Γιορτάζει ο «Κοσμάς ο Αιτωλός» στην Πρόγονη Βλαχέρνας

Σε μια καταπληκτική θέση,με μοναδική πανοραμική θέα στον μικρό οικισμό Πρόγονη της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας, Δ.Ε.Βλαχερνών τού Δήμου Αρταίων έχει αναγερθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου μια μικρή μονόκλιτη καινούργια Εκκλησία αφιερωμένη στον «Πάτερ Κοσμά τον Αιτωλό».
 Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 23 Αυγούστου παραμονή της μεγάλης εορτής του «Πάτερ Κοσμά του Αιτωλού» τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στον προαύλιο εξωτερικό σκεπαστό χώρο της μικρής αυτής Εκκλησίας.

Η προσέλευση απόψε ήταν αρκετά μεγάλη από κατοίκους και επισκέπτες από τα γύρω τοπικά διαμερίσματα των κοινοτήτων Κορφοβουνίου, ΒλαχέρναςΓραμμενίτσας. και ίσως από ότι θυμάμαι η μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησε να γίνεται Λειτουργία στην μικρή αυτή Εκκλησία του «Πάτερ Κοσμά του Αιτωλού».

Αύριο το πρωί Πέμπτη 24 Αυγούστου ανήμερα της μεγάλης Εορτής του Αγίου θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας το καθιερωμένο χρόνια τώρα μικρό παραδοσιακό πανηγύρι με την συνοδεία της δημοτικής ορχήστρας του Ηλία Πλαστήρα.

Την διοργάνωση του πανηγυριού είχε αναλάβει όπως κάθε χρόνο τώρα με ζεστά σουβλάκια και κρύα ποτά για όλους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχέρνας “ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ”.

Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε εδώ στο πανηγύρι στην Πρόγονη και στον “Πάτερ Κοσμά τον Αιτωλό”.