική ανάλυση για τα έργα αλλά και τις μελέτες και υπηρεσίες που χρειάζονται για την ωρίμανση, κατασκευή και λειτουργία όλων των προβλεπόμενων έργων και πρόταση για την εξεύρεση χρηματοδότησης.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΔΙΝΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση στην επιφάνεια της γης και καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας

Το πόσιμο νερό κοστίζει(άντληση,μεταφορά,χλωρίωση,διανομή)

Κάθε σπίτι 4 ατόμων χρειάζεται 1 κυβικό νερό την ημέρα , 30 κυβικά το μήνα.

Όχι υπερβολική χρήση του πόσιμου νερού.

Όχι πότισμα από τις 16:00 έως τις 20:00

Επαναλειτουργία των παλιών τοπικών μικρών καναλιών και μικρών αρδευτικών

Χρήση νερού για τις γλάστρες, λουλούδια κτλ από 23:00 μέχρι τις 7:30

 1. Να επισκευάζετε αμέσως όλες τις διαρροές που διαπιστώνετε στις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα τις διαρροές στα καζανάκια, γιατί προκαλούν τεράστια σπατάλη νερού
 2. Να πλένετε το αυτοκίνητό σας σε αραιά χρονικά διαστήματα, χωρίς λάστιχο και με την χρήση κουβά και σφουγγαριού.
 3. Να πλένετε τις αυλές με σφουγγαρίστρα και όχι με λάστιχο.
 4. Να ποτίζετε τα φυτά και τα λουλούδια του μπαλκονιού σας με ποτιστήρι, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, τότε δηλαδή που η εξάτμιση είναι περιορισμένη και συνεπώς χρειάζεται λιγότερη ποσότητα νερού.
 5. Μην ανοίγετε τις βρύσες του νιπτήρα και της κουζίνας μέχρι το τέρμα.
 6. Μην σπαταλάτε νερό για το κατάβρεγμα αυλών, βεραντών, μπαλκονιών και πεζοδρομίων, με σκοπό την δημιουργία πιο δροσερής ατμόσφαιρας.
 7. Χρησιμοποιείτε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων μόνο όταν γεμίσουν.
 8. Μην αφήνετε ανοικτές τις βρύσες όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή όταν ξυρίζεστε ή όταν σαπουνίζετε τα πιάτα.
 9. Προτιμήστε να κάνετε ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα σας για να πλύνετε το σώμα σας.
 10. Προσέχετε τα παιδιά σας και μην τα αφήνετε να σπαταλούν νερό παίζοντας με ανοικτές τις βρύσες του σπιτιού σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

                                                                                                                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *