“Ανοιχτός Διάλογος” με τούς πολίτες της Τοπικής Κοινότητας Κορφοβουνίου.

Την Τοπική Κοινότητα Κορφοβουνίου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χριστόφορο Σιαφάκα, Γιώργο Πανέτα, Παντελή Κωλέτσο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κώστα Ζέρβα, το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021. Ήταν μια θετική προσπάθεια άμεσης επαφής και ενημέρωσης των δημοτών στο πλαίσιο “Διάλογος με τους πολίτες” με επισκέψεις στις τοπικές κοινότητες του δήμου.

Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος, όπως άλλωστε είναι και ο στόχος αυτών των συναντήσεων για όλα τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Κονότητα Κορφοβουνίου.Ο δήμαρχος και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής ανέλυσαν το σχεδιασμό του Δήμου για έργα  στην περιοχή μας, αλλά και την ατζέντα των βασικότερων έργων και θεμάτων προς επίλυση που προγραμματίζονται για την Τοπική Κοινότητα Κορφοβουνίου. Ο λόγος κύρια δόθηκε στους πολίτες προκειμένου να εκφράσουν τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει μέχρι σήμερα αλλά και να αναπτύξουν ιδέες και λύσεις για όσα μπορούν να γίνουν στο μέλλον.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν λιγοστή αναμενόμενο γιατί δεν προηγήθηκε ενημέρωση για την επίσκεψη αυτή τις προηγούμενες ημέρες,αλλά αξίζει εδώ για άλλη μια φορά να επισυμάνω την συμμετοχή των δημοτών του οικισμού της Δρυώνας που διεκδικούν συνεχώς δίκαια και καλά κάνουν πετυχαίνοντας τους στόχους για την περιοχή τους.

Το βασικό ζήτημα που έθεσα ως δημότης γνωρίζοντας τα καλύτερα από όλους τα χρόνια προβλήματα του χωριού ήταν το θέμα της ύδρευσης και το θέμα με τά ζώα των ανεύθυνων χωριανών μου μέσα στους δρόμους του χωριού.

Σχετικά με την ύδρευση το συμπέρασμα στο τέλος συζήτησης από ότι κατάλαβα προσωπικά ήταν ότι νερό υπάρχει, αρκετά τα κυβικά πόσιμου νερού που καθημερινά πέφτουν στην κεντρική δεξαμενή.Στο σημείο αυτό υπήρξε πλήρες διαφωνία για τα πόσα κυβικά έχουμε καθημερινά στην διαθεσή μας από τις πηγές 450 κυβικά,350 κυβικά,300 κυβικά μεταξύ του υδρονομέα και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.Καλό θα ήταν με ένα επίσημο χαρτί η αρμόδια υπηρεσία να μας ενημερώσει.Υπάρχουν περίπου 300 ρολόγια στο χωριό,πολλά έχουν μηδενική κατανάλωση και τα υπόλοιπα καταναλώνουν 1-2 κυβικά νερό καθημερινά,πολύ δεν είναι, κάτι δεν πάει καλά εδώ.Συμπέρασμα σχετικά με το θέμα της υδρευσης, νερό υπάρχει αρκετό σε ποσότητα,διαχείριση και έλεγχος δεν υπάρχει, τι συμβαίνει καταναλώνεται χωρίς να χρεώνεται με φλοτέρ σε δεξαμενές? χάνεται σε διαρροές στο δίκτυο? πόσο νερό καταναλώνεται για τα ζώα? το γήπεδο θα ποτίζεται? γίνεται μεγάλη κατανάλωση νερού στους κήπους των δημοτών?

Ο δήμαρχος μας είπε ότι μελέτη για καινούργια γεώτρηση δεν υπάρχει και εκείνο που θα προωθήσει να γίνει άμμεσα είναι η ανάθεση στην υπηρεσία ύδρευσης μελέτης για την κατανάλωση του νερού με την τοποθέτηση κύριων υδρομετρητών στο δίκτυο για τον έλεγχο καθώς και η προσπάθεια για άλλη μια φορά τα ρολόγια στο δρόμο δίπλα στο κύριο δίκτυο ύδρευσης.

Στην ερώτηση σχετικά με τα ζώα στούς δρόμους η απάντηση ήταν ότι φέρτε μας στοιχεία στον Δήμο σε ποιον ανήκουν,ποιός είναι ο ιδιοκτήτης να κινηθούμε για τα νόμιμα.Τι άλλο θέλουν να κάνουμε φωτογραφίες με τα σκουλαρίκια τους στείλαμε,φωτογραφίες με τα ζώα στο δρόμο ανεβάσαμε,η υπηρεσία του δήμου δεν μπορεί να έρθει 2-3 μέρες επιτόπου να δεί και να καταγράψει με την συνδρομή της αστυνομίας?

Άλλα έργα που ανεφέρθηκαν για επίλυση ήταν:

– Διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο Κορφοβούνι.

– Τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ στον Έλατο Κορφοβουνίου και υπαίθριων οργάνων γυμναστικής.

– Τοποθέτηση γραμματοθυρίδων.

– Έργα καθημερινότητας, internet στο αγροτικό ιατρείο, στέγαστρο στο Δημοτικό σχολείο, καθαριότητα δρόμων από την βλάστηση, κάδοι ανακύκλωσης.

– Αντικατάσταση φωτιστικών με φωτιστικά led, σε κοινόχρηστους χώρους.

Καθαρισμός δρόμων, ζώνες πυροπροστασίας.