Υπέρ πεσόντων αγωνιστών Κορφοβουνιωτών 1940-41

_IGP9238edΤελέστηκε σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κορφοβουνίου Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων,υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στα πεδία των μαχών το 1940-41 ηρώων αγωνιστών Κορφοβουνιωτών.
Οι παρόντες ξανά γιά μιά άλλη χρονιά ήταν ελάχιστοι,απουσίαζαν αρκετοί που θα έπρεπε να είναι εδώ σήμερα μαζί με τις αρχές της δημοτικής τοπικής κοινότητας Κορφοβουνίου και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κορφοβουνίου για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους νεκρούς ήρωες του_IGP9234ed χωριού μας.
Θα πρέπει να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε κάποτε όλοι μας τις ευθύνες που έχουμε για την ημέρα αυτή.
Δεν τιμάει κανένα μας,όλους εμάς σήμερα να έχουμε αυτή την ανταπόκριση ως χωριό απέναντι στους προγόνους μας που πολέμησαν για την πατρίδα,την ελευθερία,τα ιδανικά μας στα πεδία των μαχών.
Όλοι εμείς σήμερα,οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού βρεθήκαμε εκεί,σε αυτό τον ιερό χώρο,κάποιοι άλλοι όμως δεν σέβονται το μνημείο,το βεβηλώνουν καθημερινά με σκουπίδια,με φθορές στις πέτρες,αλλά και κάποιοι άλλοι το βράδυ διόλου θα το σεβαστούν και θ_IGP9233edα παρκάρουν τα αυτοκίνητα γύρω από το μνημείο των πεσόντων και δεν θα σκεφτούν ποτέ τι συμβολίζει ως μνημείο αυτό εκεί για όλους εμάς που τιμήσαμε σήμερα στην λιτή αυτή τελετή τους νεκρούς μας.
Περιμένω εδώ και χρόνια, κάνω αναρτήσεις,φωνάζω,διαμαρτύρομαι να γίνει κάτι εδώ με το μνημείο από όλους μας συλλογικά.

Να κλείσει επιτέλους η κυκλοφορία των αυτοκινήτων μπροστά και γύρω από το μνημείο.

Να γίνει πλακόστρωση στο χώρο,δόξα το θεό πέτρες έχουμε αρκετές και όλοι οι επαγγελματίες θα τις προσφέρουν δωρεάν,αλλά και πολλούς χωριανούς καλούς πετράδες νά βοηθήσουν,να συντηρηθεί το μνημείο με καθαρισμό της πέτρας αλλά και οι μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα να ανανεωθούν.

Εδώ θα πρέπει να παρεμβαίνουν οι πολιτιστικοί φορείς που θέλουν να προάγουν & να προβάλλουν το πολιτιστικό τους έργο και όχι με άλλες κατασκευές που δεν έχουν κάτι να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και στο χωριό μας.