Κορφοβούνι κάλυψη δικτύου κινητής…δεν έχει σήμα..!

Καλημέρα σας….
Επανέρχομαι σε ένα θέμα που απασχολεί όλο το χωριό πού έχει σχέση με την κάλυψη της περιοχής με σήμα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Παρότι ότι βρισκόμαστε σε υψόμετρο με μέσο όρο τα 550 μέτρα στην πλατεία του χωριού η κάλυψη σήματος από τις εταιρίες κινητής τηλεφωίας είναι δυσχερή με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να μιλήσουμε και να έχουμε όλες τις συνδρομητικές παροχές όπως γρήγορο ίντερνετ 4G αλλά και σε 2G η κάλυψη είναι το ίδιο προβληματική.
Αναγκαζόμαστε να βγαίνουμε εκτός των οικιών και του χώρου εργασίας για να έχουμε επικοινωνία αν μας καλούν ή πρέπει να καλέσουμε εμείς για να πραγματοποιηθεί μία επικοινωνία μας!
Προσωπικά ασχολήθηκα με το θέμα και έχω στείλει email διαμαρτυρίας στην COSMOTE που είμαι συνδρομητής στην αρχή μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κι αν υπάρχει κάποιο αυτό είναι μόνο στους εσωτερικούς χώρους!
Δεν έμεινα εκεί έστειλα email ξανά στην cosmote ότι δεν με καλύπτει η απάντηση τους, κάνοντας παράλληλα και επώνυμη καταγγελία στην ΕΕΤΤ που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της κάλυψης δικτύου και των όποιων παραπόνων συνδρομητών.
Όταν μετά την καταγγελία έστειλε επιστολή η ΕΕΤΤ στην εταιρεία παροχής κινητής cosmote ζητώντας εξηγήσεις, επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και γραπτά ότι θα πραγματοποιήσουν έλεγχο και θα με ενημερώσουν σύντομα.
Τελευταία επικοινωνία μαζί μου πριν ένα χρόνο όπου με ενημερώνουν με επιστολή ότι θα υπάρξουν σημαντικές ενέργειες για την ανάπτυξη και την βελτιστοποίηση του δικτύου οι οποίες θα είναι εμφανές στην περιοχή.
Οι ίδιες ενέργειες θα γίνουν και για τον οικισμό Έλατος. Ωστόσο λόγω τού δύσκολου ανάγλυφου της περιοχής η κάλυψη θα βελτιωθεί μερικώς.
Όλα αυτά απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες και η υλοποίηση των έργων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2023!
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα αλλά είναι ημέρες που δεν υπάρχει καθόλου κάλυψη σήματος στην περιοχή παρότι είμαστε στην κορυφή με αρκετές οπτικά κεραίες κινητής γύρω μας.Γιατί συμβαίνει αυτό γιατί πολύ απλά καμμία κεραία δεν εκπέμπει σήμα πρός το χωριό μας.
Το κόστος για την κάλυψη του κέντρου του χωριού μού έλεγε τεχνικός είναι πολύ μικρό εκεί που είναι ποιο σοβαρό το πρόβλημα στην περιοχή του οικισμού Ελάτου απαιτεί άλλες ενέργειες με τοπθέτηση τοπικού ανεματοδότη και απαιτούνται οι απαραίτητες άδειες.
Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν όταν η cosmote ήταν να κατασκευάσει κεραία στον Προφήτη Ηλία δεν δόθηκε η συναίνεση εγκατάστασης από κάποιους τοπικούς άρχοντες που τα ξέρουν όλα!
Να γνωρίζετε ότι όσο ποιο μακριά είναι η κεραία εκπομπής τόσο ποιο πολύ ανεβάζει το κινητό τηλέφωνο την εκπομπή του και την ακτινοβολία γύρω του για να έχει αμφίδρομη επικοινωνία!
Και έρχομαι τώρα εγώ και ρωτάω εδώ εμείς στο χωριό έχουμε τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό που παραχώρησε και ενοικιάζει την έκταση στη θέση Πηγάδι Μάνου για χρόνια σε τρείς εταιρείες κινητής εισπράτοντας αρκετά χρήματα τί ενέργειες έχει κάνει;
Όλοι αυτοί οι δικαιούντες δεν έχουν πρόβλημα με τα κινητά τους τηλέφωνα γιατί ποτέ δεν κάλεσαν τις εταιρίες και να κάνουν διαπραγμάτευση με αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους του χωριού; Ναι θα σας ανανεώσουμε τα συμβόλαια αλλά εμείς απαιτούμε από εσάς πλήρη κάλυψη σήματος και δωρεάν παροχή γρήγορου ίντερνετ δωρεάν με δύο τρία hot spot στο Κέντρο και στον οικισμό του Ελάτου!
Πιά θα ήταν αλήθεια φαντάζεστε η απάντηση των εταιρειών, ότι τα μαζεύουμε και φεύγουμε δεν μας συμφέρει να παραμείνουμε εδώ όταν έχουν επενδύσει τόσα χρήματα για τις εγκαταστάσεις εκεί απέναντι!
Τίποτα καμμία κίνηση μόνο να εισπράττουμε τα ενοίκια και να μην ζητάμε τα όποια αντισταθμιστικά όπως κάνουν όλοι όσοι ξέρουν να διαπραγματεύονται πράγματα πρός όφελος όλων των κατοίκων που μείνανε εδώ και βιώνουμε καθημερινά την ερήμωση του χωριού μας!
Το θέμα αυτό δεν το άκουσα από κάποιον τοπικό υποψήφιο να το αναφέρει αυτές τις ημέρες σε συζητήσεις πού κάνουμε μεταξύ μας ή γραπτώς σε κάποιο πρόγραμμα που κυκλοφορεί για τα τοπικά έργα και τίς ημέρες της επόμενης πενταετίας!
Αυτά από εμένα φιλαράκια μου για σήμερα..!