Το πρόβλημα ύδρευσης του χωριού.

Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουνίου με θερμοκρασίες καύσωνα και από χθές άρχισαν οι διακοπές στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού.
Δεν γνωρίζω που οφείλεται η διακοπή νερού θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος θα μας ενημερώσει με ανακοίνωσή του σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε το φετινό καλοκαίρι.
Οσοι ζούμε μόνιμα στο χωριό έχουμε αντιμετωπίσει δύσκολα καλοκαίρια χωρίς νερό και όλοι ξέρουμε που καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα νερού και τότε μόνο αρχίζουμε τις συζητήσεις με διενέξεις για την ύδρευση του χωριού.
Πολλοί χωριανοί έχουμε μεριμνήσει χρόνια τώρα να έχουμε τις δεξαμενές μας και μικρά βυτία για τίς δύσκολες μέρες του καλοκαιριού.
Έχω γράψει αρκετές φορές πως μπορεί να αντιμετωπισθεί το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης και τούς ελέγχους που πρέπει να γίνουν στο δίκτυο και στις ατομικές παροχές του καθενός μας.
Γεωτρήσεις για εφεδρεία δεν έγιναν άν και πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία που έχουμε στην Δρυώνα στο Δημοτικό Σχολείο και εξακολουθεί δυστυχώς ακόμα να είναι η κύρια πλούσια παροχή νερού.Αν παρουσιαστεί βλάβη στην άντληση απο την γεώτρηση το χωριό θα μείνει χωρίς νερό για μέρες.
Απαιτείται από όλους μας υπευθυνότητα να περιορίσουμε την άσκοπη κατανάλωση νερού και ο Δήμος ας μεριμνήσει για μελέτη καινούργιας γεώτρησης για τον εμπλουτισμό του δικτύου ύδρευσης του χωριού.
{Παλαιότερη σχετική ανάρτηση για την γεώτρηση στην Δρυώνα http://korfovouni-vangelis.blogspot.com/…/blog-post_31…}