Το παραδοσιακό “Καγκελάρι” 15αύγουστος 2022

Το έθιμο με το παραδοσιακό «Καγκελάρι” και τα γνωστά & ονομαστά του «καγκέλια” που χόρευαν εδώ και χρόνια από την εποχή της Τουρκοκρατίας στο Κορφοβούνι Άρτας έγινε την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού μας μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγου της πανδημίας.
Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη λόγου των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε με τον covid-19 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.
Έστω και με μικρή συμμετοχή έγινε το παραδοσιακό καγκελάρι φέτος,τηρήθηκε το έθιμο, ελπίζουμε του χρόνου να είναι καλύτερη η κατάσταση με την πανδημία και να συμμετέχουν περισσότεροι στα ήθη & έθιμα του χωριού μας που σβήνουν δυστυχώς στο πέρασμα του χρόνου.
Χθές ακούγοντας τούς στίχους από τα τραγούδια του δρώμενου αυτού που χορεύετε χρόνια τώρα στό χωριό μας, μού δημιουργήθηκε η εντύπωση και όχι μόνο σε μένα ότι ακούστηκαν στίχοι του τραγουδιού που καμμία σχέση δεν έχουν με το δικό μας παραδοσιακό καγκελάρι.
Μήν γυρίζουμε πάλι πίσω σέ άλλες καταστάσεις με τα ξενόφερτα τραγούδια από γειτονικά χωριά.
Το καγκελάρι έχει καταγραφεί από τους παλιούς και έχουν τυπωθεί οι στίχοι του σε φυλλάδιο που έχει διανεμηθεί τα προηγούμενα χρόνια.
Χρόνια πολλά και του χρόνου να ανταμώσουμε να χορέψουμε ξανά το παραδοσιακό “καγκελάρι” του χωριού!
Ενα μικρό βίντεο από το καγκελάρι στο Κορφοβούνι 16/8/2022