Δοξολογία & δέηση υπέρ πεσόντων αγωνιστών Κορφοβουνιωτών

 Τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κορφοβουνίου δοξολογία και μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων υπέρ αναπαύσεως των αγωνιζομένων πεσόντων στα πεδία των μαχών της πατρίδας μας ηρώων & αγωνιστών από το χωριό μας.
Οι χωριανοί δυστυχώς σήμερα το πρωί ήταν ακόμη λιγότεροι, ελάχιστοι, απουσίαζαν σχεδόν όλοι που θα έπρεπε να είναι εδώ και όλοι μαζί όπως επιβάλλεται, οι αρχές του Δήμου Αρταίων, της Δημοτικής Ενότητας Βλαχερνών, της Τοπικής Κοινότητας Κορφοβουνίου να τιμήσουμε, να θυμηθούμε ως ελάχιστο φόρο τιμής με την συμμετοχή μας όπως έχουμε υποχρέωση τους νεκρούς αγωνιστές & ήρωες του χωριού μας.

Το ξαναγράφω εδώ και πάλι ότι θα πρέπει κάποτε να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε όλοι εμείς τις ευθύνες που έχουμε με την απουσία μας την ημέρα αυτή του χρόνου.Δεν τιμάει κανένα μας,όλους εμάς σήμερα να έχουμε αυτή την ανταπόκριση ως χωριό απέναντι στους προγόνους μας που πολέμησαν για την πατρίδα,έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία,τα ιδανικά της πατρίδας στα πολλά πεδία των μαχών.

Όλοι εμείς σήμερα οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού βρεθήκαμε εκεί σε αυτόν τον ιερό χώρο,κάποιοι άλλοι όμως δεν σέβονται ούτε το μνημείο,το βεβηλώνουν καθημερινά με σκουπίδια,με φθορές τις πέτρες,αλλά και κάποιοι άλλοι πάλι το βράδυ στο πανηγύρι διόλου δεν θα σεβαστούν και θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα γύρω από το μνημείο των πεσόντων, δεν θα σκεφτούν ποτέ τι συμβολίζει αυτό εκεί ως μνημείο  για όλους εμάς τούς λιγοστούς που τιμήσαμε σήμερα με την παρουσία μας στην μικρή και λιτή τελετή τους νεκρούς  συνχωριανούς μας.

Να τονιστεί εδώ ότι επιτέλους μετά από πολλά χρόνια που διαμαρτύρομαι με αναρτήσεις μου, αλλά και με προτάσεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου,έγινε για αρχή τσιμεντόστρωση του χώρου από τον Συνεταιρισμό και αργότερα όπως λέγεται θα ακολουθήσει πλακόστρωση γύρω από το μνημείο των πεσόντων.

Η πρόταση της σελίδας είναι να κλείσει η διάβαση για τα αυτοκίνητα με ξύλινες ζαρντινιέρες με λουλούδια και να γίνει πλακόστρωση τού χώρου,πέτρες έχουμε αρκετές και όλοι οι επαγγελματίες θέλω να πιστεύω θα τις προσφέρουν δωρεάν,αλλά έχουμε και χωριανούς καλούς πετράδες να βοηθήσουν,να συντηρηθεί το μνημείο με τον καθαρισμό της πέτρας καθώς και οι μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα να  ανανεωθούν κάποια στιγμή.