Η παράσταση “Καραγκιόζη”

DSC_4165γγΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφοβουνίου διοργάνωσε όπως το έχει καθιερώσει κάθε καλοκαίρι τώρα μια ακόμη διασκεδαστική παράσταση του καραγκιόζη την Πέμπτη 25 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το θέατρο σκιών,ο καραγκιόζης μας είναι ένα θέαμα που όχι μόνο ψυχαγωγεί το κοινό του,αλλά διδάσκει,μορφώνει,περνάει μηνύματα από την καθημερινή ζωή και διαπαιδαγωγεί.Γενιές & γενιές μεγάλωσαν με τα αστεία και τα διδάγματα από τις ιστορίες με τον καραγκιόζη.

Το θέατρο σκιών του “Ηπειρώτη” με τους συνεργάτες του και με τις όμορφες πολύχρωμες φιγούρες των πρωταγωνιστών παρουσίασε το έργο “Ο καραγκιόζης ψεύτης”  χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους μικρούς και μεγάλους φίλους που βρέθηκαν απόψε στα πέτρινα σκαλοπάτια της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Η είσοδος ήταν για ακόμη μια φορά δωρεάν για όλους,στο χώρο υπήρχαν αναψυκτικά και σουβλάκια στην χαμηλή συμβολική τιμή του ενός ευρώ.

Στο τέλος της παράστασης ακολούθησε η κλήρωση των λαχνών της λαχειοφόρου αγοράς με μικρά ωραία δώρα για αρκετούς τυχερούς θεατές της βραδιάς.

PanoramaλλΥ.Γ. Να ευχαριστήσουμε τον καραγκιοζοπαίχτη Γιώργο Ηπειρώτη που με το θέατρο σκιών χρόνια τώρα προσπαθεί με παραστάσεις που δίνει σε συλλόγους και σχολεία να συνεχίσει την γνήσια λαική τέχνη του “Καραγκιόζη”. Μερικοί βέβαια δεν κατανόησαν ποτέ την έννοια  της λέξης “Καραγκιόζης”, την έχουν ως πρώτη βρισιά για τον διπλανό,ο “Καραγκιόζης” είναι πολιτισμός για όσους γνωρίζουν και σέβονται την ιστορία του θεάτρου σκιών.

Το θέατρο σκιών του “Ηπειρώτη” http://karagkiozisgd.blogspot.gr/