Λίμνη Πουρναρίου το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αξιοποίηση της

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις που προτάθηκαν από τους α) εμπλεκόμενους Δήμους (Δήμος Αρταίων, Δήμος Νικολάου Σκουφά, και Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων), β) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών γ) από τους Σύμβουλους υποστήριξης στο έργο, καθώς και από φορείς όπως το Επιμελητήριο Άρτας και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων της οποίας η γνωμοδότηση λήφθηκε υπόψη.
Ειδικότερα ο Δήμος Αρταίων, οι όμοροι Δήμοι και η ΠΕΔ Ηπείρου, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες με βασικό στόχο την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου, την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού της ενδιαφέροντος.
Στόχος της ανοιχτής διαβούλευσης είναι η μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και φορέων στον σχεδιασμό της ΟΧΕ για την Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου, ώστε ο Δήμος Αρταίων στην συνέχεια να μπορέσει να διεκδικήσει χρηματοδότηση για έργα και δράσεις, από την νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027.
*Διαβάζοντας το σχέδιο έχω να παρατηρήσω ότι για το Κορφοβούνι απουσιάζουν προτάσεις για έργα πρός ένταξη χρηματοδότησης γιατί δεν υπάρχουν ενεργοί πολίτες στο χωριό να προσφέρουν, να κάνουν πράγματα για το χωριό, απουσιάζουν από εκδηλώσεις,συναντήσεις με φορείς χρηματοδότησης και με προτάσεις πρός τον Δήμο και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Διαβάζω στο σχέδιο πολλές προτάσεις από άλλα χωριά της παραλίμνιας ζώνης κι εμείς που έχουμε μια μεγάλη σε μήκος ζώνη στην λίμνη ανατολικά του χωριού μας, αναφέρει την διάνοιξη του δρόμου πρός τον οικισμό Δρυώνα μήκος 3χλμ και από εκεί μέχρι το “νησάκι” μήκος 1,5 χλμ διπλής κατεύθυνσης.
Δεν υπάρχουν προτάσεις όπως για διάνοιξη μονοπατιών,δεν ανεφέρεται πουθενά η αξιοποίηση του Νερόμυλου με την νεροτριβή στον Μαυροβρό, δεν υπάρχει πουθενά η διάνοιξη του δρόμου προς Ρουμάνια και Μέγα Κάμπο,κατασκευή σε επιλεγμένα σημεία κιόσκια με παγκάκια για ξεκούραση για όσουν περπατούν καθημερινά, αλλά και για τους επισκέπτες αγναντεύοντας αυτή την μαγευτική θέα του τοπίου που προσφέρει η λίμνη μας.
Τέτοια σημεία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στήν Παναγία,στον Προφήτη Ηλία,στον Κιπλεσσό και στο Αγνάντι στην Διάκου, στο Καρακόλι της Δρυώνας, κατεβαίνοντας για τον Μέγα Κάμπο πάνω από την οικία του Ζιώγου.
Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για διάνοιξη των δρόμων από Ρουμάνια μέχρι την Δρυώνα,πρός Προφήτη Ηλία, Δρυώνα Λεύκα Ανιόρογκα Παππαστρατέικα Έλατος.
Οσο για παραλίμνιο δρόμο που προτείνουν άλλοι Δήμοι και χωριά από την πλευρά μας είναι δύσκολο να γίνει χαμηλά στην λίμνη το καταλαβαίνουμε όλοι μας πιστεύω.
Αυτά τα έχω καταθέσει ως δημότης και διαχειριστής της ιστοσελίδας στο σχέδιο διαβούλευσης που κατέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου για την αξιοποίηση την Λίμνης Πουρναρίου.