Κάπου εδώ κοντά είναι “το έρμο” χωριό μας!

Κάπου εδώ κοντά στην Άρτα υπάρχει και το χωριό μας που συνεχίζει να ερημώνει συνεχώς όπως και η έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν σε τούτο το “έρμο” χωριό!

Προσωπικά θέλω να προβάλλω σήμερα δύο θέματα που αφορούν το χωριό μας και αν τύχει να τα διαβάσει κάποιος από τον Δήμο ας δώσει παρακαλώ την πρέπουσα προσοχή να ασχοληθεί για λίγο και να προχωρήσει στην όποια κρίνει καλύτερη & αποτελεσματική λύση.

1: Ο δρόμος που συνδέει το κέντρο του χωριού από την Διασταύρωση Ελάτου μέχρι την θέση “πλάτανος” έμεινε στην μέση ως έργο που ξεκίνησε κάποτε από άποψη διάνοιξης για να κυκλοφορούν άνετα δύο αυτοκίνητα.Τώρα το καλοκαίρι επιπλέον ο δρόμος αυτός έχει γίνει αρκετά επικίνδυνος από άποψη ορατότητας στις στενές στροφές από τους θάμνους,τα βάτα,τα πλατάνια,τα πουρνάρια αλλά και τις πέτρες που πέφτουν συνεχώς κοντά στην διασταύρωση.

Δεν υπάρχει βλέπω κανένα ενδιαφέρον για εμάς εδώ,θα περιμένουμε πάλι στο πανηγύρι του Αυγούστου να τον καθαρίσουν κάποια στιγμή γρήγορα όπως κάθε χρόνο τώρα για να δείξουν πάλι σε εμάς και τους επισκέπτες ότι ΝΑΙ είμαστε εδώ ενδιαφερόμαστε & ΠΟΤΕ δεν ξεχάσαμε ότι υπάρχει και το “έρμο” χωριό σας!

2: Αλήθεια τι γίνετε τώρα με την ύδρευση του χωριού μείναμε στην γεώτρηση της Δρυώνας και από τότε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για άλλη γεώτρηση,ύδρευση από κάποιο άλλο σημείο του Δήμου,καθαρισμό της παλαιάς γεώτρησης στο Μάρμαρο και έστω την όποια βελτίωση της χρόνιας υδρομάστευσης στην θέση Αληβροχιά.

Πληροφορίες μου λένε ότι η παροχή στην γεώτρηση της Δρυώνας έπεσε στο μισό και μπορεί σύντομα να σταματήσει να μας δίνει τα απαραίτητα κυβικά νερού στο 24ωρο, μπορεί και να σταματήσει να λειτουργεί από βλάβη, μηχανήματα είναι κι αυτά,οπότε καταλαβαίνει ο καθένας μας πόσο δύσκολη θα είναι ή ύδρευση του χωριού μας.

Περιμένω να δω πότε θα ξεκινήσει η επόμενη γεώτρηση για νερό,η δρομολόγηση μιας διαφορετικής λύσης,γιατί βλέπω και το γήπεδο ξεράθηκε θέλει απαραίτητα νερό,όχι βέβαια πάλι από την μόνη ταλαίπωρη γεώτρηση της Δρυώνας.

Στην τελευταία φωτογραφία γίνεται μία παρέμβαση από την Περιφέρεια Ηπείρου στην Διασταύρωση Ελάτου για το χωριό να σταματήσουν,αν τα καταφέρουν βέβαια την καθημερινή πτώση από πέτρες στο δρόμο.

Η παρέμβαση αυτή θα δούμε εάν θα έχει κάποια θετικά αποτελέσματα ή θα εξακολουθεί να είναι  όπως η άλλη απέναντι  από το γήπεδο Κορφοβουνίου που συνεχίζει η κίνηση των αυτοκινήτων για όλους τους οδηγούς να είναι επικίνδυνη,περισσότερο το βράδυ όταν τυχαίνει μάλιστα να έχουμε και βροχερό καιρό.

Καλό Καλοκαίρι φίλοι μου!