“Δεκαπενταύγουστος 2016”

20160815-Panorama15082016Όπως έχει το έθιμο κάθε χρόνο τώρα το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:30 στην νεόκτιστη Εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορφοβουνίου Άρτας τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία για τον Μεγάλο Εορτασμό Κοίμησης της Παναγίας στο χωριό μας.

Κατά  τη ώρα του Εσπερινού με την παρουσία περισσότερων από πέρυσι πιστών από το χωριό αλλά και πολλών επισκεπτών από τα γύρω  γειτονικά χωριά του Δήμου μας, εψάλλησαν & ακούστηκαν τα ωραία εγκώμια παράκλησης για την Κοίμηση της Θεοτόκου μας. Μετά το πέρας του εσπερινού στους πιστούς & επισκέπτες μοιράστηκαν Αρτοκλασία και κρύα νερά για όλους.

Στη συνέχεια και αφού αντάλλαξαν μεταξύ τους πολλές ευχές, χρόνια πολλά, έγιναν όπως πάντα βέβαια και οι απαραίτητες συστάσεις, γνωριμίες, χαιρετισμοί, ασπασμοί, πολλοί ήταν αυτοί που ύστερα προσέτρεξαν στα καφενεία του χωριού για καφέ και για μπύρες συνοδεία από τοπικούς νόστιμους μεζέδες.

Ανήμερα σήμερα του Δεκαπενταύγουστου το πρωί η προσέλευση πιστών στον Εκκλησιασμό για τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ήταν δυστυχώς ξανά για ακόμη μια χρονιά μικρή όπως συμβαίνει συνεχώς αυτά τα τελευταία χρόνια.

Σχετικό άρθρο για την ιστορία της Εκκλησίας της Παναγίας