Δεκαπενταύγουστος 2015

_IGP9226blog

Όπως επιβάλλεται κάθε χρόνο τώρα,το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2015 και ώρα 19:30 στην Εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορφοβουνίου Άρτας τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία για τον Μεγάλο Εορτασμό της Κοίμησης της Παναγιάς. Κατά  τη διάρκεια του Εσπερινού με την παρουσία αρκετών πιστών του χωριού μας αλλά και επισκεπτών από τα γύρω  χωριά του δήμου μας,παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες,εψάλλησαν & ακούστηκαν τα ωραία εγκώμια παράκλησης για την Κοίμηση της Θεοτόκου μας. Μετά το πέρας του εσπερινού στους πιστούς & επισκέπτες μοιράστηκε  η Αρτοκλασία.

Στη συνέχεια και αφού αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές, χρόνια πολλά,έγιναν βέβαια και οι απαραίτητες συστάσεις,γνωριμίες,χαιρετισμοί,ασπασμοί,πολλοί ήταν αυτοί που προσέτρεξαν στα καφενεία του χωριού για καφέδες και για μπύρες με τους νόστιμους καλούς μεζέδες.

Ανήμερα σήμερα του Δεκαπενταύγουστου το πρωί η συμμετοχή πιστών στον Εκκλησιασμό για τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ήταν δυστυχώς μικρή όπως βλέπουμε συνεχώς αυτά τα τελευταία χρόνια.