Εργασίες καθαρισμού των πέτρινων τοιχίων

Ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια καθαρισμού των πέτρινων τοιχίων με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κορφοβουνίου.

Έχουν περάσει χρόνια που έγιναν τα πέτρινα τοιχία στο κέντρο του χωριού και λόγου των άσχημων καιρικών συνθηκών βροχές,χιόνια και πάγο τον χειμώνα έχουν υποστεί αρκετές φθορές και έχουν αλλάξει χρώμα.

Τα σκαλοπάτια που υπάρχουν στο κέντρο της πλατείας του σχολείου έχουν υποστεί πολλές φθορές και χρειάζεται σύντομα να γίνει συντήρηση γιατί είναι πολλές πέτρες σπασμένες και ο αρμός συγκόλλησης έχει φύγει.

Ο δήμος μας πάλι με την τεχνική υπηρεσία πότε θα  κοιτάξει τι μπορεί να γίνει με τα όμβρια νερά της πλατείας,δεν μπορεί να στρώνουμε τόσα τετραγωνικά μέτρα πλακόστρωτη πλατεία χωρίς μέριμνα που θα πάνε άραγε τα όμβρια νερά της βροχής.Ο Δήμος έχει συνέχεια και οι δικαιολογίες ότι άλλος Δήμαρχος έφτιαξε κάποτε την πλατεία δεν μας βρίσκει σύμφωνους εμάς τους δημότες που βιώνουμε τα προβλήματα του χωριού.

Όταν βρέχει στα σκαλοπάτια που καθαρίζουν τώρα βλέπεις να κατεβαίνουν ποτάμι τα νερά στον κάτω δρόμο και μισά κυλούν για τον Έλατο και τα άλλα μισά μέσου του δρόμου χύνονται στο λαγκάδι της Αληβροχιάς.