Η πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου Κορφοβουνίου

DSC_2994edΜε μεγάλη επιτυχία έγινε την Παρασκευή το βράδυ η καλοκαιρινή εκδήλωση του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Κορφοβουνίου στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας,αλλά και από τους πολιτιστικούς συλλόγους που φιλοξένησε,“Σκουφάς Άρτας”, “Μακρυγιάννης Άρτας”,“Κοσμάς Αιτωλός” από το Νεοχώρι Άρτας και “Παναγιά” τον Σύλλογο Βλαχέρνας.

Η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών έγινε με ζωντανή μουσική από την παραδοσιακή κομπανία του Ηλία Πλαστήρα και των μουσικών συνεργατών του.Στο τραγούδι συμμετείχε και ο Αντώνης Κυρίτσης.

Για την ζεστή & όμορφη πραγματικά βραδιά στην κεντρική πλατεία του χωριού μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, στους εθελοντές που βοήθησαν και δούλεψαν εθελοντικά για μια ακόμη αξιόλογη και πλούσια πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού.

Αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις προβάλουν το χωριό μας,τον πολιτισμό μας,τα ήθη & έθιμα του τόπου μας,τις ρίζες μας,την φιλοξενία μας,την επικοινωνία που λείπει με τούς γείτονες, αλλά και την καλή μουσική διασκέδαση που υπήρχε κάποτε στα παραδοσιακά εκείνα πανηγύρια τού χωριού μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι & Δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Αρταίων,ο Αντιπεριφεριάρχης κος Ψαθάς, Περιφερειακοί σύμβουλοι από την Περιφέρεια Ηπείρου,αλλά και πολλοί ήταν αυτοί που άδραξαν την ευκαιρία να ανέβουν από την Άρτα συνοδεύοντας τα παιδιά από τα χορευτικά τμήματα,στο κοντινό όμορφο  χωριό μας.

Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορευτικών τμημάτων ακολούθησε γλέντι μέχρι το πρωί για όλους με όμορφα παραδοσιακά τραγούδια από την γνωστή παραδοσιακή κομπανία τού Ηλία Πλαστήρα.

Ο σύλλογος είχε κάνει κουμάντο για ψημένα νόστιμα σουβλάκια,κρύες μπύρες,αναψυκτικά,νερά,ποτά,σε τιμές χαμηλές,τιμές συλλόγου για όλο τον κόσμο.

Φωτογραφικό υλικό υπάρχει στην ομάδα “Κορφοβούνι Άρτας” στο facebook,από όπου μπορείτε ελεύθερα να κατεβάσετε όποια φωτογραφία θέλετε. Τα πολλά δυνατά φώτα δεν βοηθούσαν στην καλή φωτογραφική καταγραφή.