Εκλογές και στο χωριό μας!

Με τον νόμο  του “Καποδίστρια”  έγιναν οι πρώτες συνενώσεις των χωριών μας, πολλές περιοχές αναπτύχθηκαν περισσότερο,αλλά δυστυχώς άλλες ημιορεινές κι ορεινές ερήμωσαν ολοκληρωτικά.

Ακολούθησε μετά ο δεύτερος νόμος των συνενώσεων ο γνωστός “Καλλικράτης” όταν έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στα χωριά μας.

Ας πάρουμε παράδειγμα τον δικό μας Δήμο Αρταίων, μια τεράστια εδαφική έκταση από την Κορωνησία μέχρι την Δαφνωτή, στην γέφυρα Τζαρή, στην Παντάνασσα, με δύσκολη πρόσβαση στους πάρα πολλούς αγροτικούς δρόμους, προβλήματα ύδρευσης, φωτισμού,καθαριότητας, πλατείες, παιδικές χαρές όπου και αν υπάρχουν ακόμα.

Τι να κάνει ο δήμος με τις υπηρεσίες που διαθέτει για τους δημότες,που να πάει καθημερινά, με ποιά περιοχή να ασχοληθεί περισσότερο,να δώσει την προσοχή του και την πρέπουσα προτεραιότητα.

Ένα άλλο παράλογο και τελείως λάθος κατά την γνώμη μου ήταν αυτό με τους τοπικούς προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που όρισε ο “Καλλικράτης” στα μεγάλα χωριά που υπήρχαν πριν την συνένωση και έχουμε τώρα το παράλογο, άλλος συνδυασμός να ασκεί διοίκηση στο δήμο και άλλος συνδυασμός να είναι διοίκηση στην δημοτική Τοπική Κοινότητα όπως στην περίπτωση του Κορφοβουνίου.

Στις εκλογές που έχουμε την Κυριακή αυτό με τον νέο νόμο του “Κλεισθένη” ευτυχώς διορθώνεται και θα υπάρχει ξεχωριστή κάλπη με ψηφοφορία για την εκλογή συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας του χωριού μας.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε πάλι τον δήμο να προσπαθεί κάτι να κάνει να αλλάξει την όψη των πλατειών,των αγροτικών δρόμων,να ξεκινούν τα έργα οι εργολάβοι που έχουν πάρει και όλα αυτά μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Όλα αυτά τα κάνουν χρόνια τώρα οι υποψήφιοι άρχοντες του τόπου μας,είναι συνήθεια που δυστυχώς επαναλαμβάνεται για να δείξουν περισσότερο τώρα υποθέτω στους Κορφοβουνιώτες που ζουν και εργάζονται στις μεγάλες πόλεις,Αθήνα, Θεσ/νικη,αλλά και στους εδώ μόνιμους κατοίκους του χωριού ότι εμείς είμαστε εδώ και κάνουμε έργα,προσφέρουμε στον τόπο σας,γι’αυτό μεθαύριο στις εκλογές που έρχονται θέλουμε να μας στηρίξετε για άλλη μια φορά με την ψήφο σας.

Κάτι άλλο που θα δείτε αυτές τις ημέρες φίλοι μου είναι να υπάρχουν άτομα σε “αποστολή” τοπικοί κομματάρχες που έχουν περάσει από όλους τους συνδυασμούς εκλογικά όλα αυτά τα χρόνια και να ενημερώνουν τους Κορφοβουνιώτες για τα προβλήματα που πάντα υπάρχουν και γενικά για την κατάσταση που βρίσκεται το χωριό όπως αυτοί θέλουν και ξέρουν καλά,προσπαθώντας με κάθε τρόπο να την μεταδώσουν και σε όλους εμάς!

Παραμονές των επερχόμενων εκλογών θα παρατηρήσετε στα καφενεία του χωριού, μόλις δουν χωριανό από την πόλη της Άρτας, Αθήνα, Θεσ/νικη,έξυπνα τον προσεγγίζουν και τον ενημερώνουν όπως αυτοί θέλουν να περάσουν το δικό τους μήνυμα σε βάρος άλλων υποψηφίων με μοναδικό όφελος πάντα το ατομικό συμφέρον βολεύοντας τα δικά τους παιδιά σε βάρος όλων των άλλων.

Στο χωριό αυτή την εβδομάδα πριν τις εκλογές της Κυριακής ξεκίνησαν να γίνονται κάποια έργα που είχαν προγραμματιστεί όπως ο ηλεκτροφωτισμός στο Δημοτικό Γήπεδο Κορφοβουνίου,η διαπλάτυνση του δρόμου από τον Πλάτανο μέχρι τον Έλατο που είχε σταματήσει,φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν χαλίκια,μηχανήματα να καθαρίζουν δεξιά και αριστερά δρόμους προς τους οικισμούς του χωριού.

Ότι έργο και να ξεκινάει να γίνεται καλό είναι αλλά γιατί ρωτάω τις τελευταίες ημέρες της θητείας όλων αυτών που κατέχουν θέσεις ευθύνης κατά καιρούς και διαχειρίζονται έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Όλα καλά τα έργα,αλλά αυτό που έχω γράψει και θα ξαναγράψω επαναλλημένα για εμένα είναι το θέμα της ύδρευσης του χωριού γιατί σήμερα το δίκτυο βασίζεται πάνω στην γεώτρηση της Δρυώνας και αν κάποια στιγμή μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιαστεί βλάβη ή στερέψει και βγάζει πάλι χώμα όπως πέρυσι το χωριό θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Έχω γράψει αρκετές προτάσεις σε προηγούμενα άρθρα μου που θα μπορούσαν να αναδείξουν την ομορφιά του χωριού μας δίπλα στην Λίμνη Πουρναρίου αλλά όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι να συνεργαστείς σε τοπικό επίπεδο και να δουλέψουμε όλοι μαζί ομαδικά και εθελοντικά δεν θα κερδίσουμε τίποτα παρά μόνο θα κοιτάζουμε πάλι τους γείτονες από τα Πιστιανά και την Ροδαυγή που κάθε χρόνο βλέπουμε να ανεβαίνουν όλοι αρτινοί και όχι μόνο στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στα χωριά τους με επιτυχία.

Μην ξεχνάτε ότι μοναδικό όπλο κι αυτή την Κυριακή παραμένει η ψήφο σας και επιλέξτε αυτούς που έχουν δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα του χωριού μας και αγνοήστε όλους αυτούς που κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον.