Το Κορφοβούνι γιορτάζει την δική του Παναγία!

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελεί δε για όλους τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Στις 15 Αυγούστου πιστοί με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν σε αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Υπεραγίας Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.
Στο Κορφοβούνι στην νέα εκκλησία που χτίστηκε μετά την πυρκαγιά που είχαμε στην παλαιά μας εκκλησία το 1997 και από την οποία τα μόνα που έμμειναν να μας θυμίζουν σε όλους εμάς του πιστούς ήταν τρεις εικόνες της Παναγίας μια δε από αυτές ήταν κεντημένη σε ύφασμα από νεαρό κορίτσι και από θαύμα δεν έπαθε το παραμικρό παρά μόνο είχε ραγίσει το τζάμι της.
Η μέρες αυτές είναι μία καλή ευκαιρία να ξανασμίξουν πολλοί χωριανοί που είναι στις μεγάλες πόλεις ή μακριά στην ξενιτιά αλλά και οι νέοι να δούνε τα μέρη που μεγάλωσαν οι δικοί τους πρόγονοι,παππούδες και γιαγιάδες.
Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία να είμαστε όλοι καλά να ξανασμίξουμε στην εκκλησία της Παναγίας.