Το δάσος είναι πολιτισμός!

Πόσες φορές έχω γράψει για την φυσική ομορφιά της Δρυώνας και για το έγκλημα που ξεκίνησε αρκετά χρόνια τώρα με την άναρχη υλοτομική μανία κάποιων ανθρώπων που κατέστρεψαν αυτό που η φύση δημιούργησε σε αυτό τον όμορφο τόπο.
Η πλήρης αδιαφορία και η γνώση για την αξιοποίηση των εκάστοτε αρχόντων που άσκησαν διοίκηση συνεχίζεται και στις μέρες μας δυστυχώς για αυτό το όμορφο φυσικό δάσος που υπάρχει εκεί στην Δρυώνα εδώ και χρόνια.
Στο εξωτερικό κύριοι θα είχαν κάνει τα πάντα να το προστατεύσουν με αποφάσεις,να το εντάξουν σε προγράμματα natura,να ανοίξουν δρόμους με μελέτες,μονοπάτια για περπάτημα και άλλων ψυχαγωγικών ήπιων πάντα δραστηριοτήτων.
Εδώ τώρα αυτές τις μέρες έχουμε την διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης πλάτους 15-20 μέτρα,κόβουν όποια δέντρα θέλουν χωρίς την παρουσία καμίας αρμόδιας υπηρεσίας και όλα καλά για όλους εμάς που μαθαίνουμε τα νέα από το ιντερνέτ αν τολμήσει να γράψει κάποιος σε κάποια ανάρτηση.
Βλέπετε έχουμε και τα λαικά δικαστήρια που σε περνάνε κάποιοι όταν τους ανακατεύεις την σούπα με την δική σου κουτάλα.Δεν ξεχνάμε αυτούς που ήθελαν να μας κρεμάσουν στα “πλατανάκια”,να μας περάσουν λαικά δικαστήρια στην πλατεία για προδοσία,ακόμα και σε λιθοβολισμό θα μπορούσαν να φτάσουν έχω την γνώμη, έτσι ώστε να βγάλουν το άχτι τους που έχουν πάντα για εμάς!
Πολλά θα μπορούσα να γράψω αλλά ποιός να καταλάβει τι σημαίνει η λέξη “Πολιτισμός” και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το δάσος που δίνει ζωή στο τόπο που γεννηθήκαμε και κατοικούμε μόνιμα χρόνια τώρα.
Αφορμή για τα λίγα αυτά λόγια είναι οι φωτογραφίες που είδα από την κοπή του πλάτανου που ήταν δίπλα στο δρόμο για την Δρυώνα και ότι σε λίγες ημέρες έχουμε εκλογές για τοπικούς άρχοντες.
Αλήθεια ποιά είναι η γνώμη τους για αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας,κάποιοι πάλι αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες μου που είναι υποψήφιοι δεν πρέπει να γνωρίζουν που είναι τα μέρη αυτά.
Οι φωτογραφίες είναι από το σημείο που κόπηκε ο πλάτανος την Μεγάλη Εβδομάδα.
Από το σημείο αυτό ξεκινάει και ο δρόμος που ανοίγουν τώρα μέσα στο δάσος για φτάσει μέχρι τον Προφήτη Ηλία.
Με λυπεί όταν διάβασα τις απόψεις που έχουν κάποιοι και τις δικαιολογίες που τέθηκαν στα σχόλια,την επιθετική αντιμετώπιση ενός ανθρώπου επισκέπτη τις Άγιες Μέρες του Πάσχα στο χωριό μας,όταν τόλμησε και ανέβασε φωτογραφίες από το σημείο του εγκλήματος.
Δεν χρειάζεται να σκεφτεί κάποιος ότι η ενέργεια αυτή έγινε πονηρά τις Άγιες μέρες του Πάσχα που οι υπηρεσίες δεν λειτουργούσαν και ότι να γράψουμε ότι και να πούμε εμείς το έγκλημα έγινε.
Διαβάζοντας και ακούγοντας χθές βράδυ κάποιες απόψεις χωριανών για το γεγονός μην σας φανεί αδιανόητο ένα πρωί να διαβάσετε ότι η βρύση στο “Μάρμαρο” μπαζώθηκε γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι!
Αλήθεια κύριοι της Περιφέρειας για την βρύση αυτή χρήματα δεν είχατε να δώσετε να συντηρηθεί,όταν είναι δημόσια περιουσία κτισμένη με χρήματα δικά μας!
Χρόνια Πολλά ευχαριστώ όλους τους επισκέπτες (2400) της ιστοσελίδας που διάβασαν την προηγούμενη ανάρτηση για το Πάσχα στο χωριό μας.