Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό ναό & πολιούχο του χωριού μας Άγιο Γεώργιο Κορφοβουνίου άρχισε σήμερα ο εορτασμός της εθνικής μας γιορτής για το ιστορικό εκείνο “ΟΧΙ” απέναντι στους ξένους κατακτητές.
Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό τού Δημοτικού σχολείου όπου με λίγα λόγια μας υπενθύμισε τα γεγονότα της ημέρας εκείνης του 1940, ξημερώματα της 28ης Οκτώβρη,το μήνυμα του ιστορικού «ΟΧΙ»  σε όλους εμάς τούς νεότερους απόγονους των αγωνιστών ηρώων που πολέμησαν με ψυχή,θυσιάστηκαν,έχυσαν το αίμα τους,έμειναν πολλοί ανάπηροι υπερασπίζοντας την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδα μας.
Αν συγκρίνουμε λίγο τους εαυτούς μας με τον τότε Ελληνισμό του 1940 θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι από την ντροπή μας. Ποια είναι αλήθεια σήμερα η δική μας στάση, η δική μας γενιά έναντι των διαφόρων προκλήσεων και των πολλών σειρήνων γύρω μας.
Ακολούθησε στο Ιερό χώρο του μνημείου των ηρώων με την παρουσία πιστών τής ενορίας μας, μαθητών του Δημοτικού Σχολείου & τού Νηπιαγωγείου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων,ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Αρταίων, τον τοπικό πρόεδρο Κορφοβουνίου, τον εκπρόσωπο για την εθνική αντίσταση,από την ένωση αναπήρων & θυμάτων πολέμου,εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων,το Δημοτικό σχολείο,το Νηπιαγωγείο,τέλος ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων ηρώων και η μικρή τελετή έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο.