Υπάρχουν διατηρητέα μνημεία στο χωριό μας;

Καλημέρα φίλες και φίλοι της ιστοσελίδας μου,θα σας παρουσιάσω σήμερα ένα παράδειγμα από έγγραφα στοιχεία που γνωρίζω εδώ και καιρό αλλά δεν έχω μιλήσει ή γράψει κάτι σχετικό,αφήνοντας μερικούς να μας πείσουν με την αυτοπροβολή τους, το εγώ τους τάχα ότι αυτοί είναι οι παντογνώστες και τα ξέρουν όλα,δουλεύουν και ενδιαφέρονται μόνο εκείνοι για την ανάδειξη και ανάπτυξη του χωριού μας.

 

Οι αθέμιτες πράξεις και παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εδώ τοπική διοίκηση, την κοινόχρηστη περιουσία του χωριού, την ποιότητα ζωής μας, την διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη τάχα της παράδοσης,τού πολιτισμού μας δεν έχουν σταματημό και ειδικά σε μερικά θέματα πολλοί δεν πρέπει να μιλάνε αλλά να σιωπούν για το ανύπαρκτο πολιτιστικό έργο τους όλα αυτά τά χρόνια  που είχαν δυνατότητες,αλλά και την εξουσία στα χέρια τους.

Μερικοί τολμούν ακόμα να μας κάνουν και μαθήματα δημοκρατίας, διαλόγου άν προτείνουμε, διαφωνήσουμε,ίσως δεν πήγαν σχολείο να διαβάσουν, να μάθουν ότι πρέπει να ακούνε τις αντίθετες απόψεις και θέσεις, όταν εδώ γεννήθηκε με κανόνες, αιώνες τώρα η Δημοκρατία στην Ελλάδα μας.

Επανέρχομαι στο κύριο θέμα της ανάρτησης σχετικά με τά πολιτιστικά & διατηρητέα μνημεία για να διαβάσετε,να ενημερωθείτε και καταλάβετε τίς δυνατότητες προβολής και ανάδειξης τού χωριού μας, αν εργαστούμε κάποια στιγμή συλλογικά όλοι μαζί.

Τα μνημεία του χωριού μας που με αποφάσεις του κράτους,έχουν πάρει αριθμό ΦΕΚ και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και πρέπει να λαμβάνεται πρώτα η νόμιμη άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας για τυχόν παρεμβάσεις, πρόσθετες κατασκευές και επεκτάσεις που πρέπει να γίνουν στα διατηρητέα αυτά μνημεία για την ανάδειξη και την διατήρησή τους σε καλή κατάσταση από τις φθορές τού χρόνου.

mnhmeia-korfovouni mnhmeio1 mnhmeio2 mnhmeio3 mnhmeio4 mnhmeio5 mnhmeio6

Δεν χρειάζεται να γράψω αναλυτικά για αυτούς που με χαρακτηριστικές πράξεις,ενέργειες έκαναν παρεμβάσεις όπως ήθελαν και παινεύονται και από πάνω ότι γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς τί κάνουν, βρίζοντας και χλευάζοντας πολλές φορές όταν και αν με δημοκρατικό τρόπο τολμήσουμε να μιλήσουμε και να εκφράσουμε την διαφωνία μας δημόσια.
Καλό είναι να υπάρχει πρώτα η σωστή ενημέρωση όλων, γιατί ξέρετε οι καταστάσεις αλλάζουν κάποτε και μπορεί να βρεθούν κάποια μέρα όλοι αυτοί σε δύσκολη θέση και θα λένε δεν ξέρουμε τίποτα, δεν γνώριζα εγώ, δεν υπέγραφα εγώ,δεν συμφωνούσα εγώ, άλλος ήταν τότε <<ο πρωτομάστορας του χωριού>>.